CRNOGORCI NIJESU POZNAVALI TERMIN - SRBIN

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

igracina

Primećen član
Banovan
Poruka
878
Crnogorci do prije 200 godina nisu znali za pojmove, Srbin i srpstvo !!!!!!

Srpstvo nepismenim Crnogorcima nameću Petrovići, kao i razni Srbi (Vuk Karadžić, Sima Milutinović i dr).
Evo čvrstog dokaza !

Citiram djelove iz 4 poslanice (pisma) svetog Petra Cetinjskog iz kojih se jasno vidi da Sveti Petar obraćajuci se Crnogorcima, Srbe naziva Hristijanima, jer očigledno Crnogorci nisu znali za pojam Srbin, a kamoli srpstvo.

1.
Poslanica Svetog Petra Crnogorcima od 17 nov. 1803 god.

"Eto kako dođosmo u brda, tako ne samo Bjelopavlići i Pješivci pristupiše k nama i sud prihvatiše, nego i svaki Hrišćanin od Ercegovine uprav do rijeke Tare jedva i dočekaše da k nama dođu; također i Turci koji stoje u Župu Nišićku..."

Naravno, do rijeke Tare su Crnogorci i crnogorska plemena, a od Tare su Srbi, ali ih sveti Petar obraćajući se Crnogorcima naziva Hrišćanima ?!?!

2.
Pismo svetog Petra nekom prijatelju od 24.01.1811

"...Ja sam jesenas šilao Mata Radova i Stanka najviše poradi toga, da čine Župljanima i Drobnjacima da se siguraju prahom i olovom dokle se dobavit mogaše, no oni nisu kćeli ni glave obratit, ni moja pisma ni nauku slušat, da ne tiču nikoga izvan Nikšićah i Kolašinacah, nego su ovu vojsku sami na sebe Drobnjaci dovukli četujući preko Tare i po ostaloj Hercegovini i čineći svako zlo i bezakonije hristjanima i Turcima bez svakog miloserdija, a sad ce bježat po jamam i predavat se kako..."

Sveti Petar i ovdje hercegovačke Srbe naziva "Hristjanima" ?!?! A ne Srbima ?!?!

3.
Poslanica svetog Petra upućena Drobnjacima i Župljanima 4. aprila 1817 god.

"znate kako sam ja vazda učio vas i nastavlja na dobro vaše, pošiljući među vama moje ljude i moje knjige i govoreći u svako doba da caru carevo i veziru vezirovo i zaimu zaimsko blago dajete i da od svakoga Hristijanina i Turčina s mirom stojite, koji vi ništa ne čine , a da se od jaramazah konšickijeh i kolašinskijeh branite,"....

Kao što se jasno vidi Sveti Petar Srbe naziva "Hristijani" !!
Zašto?
Zato što Crnogorci nisu znali pojam Srbin!!!

4.
Evo još jedna poslanica svetog Petra,
od 22. marta 1806 god. upućena Gornjomoračanima.

"Javljam vi kako dođoše k mene dva siromaha Hrišćanina... preko Tare, koje su neki vaši i uskoci priđe...put istijema uzeli sve, što su imali i što su...radi ljubavi božje dali. Toga radi"....

Obraća se sjevernim plemenima, do Tare su Crnogorska brdska plemena a "preko" Tare nema više Crnogorskih plemena i tamošnje stanovnike zove "Hristijanima" a ne Srbima, potpuno je jasno, da Crnogorci nisu znali što je to Srbin i Srpstvo.

Dakle, evo čistog i čvrstog dokaza da je u Crnu Goru srpstvo importovano, donešeno i naturano, a da Crnogorci nisu ni znali što su pojmovi Srbin i srpstvo.
Međutim kvazinaučni dokazi (pjesmice, bajke i guslarenje) su za mnoge u Srbiji i Crnoj Gori prava istorija, a je li lažna ili nije, to nije ni važno...

igracina:

Srpstvo nepismenim Crnogorcima nameću Petrovići, kao i razni Srbi (Vuk Karadžić, Sima Milutinović i dr).
Evo čvrstog dokaza !

Citiram djelove iz 4 poslanice (pisma) svetog Petra Cetinjskog iz kojih se jasno vidi da Sveti Petar obraćajuci se Crnogorcima, Srbe naziva Hristijanima, jer očigledno Crnogorci nisu znali za pojam Srbin, a kamoli srpstvo.

