- Poruka
- 77.523
Gledam spisak crnogorskih imena i jasno je kao dan da nemaju blage veze sa Srbima. Evo neka muška
Akan
Avro
Bakoč
Balša
Bašo
Đeka
Gojak
...
Akan
Avro
Bakoč
Balša
Bašo
Đeka
Gojak
...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledam spisak crnogorskih imena i jasno je kao dan da nemaju blage veze sa Srbima. Evo neka muška
Akan
Avro
Bakoč
Balša
Bašo
Đeka
Gojak
...
zamisli kad moram da se složim sa tobomМенталитет, фолкор, национална митологија (црногоска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија), народна ношња, изворна народна музика, обичаји, племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала, ма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србија, Вуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
Ovo bi možda vredelo čitati da ti nisi provokator na ovom forumu.Менталитет, фолкор, национална митологија - црногорска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија, а до тада је само пар црногорских писмених попова знало за Косовски циклус јер су се дописивали са поповима из Србије, народна ношња, изворна народна музика, обичаји, племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала, ма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србима (српство у Црној Гори је политичка и вештачка, а не природна и органска категорија као у Ужој Србији), Вуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
ĐeknaAjd evo i neka ženska
Ada
Ajkuna
Bistra (ovo volim)
Bula
Ćekla
Dokna
...
Možda bi mentalitet i bio isti da su Crnogorci sa Srbima proveli neki istorijski period u zajedničkoj državi. Ovako to je mrka kapa jer najveći deo istorije Crna Gora je bila posebna država sa svojim sistemom vrednosti.Менталитет, фолкор, национална митологија - црногорска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија, а до тада је само пар црногорских писмених попова знало за Косовски циклус јер су се дописивали са поповима из Србије, народна ношња, изворна народна музика, обичаји, племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала, ма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србима (српство у Црној Гори је политичка и вештачка, а не природна и органска категорија као у Ужој Србији), Вуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
ima crnogoraca koji su duhom srbi ili naseljeni sa KiM.Ovo ostalo,basibozuci.Менталитет, фолкор, национална митологија - црногорска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија, а до тада је само пар црногорских писмених попова знало за Косовски циклус јер су се дописивали са поповима из Србије, народна ношња, изворна народна музика, обичаји, племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала, ма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србима (српство у Црној Гори је политичка и вештачка, а не природна и органска категорија као у Ужој Србији), Вуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
Pa pogresno je rekla SAPLETESМенталитет, фолкор, национална митологија - црногорска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија, а до тада је само пар црногорских писмених попова знало за Косовски циклус јер су се дописивали са поповима из Србије, народна ношња, изворна народна музика, обичаји, племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала, ма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србима (српство у Црној Гори је политичка и вештачка, а не природна и органска категорија као у Ужој Србији), Вуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
Akan
Avro
Bakoč
Balša
Bašo
Đeka
Gojak
...
Vidim posle izbora krenuli negativni tekstvi o Crnoj Gori, i u medijima, bilo i nekoliko tema ovde na forumu. Jel to nekakva kampanja?
Uvek sam se pitao kako to funkcioniše, pitanje za ove koji otvaraju te teme, jel vam to neko pošalje tekst šta treba da objavite, ili je ono u fazonu "može bilo šta, samo da je negativno"?
Otac od hrvatskog pjevača Luke Nižetića se zove Milo, oni su inače sa Brača.Inspiraciju za ovu proveru mi je dalo ime Milo, pa onda nađem da je ili od sicilijanskog Emilio ili od staronemačkog Milo (dobar, velikodušan)
Milo ne postoji u Srbiji. Najbliže što možeš da čuješ je Mile.Otac od hrvatskog pjevača Luke Nižetića se zove Milo, oni su inače sa Brača.
@analiticki 12 @Perperius
Kod nas Krajišnika je isključivo Mile. Ali mi ne govorimo 'daj Miletu' i 'Miletov sin' kao Srbijanci, nego 'daj Mili' i 'Milin sin.'Milo ne postoji u Srbiji. Najbliže što možeš da čuješ je Mile.
Milo je prvenstveno italijansko, rekao bihKod nas Krajišnike je isključivo Mile. Ali mi ne govorimo 'daj Miletu' i 'Miletov sin' kao Srbijanci, nego 'daj Mili' i 'Milin sin.'
Kod Hrvata je uglavnom Mile, npr. Mile Budak. Ali eto u djelu Dalmaciji očito postoji i verzija Milo. Ne čudi me to, jer na Braču, Hvaru, Korčuli i još nekim dalmatinskim otocima ima dosta crnogorski zvučečih prezimena. Btw stari grobovi tamo su ispisani ćirilicom.
Kao što i druge grupe Srba imaju svoje razlilitosti. Više se vojvođanski mentalitet i temperament razlikuju od drugih Srba nego crnogorski...Менталитет, фолкор
ohoho još je Petar Cetinjski pisao o Kosovu.., национална митологија - црногорска властела није учествовала у Косовском боју и са Косовским циклусом народних песама је Његоша упознао Симо Сарајлија, а до тада је само пар црногорских писмених попова знало за Косовски циклус јер су се дописивали са поповима из Србије,
Još jedan lokalizam. Razne grupe Srba imaju različite narodne nošnje...народна ношња,
Šta s tim? Spada u grupu dinarskih pesama, slično drugim dinarskim Srbima.изворна народна музика
U CG se najduže zadržalo i postalo deo opšteg identiteta.племенска организација друштва која у Србији никада у познатој историји није постојала,
Toliko organska i prirodna da je bukvalno pola srednje Srbije hercegovačkog i crnogorskog poreklaма апсолутно је све другачије код Црногораца. Једино што се разумемо када причамо пошто је нама Србијанцима, значи правим органским Србима (српство у Црној Гори је политичка и вештачка, а не природна и органска категорија као у Ужој Србији),
Komšo to je torlački govor koji se govori u jugoistočnoj SrbijiВуковом преваром пардон реформом у деветнаестом веку наметнут језик херцогачких Шкутора, а до тада смо ми сви у Ужој Србији причали овако:
Pa i druge regije imaju neke svoje specifičnosti. Samo među vojvođanskim Srbima postoje prezimena poput Bogoroški, Šijački, Šovljanski, Dunđerski itd.Gledam spisak crnogorskih imena i jasno je kao dan da nemaju blage veze sa Srbima. Evo neka muška
Akan
Avro
Bakoč
Balša
Bašo
Đeka
Gojak
...