Crna strana u sportu

Neno

Elita
Poruka
20.383
Pored onog lijepog što nam donosi sport, na žalost sve više smo svjedoci i one druge, tamne strane sporta. Da li se to moglo preduprediti, predvidjeti ili na vrijeme zaustaviti, prekinuti meč u nekim borilačkim vještinama, mislim da je moglo i da može. Neki izgubljeni životi su ipak bili nepredvidivi, iznenadni, neočekivani.. :roll:

 
Poslednja izmena:
Majkl Odžo preminuo na treningu!

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo je preminuo na treningu na stadionu Partizana, saznaje Republika.

94418_zvezda-partizan-aba-polufinale3-1578_f.jpg

Prema našim informacijama, Odžo je preminuo od posledica infarkta, pa iako je bila pokušana reanimacija, ona je nažalost bila bezuspešna.
Osim ovih osnovnih informacija koje su potvrđena Republici, drugi detalji u trenutku plasiranja ove vesti nisu poznati.

Odžo od 30. juna zvanično nije košarkaš Crvene zvezde.

Stameni centar je 2017. stigao u Srbiju gde je zadužio dres FMP-a, da bi se dobrim igrama preporučio i prešao u redove crveno-belih.
Bio je dežurni šaljivdžija u ekipi, a košarkaška javnost je ostala u neverici da sportista od 140 kilograma i 216 centimetara visine ode na ovakav način.

Odžo je Srbiju i Beograd prihvatio kao svoj dom, tako je tokom pandemije koronavirusa nije odlazio u Nigeriju.
 
Trener fudbalskog kluba "Jagodina" Stefan Pavlović, večeras je za vreme treninga pretrpeo povrede izazvane udarom groma, a na intenzivnoj nezi, u šok sobi Opšte bolnice u Jagodini, lekari mu se bore za život.

Pavlović je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen klinički mrtav, a lekari i medicinsko osoblje rade sve što je u njihovoj moći da ga spasu. On se trenutno nalazi na aparatima za disanje.

- Posle udara groma počela je histerija, deca su bežala ka roditeljima, dvojica zdravstvenih radnika pružili su prvu pomoć treneru koji je nepomično ležao na terenu. Mislim da su uspeli da povrate trenera i da je povratio, a zatim je došla hitna pomoć. Nadam se da je sve u redu, nije trebalo održavati trenun dece po kiši i ovakvom vremenu - kažu za "Central Media" roditelji dece.


Trener mlađih selekcija FK "Jagodina" rekao je da je na terenu bilo još četvorica trenera i više od 50-oro dece, te da je trening održan jer nije bilo grmljavine niti nevremena.

1597824663427.png


- Stefan je trenirao decu uzrasta od 9 i 10 godina. Odjednom je udario samo jedan grom i to pravo u Stefana. On je odmah pao. Svi smo bili u šoku, ali smo brzo reagovali. Pritrčali su svi treneri i neki roditelji, davali su mu veštačko disanje i ukazali prvu pomoć. Roditelji su utrčali na teren da bi uzeli svoju decu, a deca su potrčala ka roditeljima. Hitna pomoć je došla za pet-šest minuta i odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu - objašnjava on.

Fudbalski trener povređen je oko 18.40 sati na pomoćnom terenu FK "Jagodina", na licu mesta ukazana mu je medicinska pomoć, nakon čega je prevezen u bolnicu. Nijedan od mladih igrača koji su u tom trenutku bili prisutni na terenu nije povređen.

Novosti


Ovo nije prvi put da se desi ovakav slučaj.. više se sa vremenom nije igrati i ne treba ignorisati opasnost koju grmljavine donose.
Od srca se nadam da će se Stefan uz pomoć ljekara izboriti za život. :(
 

Preminuo slavni sportista, imao je samo 30 godina!​

mma.jpg
Tragedija u MMA svetu! Kajl Rejes, 30-godišnji borac, preminuo je pošto su mu pluća otkazala.

Ovaj momak imao je 22 profesionalne borbe u karijeri i tragično je preminuo u ponedeljak, 30. avgusta.

Bio je bio u bolnici i čekao na operaciju bicepsa leve ruke, kada se nešto iskomplikovalo, njegovo stanje znatno pogoršalo i pluća su mu otkazala.
- Moj drugar je bio u super stanju, stvarno, sve je bilo u redu dok nije otišao na tu operaciju. Stvarno ne znam šta se dogodilo - rekao je Trevis Džons, blizak prijatelj preminulog Rejesa.
Rejes je bio deo "Extreme Cotour" sale, koju drži nekada slavni UFC šampion Rendi Kutur.


SD
 

Danas sahrana ubijenog Gorana Kovačevića Goranca​


Ubijeni Stefanović biće sahranjen danas po podne u Novom Sadu.

boracmma.jpg

Uroš Stefanović, MMA borac, ubijen je u četvrtak 2. septembra u Novom Sadu, kada je na njega i Gorana Kovačevića Goranca koji je ranjen, a pretpostavlja se da je on bio meta napada.