Obraća se sjevernim plemenima, do Tare su Crnogorska brdska plemena a "preko" Tare nema više Crnogorskih plemena i tamošnje stanovnike zove "Hristijanima" a ne Srbima, potpuno je jasno, da Crnogorci nisu znali što je to Srbin i Srpstvo.

Dakle, evo čistog i čvrstog dokaza da je u Crnu Goru srpstvo importovano, donešeno i naturano, a da Crnogorci nisu ni znali što su pojmovi Srbin i srpstvo.
Međutim kvazinaučni dokazi (pjesmice, bajke i guslarenje) su za mnoge u Srbiji i Crnoj Gori prava istorija, a je li lažna ili nije, to nije ni važno...

Ma ova humoreska traje i traje vec neko vreme. I sad se mnogi pitaju sta nam treba da odgovaramo ovim ludacima na ovakve gluposti koje nam prezentiraju? Ja mislim da jednostavno nemamo pravo da sedimo skrstenih ruku i podsmevamo se prezentiranim idiotlucima. Clanke na ovom forumu citaju mnogi neupuceni i mnogi delimicno upuceni tako da zahvaljujuci agresivnosti ovih ludaka mogu da steknu potpuno pogresnu predstavu konkretno o Crnoj Gori, o srpstvu i o ulozi Crne Gore u njemu.

U ime svih istinoljubivih Crnogoraca, evo ja dizem svoj glas protiv lazi i obmana koja se direktno tice i mene i mojih predaka!

Evo zapravo pravih cinjenica. Evo kako se Sveti Petar Cetinjski obraca Crnogorcima i evo kako on ne zna sta je to srpstvo:
Говор Петра I Петровића септембра мјесеца 1796. одржан Црногорцима прије поласака у бој против Махмуд-паше Бушатлије на Крусима

Благособрани војници и храбри витези,

Ево опет дође вријеме, да поновимо наше снажне мишице над крвожедним агарјанским родом! Ево, велим, опет дође вријеме, да покажемо освједочену славу и храброст и достојну обрану наше слободе, коју су нам наши блаженопочивши предци вјерно дохранили. Мене ваша освједочена храброст код Мартинића увјерава, да ћете још силнији и мужественији у овом другом сраженију бити. Ваше су мишице већ огрезле у текућој крвавој непријатељској ријеки. Вас су непријатељи као љуте рисове разјарили и у вама силни дух храбрости, дух витежтва дише. Устремите се на непријатеља наше вјере, нашег предрагог имена србског и наше дражајше вољности, учините, славни витези! да данашњим даном покажемо то што ће ви вјечни спомен међу родом и потомством оставити. Данас са радостним чувством очекује наш мили род ваше витежке подвиге вијенцем побједе увјенчане чути, а потом да ви достојне пјесме спјевају и вијенце славе плету. Не узтежите у жестокој битки ваше кријепке мишице, које су се навикле јуначки мегдан дијелити. Будите сложни сад више но игда против нашег обштег непријатеља и учините оно, што ви достојно вашем имену одговара.

Ви и сами знате да су се Турци од вазда бојали, а и сад се боје Црногораца, боје се србскијех витезова, који нијесу вични своју постојбину остављати, а још мање црним образом на свој се дом повраћати.

Помолимо се милостноме Богу, који је своју благодат над нама не једном показао у крвавим сраженијама, пак ће исти великиј и праведни Бог опет своју милост над својим вјерним и њега љубећим синовима показати. Спомените Бога са мном заједно, који ви је вазда помагао, пак ће и сад.

9. септембар 1796.

Писмо Тахир-бегу Аверићу
писано крајем априла или почетком маја 1829.
От нас Петра Петровића, владике црногорскога и каваљера росијскога, нашему пријатељу Тахир-бегу Аверићу забиту подгоричком, пријатељско поздрављење.

[Овако је исто писано и Мехмед капетану спужскому, тек напосе].

