Crnogorci priznaju gej brakove !

Bolesnoga li naroda :roll:

JAGODINA - I muškarce siluju, zar ne!
U paraćinskom i jagodinskom tužilaštvu u toku su dva postupka za slučajeve kakve dosad nisu imali - silovanja muškaraca.

Života M. (50) ima epilepsiju od rođenja, teško se izražava, ali mu nije oduzeta poslovna sposobnost i radi u jednoj privatnoj firmi. S obzirom na to da ga u njegovom Donjem Vidovu, selu nadomak Paraćina, meštani doživljavaju kao osobu sa posebnim potrebama i svi mu pomažu, pun poverenja susreo se sa svojim poznanikom iz komšiluka Miodragom M. Razmenili su nekoliko rečenica, a onda je, kako tvrdi Života, Miodrag pokušao da ga siluje.

- Nije bilo nikog u blizini da bih mogao da dozivam pomoć, a on je posle mog kulturnog „dobar dan“, meni uradio sve to. Sramota me je da vam kažem šta. Tukao me je, nisam mogao da se odbranim - kroz suze govori Života, i dodaje da je, uplašen batinama, morao da pristane.

Miljana M., njegova majka, tvrdi da je tog dana došao kući u modricama, vidno potresen i posramljen.
- Ponašao se kao krivac koji je uradio nešto nedolično, a onda mi je ispričao da ga je Miodrag M. terao da ga oralno zadovolji i da ima seks sa njim - pojašnjava Miljana sinovljevu priču.

Osnovno tužilaštvo u Paraćinu podiglo je optužni predlog kojim tereti Miodraga M. da je počinio krivična dela obljube nad nemoćnim licem i nedozvoljene polne radnje.
Poverenje u komšiju iz sela imao je i desetogodišnji B. R. iz Ribara nadomak Jagodine. Sused Ivan (20) predložio je B. R. da ga provoza biciklom po selu i odveo ga van naselja, gde su ih čekali dvojica momaka i devojka.

- Mog desetogodišnjeg sina su napili, terali da puši s njima, a onda ga potpuno skinuli. Nagog su ga naterali da se licem okrene ka zidu neke kuće, da im dodiruje polne organe, oralno ih zadovolji, ali i da s njim imaju i seks. To potvrđuju i lekarski izveštaji. Bojan se kući vratio sav u modricama i još uvek ima traume zbog ovog događaja - ispričala je Olivera R., dečakova majka.


Milijana Stojanović


Učestalo seksualno nasilje

Dušan Trifunović, predsednik NVO „Muška sigurnost“, tvrdi da su pojave u kojima su žrtve seksualnog nasilja osobe istog pola sve češće.
- Žrtve su uglavnom osobe sa posebnim potrebama ili deca. Ometeni u razvoju često nemaju svest o onome što im je urađeno ili ne mogu da govore, pa ne mogu ni da prijave nasilnike, a deci je pak lako zapretiti i uplašiti ih, što se jasno vidi na primerima paraćinskog i jagodinskog slučaja - kaže Trifunović, čija je organizacija obezbedila pravnu pomoć porodicama Bojana R. i Živote M.


Svi da odgovaraju

Istraga zbog silovanja maloletnog Bojana R. u jagodinskom Višem sudu vodi se samo protiv Ivana, pa su roditelji tražili dopunu krivične prijave kako bi se istražnim radnjama obuhvatili svi mladići i devojka koji su seksualno zlostavljali dečaka.
 

Back
Top