Crnogorci skandirali: Ubij, zakolji da Srbin ne postoji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gradac5

Ističe se
Poruka
2.055
Lider crnogorske opozicione stranke Srpske liste Dobrilo Dedeić najoštrije je kritikovao ponašanje navijača crnogorske košarkaške reprezentacije za žene, koji su provokativno skandirali "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji".

Foto: Arhiva


U saopštenju dostavljenom medijima, Dedeić kaže da je to dokaz raspoloženja među značajnim delom pripadnika crnogorske nacije koji nemaju problem da javno manifestuju fašizam i srbofobiju.
Utakmica ženske košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore igrana je 13. juna na Cetinju, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Domaćin je pobedio 85:68.

"Na sličan način pripremane su konkretne faze diskriminacije, a neretko i pogroma, u raznim delovima Evrope u poslednjih stotinu godina", naveo je Dedeić.
On je najavio da će Srpska lista tužilaštvu dostaviti snimak sa utakmice u očekivanju nedvosmislene reakcije."Video zapise prosledićemo i ambasadama Srbije, Rusije, SAD, Kine, Velike Britanije, Nemačke i Francuske u Podgorici i postaviti dokaze - snimke na Jutjub mreži", najavio je Dedeić.On je izrazio uverenje da će srpska ambasada adekvatno reagovati i da je zvanični protest najmanja moguća reakcija na presiju kojoj su bile izložene srpske košarkašice i navijači, ali i svi pripadnici srpske zajednice u crnogorskoj državi."Da Ustav i zakoni važe i za Srbe i da su Srbi uvažen narod u crnogorskoj državi, društveno nedopustive pojave tipa poziva na nasilje "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji", ne bi se mogle dogoditi. Da ne bude zabune - sve je ovo političko maslo Mila Đukanovića", zaključio je Dedeić.Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković, posle meča nije komentarisala ponašanje navijača na Cetinju./vesti-online.
nestade mi tema ,pa posto je informacija bila iz kurira, evo da dam iz vesti
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top