Разумијући да је дошло неколико војске с барјацима из Скадра у ваше градове близу наше границе у вријеме када међу нама и вама рати није, ја сам се зачудио што то може бити и зато сам посла’ мојега вјернога чоека игумна Мојсеја с књигама у Брда, да се чувају, ма никога од ваше стране да не задијевају, него да свак с миром стоји. Иза тога ми дође глас да зовете рају да иде на војску и да су се Љешкопољци уплашили, бојећи се да ће бит посјечени. И тако ми кажу да су се чељад узбунила и разбјежала по гори и да су на буну самовољно пошли неки наши краичници, јер ви знате да су неки ожењени из Љешкопоља, а неки своје кћери и сестре у Љешкопоље удали. Ово је мени тешко супротивно, будући видим да би се стога посла могла рат заметнути. И то мене мило није, нити сам ја рати нигда желио нако се с помоћи божјом од напасти бранио. Тако и сад не желим ни с ким ратовати, нако кад ми не би могло инако бити. Зато ви пријатељским начином пишем и молим да радите ту буну угасити и рају силом на војску не ћерати, пак да обје стране радимо на комшилуку мирно живјети, а нека наши цари ратују, па који добије, бићемо његови и ми и ви. Они имају војске и свега доста, а ми ако смо и од два закона, али смо сви од једнога рода славено-сербскаго. Право је да једни другим о добру а не о злу радимо. И ја ово желим и љубим, ако ви хоћете. И на ову књигу чекам скориј ваш одговор.

И да сте здраво!

Посљедње ријечи Светог Петра Цетињског
[Извор: Милорад Медаковић, Повјестница Црне Горе, Земун 1850]

Ја већ немам рад шта крити, мени се посљедњи час приближио, и ја ћу овај свијет оставити.

Препоручујем ви узајамну слогу, мили витези и честити јунаци!

Поздравите ми сву браћу Црногорце и кажите им, да иако им се њихов Господар преселио у вјечност, да је његова топла и посљедња жеља, да му његова слободна браћа Црногорци у миру и братској љубави бране своју богодану слободу, и да не забораве да су Црногорци и слободни јунаци.

У мучној и кукавној али слободној земљи преживјех младу нејакост и сиједу старост. Божа је воља, да се с вама растанем вјечно, но не заборавите на моје ријечи.

Збогом слободне горе, и не увенула ви слава доклен траје свијета и вијека! Благодат Божија по сриједи вас и свега рода србска!

Поведите ме у моју одају, да мирно мој дух предам вишњему промислу.

У посланици архимандриту Арсенију Гаговићу, од 31. августа 1804. Петар I Петровић Његош:

И не чудите се, мој драги оче архимандрите. Ми смо Срби такови, не знадемо нити хоћемо знати друго, нако један другога гонити и у несрећу и у безчест постављати, и што који више ради за добро општенародње, то се више завист против њега вооружава, која у српском народу, како и у греческом, гордост царује.

Ovo su samo neki od izvora koji potvrdjuju da Sveti Petar Cetinjski nije znao za pojam Srbija i srpstvo!

Možeš ti praviti neke besmislene konstrukcije koliko hoćeš, ali činjenice su činjenice, jasno sam pokazao da Crnogorci nisu ni znali pojam Srbin, Sveti Petar ih kada se obraća Crnogorcima ne zove Srbima (nevjerovatno), nego Hristijanima.
Zašto ?
Zato što Crnogorci nisu znali za termin Srbin !

Pojmovi Srbin i srpstvo su kasnije natureni i nametnuti nepismenim Crnogorcima !

Citiraću sada, početak govora Svetog Petra Cetinjskog juna mjeseca 1796. održan Crnogorcima prije polaska u boj protiv Mahmud -
paše Bušatlije:

..................................................
"Ljubezni vitezovi i mila braćo!
Naš zakleti neprijatelj ne šćede na moje molbe od predstojećeg krvoprolića odustati i da se prođe naše nevoljne braće Brđana, no nadanje imam u svevišnjega Boga, da ćete vi danas svirjeropog vraga stidno sa svoje međe proćerati. On je okupio silnu vojsku ali mu je vojska jadna i čemerna, a više svega nama će sila božija biti u pomoći. Evo došli smo mili moji vitezi čestiti junaci, došli smo da s neprijateljem našu krv prolijemo; došli smo da osvijetlamo obraz pred svijetom; došli smo, da pokažemo neprijatelju naše vjere, našeg imena i naše predrage slobode, da smo Crnogorci, da smo narod, narod voljan, narod, koji dragovoljno za svoju slobodu bori se do posljednje kaplje krvi i sami najmiliji život na međi svojih besmrtnih prađedova ostavlja; ali prokletoga vraga hristijanstva preko sebe živa ne pušta u slobodne nama drage gore, koje su naši prađedovi, naši đedi, naši otci i mi sami pravednom krvcom oblili!
...Vi ste, dragi sinovi, slobodan narod, vi nemate nagrade druge za vašu svetu borbu do obrana svoje voljnosti:"...
.............................................

