Crna Gora zabranila delovanje Ravnogorskog pokreta

ČETNICI PRATE I POMAŽU NEMAČKE TRUPE

3. novembra 1944. odmetnuti general Mihailović je preko svog delegata dogovorio sadejstvo sa nemačkom armijom E:

„Četnici će pratiti i potpomagati nemačke trupe u njihovom nastupanju do Sarajeva.“

Precizirano je da će u slučaju “predaje Jugoslavije boljševizmu” četnici krenuti sa Nemcima na sever, a ako Saveznici proklamuju samostalnost Jugoslavije, ostaće u Bosni da nastave “borbu protiv Tita.”

11. novembra 1944. Komanda armijske grupe E izveštava da 18.000 četnika sa njima maršira u pravcu Foče, štiteći bokove nemačkim trupama. Tokom proboja, Nemci i četnici bili su izloženi učestalim napadima, kao i intenzivnim dejstvima savezničkog vazduhoplovstva. Ovim se putem iz Srbije u istočnu Bosnu probilo oko 85.000 Nemaca i oko 20.000 četnika.

Istovremeno, četnici vojvode Đujića na tromeđi Like, Bosne i Dalmacije su se borili pod direktnom komandom Vermahta. Izveštaj načelnika štaba 15. nemačkog korpusa od 19. novembra 1943. godine beleži:

Da, znam, Bravaru bi bilo draže da su ostali pa da ih odmah pobije, umesto da TRČI za njima do Bleiburga! :hahaha:
 
Trebali bi se boriti zasto sto su prljavi cetnici kao veliki " antifasisti " ( hahaha) ispod zastave sa mrtvackom lobanjom , koja je oslikavala svu humanu crtu njihovog djelovanja, glumili zastitnike srpstva, a te Ustase su bile poznate po ubijanju tih Srba( posebno civila), ali je bilo lakse uvlaciti se Hitleru i Musoliniju u zadnjicu i dijeliti ineteresne sfere po Jugoslaviji i pljackati, silovati , klati itd. Da 1945 godine je Vojvodina vracena u sastav monarhije , a cetnici su dobili rat i vladali su sve do pocetka 90tih , haahaha.Tipicni ustasko cetnicki ograniceni mentalni sklop.

Većina pobijenih Srba u NDH je bilo kao ODMAZDA za bravareve beskorisne svinjarije tokom WW2! Monarhija je postojala do proglašenja FNRJ, ili kako se već prvo zvala!
 
Da je Tito ubijao sve svoje neprijatelje , i da je cinio ono sto su Cetnici , takvi poput tebe vjerovatno ne bi imali ni oca ni dede, pa logicno ne bi bilo ni tebe danas.
Imaš pravo, bravar NIJE pobio sve svoje neprijatelje! Samom nacionalizacijom je stvorio oko 5 miliona svojih neprijatelja. Pa se onda od toga još nešto novog nakotilo! Ko mu je kriv što nije POBIO i tih 5 miliona, imao bi i danas tu svoju Truloslaviju! :cepanje:
 
Pravo naroda na siromastvo, na primitivizam , na kriminalizirano drustvo, na najmanje penzije u Evropi, na rekordne procente nezaposlenih. To je prije glupost jednog dijela naroda.Zato sto nema " bratstva i jedinstva" zato je Srbija danas strasno razvijena , razvijenija cak od Kosova, hahaha.
Ali eto, vidiš! raji se ipak i to više sviđa od onoga bravarevog! Inače bi opet išli ratom to rasturati kao i onu Truloslaviju!
 
Debilcine corave truhlovine i fasiste cije kosti jos niste nasli , logicno da vam je obrazovanje rezultat edukacije stecene u emisijama tipa " Zvezda Granda" , Farme" itd , pa je logicno da ne razumijete globalnu svetsku politicku scenu sa kraja 80 tih, rusenje berlinskog zida, prestanak hladnoga rata, skidanje " zeljezne zavjese" , uvodjenje demoNKratije na ove prostore kao predpostavke da porazene snage iz 2 svjetskog rata manipulisuci ogranicenim umovima nacionalizmom, dodju na vlast. I da od ex Jugo banana republika naprave najkriminalnije, najnepotistickije i najsiromasnije drzave u Evropi.Ali neki su tek pocetkom 90tih iz tih razloga imali prvo iskistvo sa asfaltom, pa razumijem tvoje stavove :D

Sve te promene su prihvatile horde debila koje onda nisu gledale Zvezde Granda i Farme, već smo recimo u JNA obavezno morali da gledamo Dnevik u pola osam itd... kako uopšte možeš visoko svesnim, obrazovanim i najsavršenijim samoupravljačima i zagovornicima 'bratstva i jedinstva' prodavati neke žvake o nacionalizmu? Nešto je (bilo) trulo u državi Danskoj? :super:
 
“Borbeno sadejstvo sa četničkim grupama duž glavne saobraćajnice Bihać — Gračac — Knin — Drniš — Šibenik sastoji se u tome što su četnici okupljeni u posebnim uporištima uz oslonac na nemačke trupe. Četničke vođe primaju naloge i uputstva o vršenju zadataka obezbeđenja i izviđanja od zapovednika nemačkih uporišta... Pored toga, specijalne četničke grupe upućuju se prema našim direktivama u komunističku pozadinu.”

