Crni petak u Novom Sadu

Globalistički pokušaj internacionalizacije Thanksgiving Day-a.

A ime je valjda smišljeno da se zombiranom potrošaču stvori lažni utisak kako su trgovci propali pa prodaju sve bude zašto a on na njihovom sunovratu profitira.

Stvarnost je ipak dijametralno sutprotna.

Kod nas slave zamenjuju ovaj Thanksgiving?
Taj se praznik skoro svuda slavi s tim da je u USA nacionalni praznik,
u drugim kulturama i podnebljima samo je praznik u znak zahvalnosti za
bericetnu zetvu, godinu.

Ovaj Crni petak je neka nova moda, nije toga bilo ni po Evropi do pre neku godinu.

Kod nas slave zamenjuju ovaj Thanksgiving?
Taj se praznik skoro svuda slavi s tim da je u USA nacionalni praznik,
u drugim kulturama i podnebljima samo je praznik u znak zahvalnosti za
bericetnu zetvu, godinu.

Ovaj Crni petak je neka nova moda, nije toga bilo ni po Evropi do pre neku godinu.
Nije mnogo nova. To se ranije zvalo rasprodaja za Dan zahvalnosti a sada su je i brendirali

Slave, setve, žetve, to je sve lokalnog karakrera sa vokacijom u tradiciji.

A Novom svetu pod upravom konzorcijuma potrebni su praznici histerične potrošnje a ne slavljenja nekakvih svetaca.

Nije mnogo nova. To se ranije zvalo rasprodaja za Dan zahvalnosti a sada su je i brendirali

Slave, setve, žetve, to je sve lokalnog karakrera sa vokacijom u tradiciji.

A Novom svetu pod upravom konzorcijuma potrebni su praznici histerične potrošnje a ne slavljenja nekakvih svetaca.

Kompanija Zara, omiljena kod mladjih ljudi, u mnogo gradova , pa i drzava, stavlja
katanac na ducane tako da je to sada zaista totalna rasprodaja.

En0_lOVXYAAAyoK

Meni Crni petak liči na navlaku za novi lockdown o kome hunta sanja.

Imam utisak da se nikada nisu osećali moćnijim nego tokom skoro tromesečnog zaključavanja naroda.

Sve u svemu, sve ovo nema blage veze s mozgom.
Sta tebi valja ?
Kukas na forumu kako si gladovao u komunizmu a sada kukas sto imamo crnu petku i ostale zapadnjacko-kapitalisticke trendove :hahaha:
Odluci se vise ... pusti ljude da uzivaju u trosenju ... posto smo potrosacko drustvo :per:

Nešto sam malo bio slobodan pa sam se vozio gradom, gužva neopisiva. A u tržnim centrima kao da džabe dele. Da li i vi učestvujete u ovoj pomami za koju kažu da je uglavnom prevara sa snižavanjem ranije podignutih cena?
Ne ucestvujemo,taman kad bi dzabe davali.I da nije korone,a kamo li sada. Narod nije normalan.
Em sto nemam zelje ni volje za kupovinom bilo cega,jer mi i ne treba,skoro nigdje i ne idem...em ne volim trzne centre ni kad nema guzve,a kamo li kad se otimaju i tuku kao da im zivot od toga zavisi.
Prije par godina sam se cudila tetkinoj prici,a zivi u inostranstvu,kako se na nekoj rasprodaji otimala sa nekom zenom za merdevine.A sad i kod nas to doslo.

Gazde ništa ne prepuštaju slučaju. Klipovi tuča po tržnim centrima su zapravo ekstremni marketing.

Jer kad ljudi vide kako se kupci kidaju za jedno krpče po tržnim centrima zaključe da mora da je mnogo povoljno. I sledeće godine imaš 300% rasta posećenosti rasprodaja.

Tako se stvara Shopping Mall addiction.

Nije izmisljeno.Upravo napisah kako se moja tetka otimala za merdevine,na nekoj rasprodaji u inostranstvu prije par godina.

A tek sto me nerviraju te rasprodaje,koje to u stvari i nisu.Rasprodaja je nesto snizeno 70% ili bar 50%,a kod nas jedva nekih 10,20 % ,a pri tom prvobitna cijena dignuta u nerealne visine,tako da to što kupiš nije uopšte ni jeftino.

Ja sam samo jednom kod nas naišla na rasprodaju koja to stvarno i jeste bila.Farmerke koje su kostale 90 eura,bile su snizene na 20 eura.A to nam u stvari pokazuje da one ne vrijede ni 10 eura.Za par dana ponovo im je cijena bila 90 eura.
A u stvari,opet nije bila rasprodaja,jer je i njihova realna cijena oko 20 eura. :)

En0_lOVXYAAAyoK

Meni Crni petak liči na navlaku za novi lockdown o kome hunta sanja.

Imam utisak da se nikada nisu osećali moćnijim nego tokom skoro tromesečnog zaključavanja naroda.

Sve u svemu, sve ovo nema blage veze s mozgom.
Prvo - Crni petak nije samo u Srbiji pa se ne može vezati za ovu vlast, a drugo - kod nas je to novo, a u svetu postoji odavno tako da nema veze s koronom. A i lockdown je sad u dosta zemalja.

Prvo - Crni petak nije samo u Srbiji pa se ne može vezati za ovu vlast,

Za taj vašar urnisanja sopstvenog dostojanstva nemam razumemevanja ni u mirnodopskim uslovima a za ovu vlast vezujem licemerno ludilo jer mentol Vrećo može, niko drugi ne može, bakljaši mogu - drugi ne, Crni petak je ok, škola nije.

a drugo - kod nas je to novo, a u svetu postoji odavno tako da nema veze s koronom. A i lockdown je sad u dosta zemalja.

Da, da, o tom lockdownd-u stižu slike iz Pariza, Vašingtona, Buenos Airesa, Berlina svakodnevno.

Za taj vašar urnisanja sopstvenog dostojanstva nemam razumemevanja ni u mirnodopskim uslovima a za ovu vlast vezujem licemerno ludilo jer mentol Vrećo može, niko drugi ne može, bakljaši mogu - drugi ne, Crni petak je ok, škola nije.
Dobro, nisam mislio na sadašnje doba nego inače kao pojavu. Šopinzi me generalno prilično nerviraju, ali moja žena kaže da je neke cipele danas našla dosta jeftinije.

Back