Kao što vidimo, u ovom dramatičnom trenutku, Sveti Petar Cetinjski se obraća Crnogorcima, kao narodu, ne vidim unaokolo nikakve Srbe. Sve je čisto i jasno kao suza!

ЂЕТИЋИ МОЈИ МИЛИ, ПА КАКО НЕ СХВАТАТЕ У ЧЕМУ ЈЕ СТВАР. ОНО ШТО ХОЋЕ ИГРАЧ ВЕЋ ЧИТАВ СЕМЕСТАР ДА ВАС НАУЧИ ТО ЈЕ ИСТИНА ДА СУ ЦРНОГОРЦИ НАЗИВАЛИ СРБИМА САМО ОНЕ КОЈИ СУ РАДИЛИ СА СРПОМ НА ПОЉИМА, А ПОШТО ВАЛА БОГУ НИКО У ЦРНОЈ ГОРИ НЕ РАДИ ПРЉАВЕ ПОСЛОВЕ ОНДА НЕМА НИ СРПОРАДНИКА ТЈ. СРБА ВЕЋ САМО СВИЛЕНИХ ТИТОГОРАЦА.

igracina:
Zato što Crnogorci nisu znali za termin Srbin, jer su jos urlikali, rikali, lajali, mrmljali... uopste nerazgovetno razgovarali. Tek sa dolaskom prvih evolucionista iz Srbije naucili su ih prvoj reci Srbin, te eto ja splacina (u pravu je ovaj Uguranovi Mi. Djokic kada kaze za mene da u mozgu imam splacinu) sada naucen srpskim jezikom se$em kako znam i umem. No nije to nista, mi cemo se vratiti nasem maternjem, koji se jos samo govori u Amazoniji !

igracina:

ej, bre ljudi, pa onda ovi CG stvarno ne vide dalje od svog brda! za srbiju i srbe su (doduse, protiv svoje volje - voleli bi da nisu morali :lol: ) culi od becha do bagdada najmanje, a ovi magarci planinski nisu imali pojma :shock: au, brate, pa neko je ovde stvarno glup! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

au, bog te, pa znao sam da su ponekad neupuceni i pr.ig.lu.pi, ali sad su sami sebe nadmasili :P

Gediminas:
ЂЕТИЋИ МОЈИ МИЛИ, ПА КАКО НЕ СХВАТАТЕ У ЧЕМУ ЈЕ СТВАР. ОНО ШТО ХОЋЕ ИГРАЧ ВЕЋ ЧИТАВ СЕМЕСТАР ДА ВАС НАУЧИ ТО ЈЕ ИСТИНА ДА СУ ЦРНОГОРЦИ НАЗИВАЛИ СРБИМА САМО ОНЕ КОЈИ СУ РАДИЛИ СА СРПОМ НА ПОЉИМА, А ПОШТО ВАЛА БОГУ НИКО У ЦРНОЈ ГОРИ НЕ РАДИ .........

mislim da je ovde kraj recenice, jel da :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

aj sad se lepo otcIJepite, pa lepo pocrkajte od gladi, 'nako ka' ljudi, jel te (ko sto vi znate) pa ne ser'te vise na ovome, je li, fooooooorumu (ovo o je 'nako, je li, CG-ovsko, pravo!)

Djesi Djenis I:
Uvescemo mi vama vize pa studirajte i zaposljavajte se po Cetinju. A vec smo poceli da letujemo po Bugarskoj i Grckoj pa da vidim ko ce vam doci

Vize nego sto i to bilateralno.
I slobodno eto vam i Grcke i Turske, kako god okrenete bez turaka nikako ne mozete, sto ste ih cerali jadni nebili danas bi imali izlaz na more i vi i jos bi imali poznata ljetovalista kao sto su Bodrum, Antalija, Kusadasi i dr. Zbog vas nam stranci i dolaze u malim kolicinama, oni hoce da plivaju po cistoj vodi a ne punoj go?ana iz Srbije i da jos pri tom razmisljaju sta ce im serbalji pokras ispod suncobrana.

