Crnogorci traže konzulat u Vojvodini

Poruka
16.910
Udruženje Crnogoraca Srbije "Krstaš" pokrenulo je inicijativu za otvaranje konzulata Crne Gore u Vojvodini, saopšteno je iz tog udruženja.

Kako se navodi, ovo udruženje to čini u ime crnogorske zajednice koja živi u srpskoj pokrajini.Oni su Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore obavestili da, prema popisu stanovništva iz 2002. godine, u Vojvodini živi 35.513 građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici crnogorskog naroda.


Od toga u Novom Sadu 4.261, a u tri opštine koje su geografski spojene - Kula, Vrbas i Mali Iđoš živi 22.085 nacionalno izjašnjenih Crnogoraca - što je, kako se navodi, trećina pripadnika crnogorskog naroda u celoj Srbiji.


Napominje se i da su Crnogorci iz tri pomenute opštine "vlasnici ili menadžeri u oko 40 preduzeća različito privredno orijentisanih, od kojih znatan broj ima direktnu poslovnu vezu sa Crnom Gorom ili u toj susednoj zemlji ima predstavništvo.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/222668/Crnogorci-traze-konzulat-u-Vojvodini

Kad moze u Herceg Novom moze i u Vrbasu ?!
 
Poslednja izmena:
И црногорски као службени језик у свим општинама где их има 12% или како већ иде по закону о сл. употреби језика и писма.
Нема шта да се "гицају" Лале - тако је по закону....
 
260 000 crnogoraca ima u srbiji .
spisak crnogoraca koji je nosio kostunica u brisel uoci otcepljenja crne gore je iznosio ovaj broj.
У ствари, зависи шта се посматра.
Националних Црногораца има 35.513 , а држављана Црне Горе (и Црногораца и Срба из Црне Горе) има 265.000.
 
260 000 crnogoraca ima u srbiji .
spisak crnogoraca koji je nosio kostunica u brisel uoci otcepljenja crne gore je iznosio ovaj broj.

Mislis crnogorskih drzavljana? Konzulat se odnosi na nacionalne Crnogorce, kojih ima u Srbiji oko 60 000.

A Kostunica je s tim spiskom zargoski receno ispusio, jer se radilo o ljudima koji su gradjani Srbije a drzavljani Crne Gore, znaci ljudi koji ne mogu po zakonu ni tamo ni ovamo da glasaju.
 

Back
Top