Automobil "pežo" iz koga je pucano pronađen je iste večeri na putu za Rumenku i bio je izrešetan. Zasad nije jasno ko je pucao, jer je Stefanović navodno bio nenaoružan, a u poteru za vozilom su krenuli i policija i prijatelji napadnutih.

Ubijeni Stefanović biće sahranjen danas po podne u Novom Sadu.
- Poslednji ispraćaj održaće se na Gradskom groblju. Nesrećni mladić iza sebe je ostavio suprugu i bebu koju je dobio prošle godine - rekao je izvor.

Kurir
****************

Strašno.. još jedan mladi život je nasilno ugašen :( Iza sebe je ostavio suprugu i bebu.
 

Bokser preminuo usred ringa pre početka treće runde​


Velika tragedija je zadesila nemački boks ovog vikenda. Bosker Musa Jamak (38) preminuo je u ringu od posledica srčanog udara, preneli su svetski mediji.

Jamak je bio poluteškaš sa skorom od 8-0, a u drugoj rundi njegovog okršaja protiv Hamze Vandera iz Ugande je dobio žestok udarac.

Sve je sa njim izgledalo u redu, vratio se u trećoj međutim, odmah nakon prvog gonga je pokazivao znake slabosti, te se i srušio na pod. Odmah su u ring utrčali i članovi njegovog tima i dežurni lekari koji su odmah započeli reanimaciju, ali Musa nije dolazio svesti.

Odmah je prevezen u bolnicu gde je konstatovana smrt.

Upozorenje!
Priloženi video je uznemirujućeg sadržaja.


SD
 

ŠOKANTNO PRIZNANJE JELENE DOKIĆ: Pre mesec i po htela sam da se ubijem skokom sa 26. sprata​

Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol

Dokić.jpg

Nekadašnja srpska teniserka Jelana Dokić godinama se bori sa depresijom, a kako je i sama u više navrata pričala, razmišljala je u nekoliko navrata o samoubistvu.

Takve misli prošle su jojo kroz glavu i nedavno, a sada je priznala da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine skokm sa terese sa 26 sprata.
- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

- Krivila sam sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam ovako kako se osećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam želela da bol i patnja prestanu.

Ovo nije lako napisati, ali uvek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko verujem u moć deljenja naših priča da nam pomogne da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima.
Pišem ovo jer znam da nisam jedina koji se bori. Samo znajte da niste sami.

- Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo.
verujem u sledeće: U redu je da osećam ono što osećam. U redu je biti tužan, samo nastavite da se borite i vratite se.

- To je ono što pokušavam da uradim i to je ono što me drži. Nemojte se stideti onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i iz toga se možete vratiti. Moguće je, samo nastavite da verujete. Volim vas sve i ovde je borba i preživljavanje da biste živeli i videli još jedan dan. Vratiću se jača nego ikad - napisala je Jelena Dokić u potresnoj ispovesti.

SD
********
Teško.. nadajmo se najboljem i da će Jelena biti jača od negativnih životnih izazova.
 

Bokser umro posle borbe, pobednik hoće da se ubije​


Bokser Sifesile Mntungva, protivnik Simisa Butelezija koji je preminuo nakon što je pao u komu prolazi kroz šokantan period. Sifesile je primio poruke kojim mu se preti smrću, a nalazi se u u veoma očajnom stanju da razmišlja o samoubistvu.

– Primio sam dosta kritika i uvreda na društvenim mrežama kada je Simiso završio u bolnici. Ali te uvrede su otišle na nivo više nakon njegove smrti. Ne mogu to više da trpim. Preostala mi je samo još jedna stvar. Ubiću se – kazao je dvadesetsedmogodišnji bokser i dodao:

– Nisam ja ubio Butelezija. Borili smo se u bokserskom meču, ali nije bilo na život ili smrt. Sve što sam želeo je da osvojim titulu koja bi mogla da promeni moj život i život moje porodice – rekao je Mntungva koji smatra da se radi o sportskoj nesreći.

Meli Mkize, Mntungvin trener, objasnio je da je pritisak na boksera bio toliki da nije mogao da ode na sahranu svog rivala ili izrazi saučešće njegovoj porodici. Mkize je tom prilikom i zatražio pomoć za svog boksera kako bi mu se pomoglo da izađe iz depresije i prestane da razmišlja o samoubistvu.

Smrt Butelezija koji je tokom borbe izgubio orijenataciju te je počeo da udara nevidljivog protivnika je navodno uzrokovana teškom povredom mozga.


Bokser je odmah imobilisan i prevezen u bolnicu gde je utvrđeno da je zadobio teško krvarenje u mozgu, stavljen je u indukovanu komu, ali je kasnije preminuo.

Južnoafrički savez najavio je otvaranje istrage o meču, pogotovo jer je bokserov trener izjavio da je njegov učenik bio savršenog zdravlja pre ulaska u ring.

– Lekari kažu da bi na mozgu mogao da ima ugrušak zbog udarca u glavu, ali nisam video da je dobio ozbiljne udarce tokom borbe. Mislim da je postojalo nešto zloćudno. Nisam nikada ništa slično video ranije – rekao je trener preminulog boksera neposredno nakon borbe.

sd
 

Back
Top