I slobodno eto vam i Grcke i Turske, kako god okrenete bez turaka nikako ne mozete, sto ste ih cerali jadni nebili danas bi imali izlaz na more i vi i jos bi imali poznata ljetovalista kao sto su Bodrum, Antalija, Kusadasi i dr. Zbog vas nam stranci i dolaze u malim kolicinama, oni hoce da plivaju po cistoj vodi a ne punoj go?ana iz Srbije i da jos pri tom razmisljaju sta ce im serbalji pokras ispod suncobrana.[/quote]

Pazite sta zelite...moze vam se i ostvariti... :!:

limunada:
I slobodno eto vam i Grcke i Turske, kako god okrenete bez turaka nikako ne mozete, sto ste ih cerali jadni nebili danas bi imali izlaz na more i vi i jos bi imali poznata ljetovalista kao sto su Bodrum, Antalija, Kusadasi i dr. Zbog vas nam stranci i dolaze u malim kolicinama, oni hoce da plivaju po cistoj vodi a ne punoj go?ana iz Srbije i da jos pri tom razmisljaju sta ce im serbalji pokras ispod suncobrana.

Pazite sta zelite...moze vam se i ostvariti... :!:[/quote]

Nego sto, nego ostvariti. Zelimo samostalnu i medjunardno priznatu drzavu Crnu Goru, pa sad sa serbaljskim vizama ili bez njih...

Samostalnu...?
...mnogo vas malo ima koji to zelite...15% crnogoraca...i 30%muslimana....(ukupno albanaca i poturica)...dok srbi sacinjavaju 50% stanovnistva...
Medjunarodno priznatu...?
Al me nasmeja.......da bice te priznati......zbog,medjunarodno priznatog presednika....vaseg,dragog i milog .....koga jedva cekaju neke zemlje da uhapse zbog kriminala....sverca...itd...A plus....EU,jedva ceka da vas primi....da bi mogla da vas izdrzava...Hahahahaha...Za tvoju informaciju clanstvo u EU kosta mnogo....dazbine se povecavaju...to Crna Gora ne moze da placa bez sverca.....a sa njim jos manje...Vasa jedina sansa da udjete u EU,je u sklopu drzavne zajednice SiCG...
Kao sto rekoh....vi ste nam samo nepotrebni balast....

begunac:
Samostalnu...?
...mnogo vas malo ima koji to zelite...15% crnogoraca...i 30%muslimana....(ukupno albanaca i poturica)...dok srbi sacinjavaju 50% stanovnistva...
Medjunarodno priznatu...?
Al me nasmeja.......da bice te priznati......zbog,medjunarodno priznatog presednika....vaseg,dragog i milog .....koga jedva cekaju neke zemlje da uhapse zbog kriminala....sverca...itd...A plus....EU,jedva ceka da vas primi....da bi mogla da vas izdrzava...Hahahahaha...Za tvoju informaciju clanstvo u EU kosta mnogo....dazbine se povecavaju...to Crna Gora ne moze da placa bez sverca.....a sa njim jos manje...Vasa jedina sansa da udjete u EU,je u sklopu drzavne zajednice SiCG...
Kao sto rekoh....vi ste nam samo nepotrebni balast....

qq budale neobavijstene, vise neobavijesten no Voja Kostunica.
50% hahaha

Evo ti rezultata posljednjek popisa:

Crnogorci 43,16%
Srbi 31,99%
Bosnjaci 7,77%
Albanci 5,03%
Muslimani 3,97%
Hrvati 1,1%
Romi 0,42%

Od ukupno 620.145 stanovnika u Crnoj Gori, njih 267.669, odnosno 43,16 odsto se izjasnilo da su Crnogorci, a 198.414 ili 31,99 da su Srbi, podaci su iz popisa stanovništva iz 2003. godine. Zavod za statistiku počinje, kako je najavljeno u današnjem saopštenju, zvanično publikovanje konačnih rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u 2003. godini. Prema rezultatima, Albanaca je 31.163 ili 5,03 odsto, Bošnjaka 48.184 ili 7,77 odsto, Muslimana 24.625 ili 3,97 odsto. Roma u Crnoj Gori ima 2.601, odnosno 0,42, Hrvata 6.811 ili 1,10 odsto.

begunac:
Pazi sad......ajde da se kladimo,da u Crnoj Gori nema vise od 20%crnogoraca....!!!
Lertos kad sam bio u SRPSKOM H Novom...citao sam na tu temu ...i pricao sa mestanima...
Da li je tebi jasno,da vi ne mozete biti samostalni?...imatew samo dve solucije....ili SiCG....ili Albanija.....pa birajte...

Imas gore cinjenice, ja ne lupam ka ti, Herceg Novi je zadojen srpskim nacionalizmom pa me i ne cudi sto tako pricaju.
Kako je Slovenija mogla bit samostalna, pa Hrvatska, pa Bosna i Hercegovina, pa Makedonija i Kosovo i Metohija?
Eto tako moze i Crna Gora pa necemo cio zivot zivjet u ropstvu ni turci nam nijesu mogli nista a ne vi.