NAŠI ODREDI SU VRŠILI NASILJA I UZIMALI VELIKE DAŽBINE

Početkom decembra 1944. godine, odmetnuti general Mihailović je izradio "projekat akcija u Srbiji", u kojem konstatuje da je povratak četničkih odreda u Srbiju trenutno nemoguć, zbog prisustva Crvene armije i zbog loše reputacije u narodu:

„U ovakvoj situaciji povratak naših jačih odreda je nemoguć. Neminovno bi doveo do sukoba sa sovjetskim trupama, što bi naš politički položaj pogoršalo i moglo dovesti do potpunog našeg vojničkog uništenja. S druge strane, pak, povratak ovih odreda, na čelu sa njihovim starim komandantima, psihološki bi u većini slučajeva odjeknuo, s obzirom na njihovu raniju netaktičnost, vrlo nepovoljno kod naroda, stavljajući mu opet u izgled nasilja i velike dažbine.

On zato odlučuje da u Srbiju započne ubacivanje "kraljevih komandosa" (nemaju nikakve veze sa kraljem koji ga se odrekao) koji bi vršili atentate na nosioce vlasti i sabotaže, kako bi se onemogućilo sređivanje prilika u zemlji.
............

kome treba registrovan pokret gubitnika i saradnika fašista i nacista u svojoj zemlji?

A kome u Srbiji treba onaj zbog čijih traljavih akcija je samo u jednom danu pobijeno par 'iljada kragujevačkih đaka?
 
mogu da pricaju price mladjima

https://www.telegraf.rs/jetset/vest...o-majku-pretuzna-zivotna-prica-mise-janketica

- Mаjku su bili uhvаtili četnici, i u Kolаšinu osudili je nа 21 godinu robije

rec je o 1943 , ima jos nekih desavanja , pa

- Nije se više vrаtilа mojа mаjkа Milicа. Zаludu smo Milenа i jа išli u komаndu i molili dа ne ubiju nаšu mаjku. Jedne noći, u Ševаrimа, ubio ju je pop Mаcа, а drugim pаrtizаnskim ženаmа. Njih devet.
Recimo da je tako! ALI, priznajemo, to je bila posledica velike greške i propusta Monarhije: Da su do 40-e u Monarhiji pobijeni svih par stotina ********* koliko ih je tada bilo, kasnije bi bilo spašeno barem 500 000 života!
 
Jedino su Titovi partizani uspjeli da poraze i Njemce , Italijane te kvislinske ustase i cetnike.Sukladno tome je Titova sahrana najveca smotra svjetskih drzavnika u istoriji covjecanstva.Da nije bilo partizana u Bosni , da su se pitali ustaski koalicioni partneri cetnici, tek tada Srba vise ne bi bilo na prostoru BiH ( tadasnje Ndh) jer kao sto je poznato ti cetnici na ustase nisu metka ispalili skoro citav 2 svjetski rat.

Po njima bi još uvek beogradska Skupština počinjala sa H*** Hitler! :cepanje:

na toj sahrani se okupila većina kreme svetskih zločinaca, tiranina i slične stoke! Neke od njih je kasnije njihova raja i 'LINČOVALA' jer su bili jako obožavani od naroda! :super: Mislim ovaj, ponositi se činjenicom da ti je recimo Čausesku bio na sahrani? bolje biti mrtav, ako već nisi! :cepanje:
 
Kada su upitali jednog kineskog milijardera, da li je Kina kapitalisticka drzava odgovorio je " nikada" ! U Kini K Partija upravlja kapitalom , u Americi kapital upravlja politikom" Jedan dozivotni predsjednik, jedna partija ( komunisticka) na vlasti , i fol Kina kapitalisticka. Ne dao Bog da se kod njih pojavi demokratija, svaka ulica bi imala po 10 stranaka, razlicitih interesnih skupina. Nije slucajno Komunista Mao ( eno mu slike na Tjenan Menu) prvi ujedinio sve kineske provincije.

