ЦРНА РУКА прети силајџићу

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mtsmondo.com/news/world/text.php?vest=148683

:rtfm:
Bošnjački političar Haris Silajdžić već izvesno vreme dobija preteće poruke u kojima se njemu i njegovim saradnicima preti likvidacijom.

Silajdžić, koji je član Predsedništva BiH i lider stranke za BiH, navodno je poruke dobijao od organizacije "Crna ruka", potvrđeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa), javlja portal "Svevijesti.ba".

"Da, imamo saznanja o pretnjama koje su upućene gospodinu Silajdžiću i trenutno preduzimamo sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi s tim", rekla je Željka Kujundžija, portparol Sipe.

Tajna organizacija "Ujedinjenje ili smrt", poznata i kao "Crna ruka", osnovana je 9. maja 1911. sa ciljem oslobađanja i ujedinjenja svih srpskih zemalja. Svojevrsni ustav organizacije predviđao je da se ta borba povede revolucionarnim putem i da su sva sredstva u njoj dozvoljena.

Jezgro "Crne ruke" činili su pripadnici one grupe zaverenika iz 1903. iz koje su regrutovani neposredni izvršioci pogubljenja kralja Aleksandra i kraljice Drage. Svakako, najupečatljivija ličnost među njima i suštinski lider organizacije bio je pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis kome prepisuju organizaciju atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, izvršenog na Vidovdan 1914. godine u Sarajevu.
 

Back
Top