Ma mi vam i necemo nista.....ako vi odlucite da idete svojim putem srecno!!!!Vi ste nam samo teret....Sve ove drzave sto si nabrojao....Mogu da funkcionisu samostalno (u ekonomskom smislu)....i sve njih je neko priznao...(osim kosova naravno......ono nece NIKAD biti samostalno......niti priznato kao takvo)..
A moze li Crna Gora ekonomski samostalna da opstane?....i da li ce iko da je prizna kao drzavu...?

Liberal:
begunac:
Pazi sad......ajde da se kladimo,da u Crnoj Gori nema vise od 20%crnogoraca....!!!
Lertos kad sam bio u SRPSKOM H Novom...citao sam na tu temu ...i pricao sa mestanima...
Da li je tebi jasno,da vi ne mozete biti samostalni?...imatew samo dve solucije....ili SiCG....ili Albanija.....pa birajte...

Imas gore cinjenice, ja ne lupam ka ti, Herceg Novi je zadojen srpskim nacionalizmom pa me i ne cudi sto tako pricaju.
Kako je Slovenija mogla bit samostalna, pa Hrvatska, pa Bosna i Hercegovina, pa Makedonija i Kosovo i Metohija?
Eto tako moze i Crna Gora pa necemo cio zivot zivjet u ropstvu ni turci nam nijesu mogli nista a ne vi.

А пошто је Херцег Нови задојен српским национализмом, што лепо не распишете референдум за отцепљење Боке Которске од Црне Горе?! То би био демократски потез који би цео свет ценио. Зашто би Бока била под црногорском чизмом, када кроз историју није била црногорска?! :wink: :D Па, ако могу и Хрватска, и Словенија, и Македонија, и Босна , што не би могла и Бока?! Та неће ваљда Бокељи цио живот живјет у ропству?!

Hellen:
Liberal:
begunac:

А пошто је Херцег Нови задојен српским национализмом, што лепо не распишете референдум за отцепљење Боке Которске од Црне Горе?! То би био демократски потез који би цео свет ценио. Зашто би Бока била под црногорском чизмом, када кроз историју није била црногорска?! :wink: :D Па, ако могу и Хрватска, и Словенија, и Македонија, и Босна , што не би могла и Бока?! Та неће ваљда Бокељи цио живот живјет у ропству?!

Zbog jednog malog Herceg Novog da ode cijela Boka hahaha bas si smijesan-na, samo je u Herceg Novom SNP na vlast ovamo vec Kotor, Tivat to je vec nase. A znas kad ce Boka da se odvoji od Crne Gore? Kad ode Vojvodina, Srpski dio Sandzaka, Presevo, Medvedja i Bujanovac.

Их, нама отишла и Крајина, и Западна Славонија, и Босна и Херцеговина, и Косово...па ништа! А ви правите проблем око малене Боке! Имајте разумевања, ви нећете да живите у ропству, а они нека робују, а? :? :)
Ђе ти је чојство, сиви тићу?! :roll:

Nece ni moje casno pleme Banjana da bude deo takve Crne Gore. Mi smo kao pleme stariji od Crne Gore. I mi zahtevamo referendum. Srpsko pleme Banjana ne zeli da bude pod komunistickom cizmom danasnjih Montenegrina. Nasa Crna Gora nije ovo sto je danas. Ona je srpska vazda!

Zao mi je svakog ko nabraja AVNOJ-evske tvorevine, kao primer za nesto. Dosta vise sa posledicama komunisticke revolucije! Dosta sa AVNOJ-em. Nezavisnost ovih kvazi drzava je i ovako veeeliki izuzetak u medjunarodnom javnom pravu.

Crna Gora SRPSKA ce biti uvek!!!

Liberal:
begunac:

Svega ti,objasni mi malo to vase ropstvo,u kojoj ste to zivotnoj oblasti pod ropstvom Srbije.E,moj care,samostalna Crna Gora je veca pretnja Evropi nego islamska drzava,zamisli u srcu Evrope samostalnu svercersko-mafijasku drzavu,ostvarenje sna svih sicilijanskih kumova u zadnjih sto godina.Srbija bi vam rado dala tu "neovisnost" nego ne da Evropa,uostalom jel vam Kostunica koci raspisivanje tog referenduma?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back