Crno im se piše: U Hrvatskoj će standard pasti i do 30 posto?

Nema svinjokolja u Slavoniji, samo uvozno meso. Cijene su sigurno nebeske,a meso s nekih lešina od pretprosle godine.🤷
Mala digresija, bila u Hrvatskoj prije nekih mjesec dana afera s nekom vodom, colom, sve zaleglo, ali si lik u Rijeci mislim debelo spržio grlo.
Zove mene stari znajući koliko ne volim Židove i govori: "Sine, vidiš da je istina ono što se pisalo da su u srednjem vijeku Židovi trovali bunare, bježi od svega uvoznog, ja samo Vindijino kupujem!"

Опет Хрватска пропада, пред изборе у Србији? :lol:

Ваистину, не волим ни Хрватску, ни Хрвате, али пошто у последње време добро зарађујемо са њима (а помало и на њима) желим им пуно успеха и даљи економски напредак.

Опет Хрватска пропада, пред изборе у Србији? :lol:

Ваистину, не волим ни Хрватску, ни Хрвате, али пошто у последње време добро зарађујемо са њима (а помало и на њима) желим им пуно успеха и даљи економски напредак.
Iskreno niste ni vi nama baš dragi, ali eto surađujemo, iako čini mi se sve manje. Prema DZS manje izvozimo vama, ali i dosta manje uvozimo od vas. Prošle godine smo bili u ovo doba u deficitu, sad smo u suficitu s vama.
IMG_20231216_133038.jpg

Nedavno je Eurostat objavio podatke za 2023. Pa da vidimo što se promijenilo u godinu dana.
1000006884.jpg

1000006882.jpg

Kao što vidimo indeks je narastao za 3 poena, sa 75 > 78.
U Sloveniji je pao za 3 poena, sa 90 > 87. Pad od 3 poena je i u Njemačkoj, sa 119 > 116. Za jedan poen pad u Austriji, 118 > 117.
Ja ne bih rekao da su se projekcije ekonomskih analitičara sa Krste obistinile! :mrgreen:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230620-2
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20240619-2

Ljudi zive od vlastitih biznisa ko i radnici koji rade u tom biznisu ne od pomoci iz vana.Sjetite se da nema Yuge 30 g i više.

Hrvatska je usla u EU tržište jer je veca mogucnost vece trziste za plasiranje robe no to nece jos dugo da se ostvari jer su prejaki za Hrvatski izvoz jako malo ih ima koristi od tog velikog trzista.
Hrvatska ima problem s invazijom jačih koji ulaze u Hrvatsko tržište tu je teska kriza trebati ce godina ...
Drugim rjecima Hrvatska je prerano usla u EU netko ju je dao na pladnju da bude rasturena a hoce li vidjeti cemo.

Back