:cepanje: :cepanje:Ma da, kakva kapitalistička? Kina je komunjarska država u kojom imaš milijardere i milijardu stoke sitnog zuba koja crnči mesečno za 20-30 dolara! :cepanje:
 
Kina je socijalisticka drzava.Kod njih je 60 % privrede u drzavnom vlasnistvu, a tek 2007 godine je privatno vlasnistvo zasticeno ustavom.Kao Kinezi imali smo i mi u Jugoslaviji samoupravne socijalisticke firme koje su se na stranom trzistu ponasale kapitalisticki i koje su izvozile svoje proizvode.Znaci spoljna ekonomska politika Kine je kapitalisticka ( drugacije ne bi mogli opstati bez ucestvovanja u slobodnom trzistu) ali je unitrasnja ekonomija Socijalisticka sa blagim primjesama privatluka.Zasto su socijalisti, pa zato sto ako radis lupam 8 sati , 4 sati radis za sebe a 4 za drustveni interes.Da ne govorim o tome da su im nekretnine, kuce, stanovi u vlasnistvu drzave.Sve ovo sto Kina radi danas radila bi i Jugoslavija preko svojih privrednih giganata, poput lupam Energoinvesta koji je imao godisnju zaradu vecu od budzeta danasnje lupam Bih, da ne spominjem druge privredne gigante sirom Juge.A kada uzmes u obzir brojnost radne snage u Kini, uvozeci strani kapital po niskim porezima, (sto je kod nas bilo u Tasu u Sarajevu gdje su se proizvodili Wolfsvageni( golfovi, dzete) ili u Kikindi gdje su se proizvodili Kadeti( zaradjivala nasa radna snaga) onda nije cudi da ekonomija Kine jos malo postaje jaca od americke.Ali nama drazi bi nacionalizam, kriminalni cetnici i ustase.Mogli smo biti evropska Kina.
Sam si smislio ovu debilnu konstrukciju? :cepanje:
 
Jugoslavija se nakon atntibirokratske revolucije Slobodana Milosevica iz 1988, kada je ukinio autonomije Kosova, Vojvodine i smijenio rukovodstva C Gore vise nije imala smisla braniti, jer je Milosevic tada pogazio ustav SFRJ, a Srbija je dobila prevlast u odnosu na sve ostale republike, zbog cega je doslo do svadja i kasnijeg raspada SKJa.NAkon toga tek dolaze referendumi Slovenije i Hrvatske o istupanju iz Sfrj,a za njima se na kraju povela i Bosna, jer krnja Juga vise nije imala nikakvog smisla, sto je potvrdilo i kasnije odcjeplenje C Gore.

Sto se tice nesretnog Alije, koji je bio toliko sposoban da ne bi znao da sacuva stado ovaca, pa on je pusten nekoliko godina ranije iz zatvora upravo zbog pritisaka clanova SAnua, Dobrice Cosica, Koste CAvoskog itd, jer im je trebao islamski polupismeni fanatik sa kojim ce sto lakse podijeliti Bosnu.ZAto preko Fikreta Abdica i namjestene afere Agrokomerc udaraju na Hamdiju Pozderca koji je ALiju i strpao u zatvor ranije, zbog moguce izdaje.Imas ovdje citavu pricu https://solonovpolis.wordpress.com/2014/04/26/alija-izetbegovic-najveci-izdajnik-bosnjackog-naroda/
Odlično, samo s tim si kasnio 45 godina! Tu Truloslaviju je trebalo odmah 45-e i RASTURITI! :zcepanje:
 
ja sam uvjek realan

to sto ti obrezani ne vidis dalje od alijine islamahirije nisam ja kriv...


ja sam brnaio tu jugoslaviju dok ste je vi sa ustasama rado rusili... potom ste se klali sa njima jer nsite htlei opet biti slugeranje i ustasko cvece...


nisam ja sekunde nosi sajkace ... svjestan sam da smo iz kontre ustasama i balijama porpimili ono sto nijesmo vecinski a to da smo eto prihvatil icetnistvo sto je za pravog cestitog covjeka uvrjeda...


ja ne branim cetniek cinejnicom da su mnogo manje sarajdival isa svabama od ustava i vas, jer meni izdajnik i sluga nije bito ko je veci...





nisam ja isao da koljem muslimana... jer meni niej puklo u glavi preko noci...


ja sam tamo isao da brnaim napadnute ...po ozrenu... u okruzenju...

i bio svjestan kolko je sve otilso u materinu i da sjutra narastaj postaje ceniziran... to je ta kontra ustasama i msile to je ispravno


kajla, sajkaca, tri prsta i drogirana masa koaj urla srbiaj do tokija....


to ti je ravnogorski folklor.. gibanica i pecenje...sa tim sus e boril ii drazini komandosi ... pic.ke geirlske i kvinsliske sluge...

Marče, pokušavaš plemenitim stavovima da opravdaš neplemenita djela.

Ali, malo si realniji nego inače, popravljaš se...
 
pa još srbi učestvovali u tom nezapamćenom zločinu nacističkog okupatora

kako se zvao onaj ljotićevac koji je hapsio tada po kragujevcu i vodio decu i odrasle na streljanje?
ahahah e prokane rvatino matora,Srbi su jedini narod u celoj Evropi koji nisu poslali ni jednog jedinog Srbina da ratuje za naciste
JEDINI!!!
Za razliku od tvojih rvata gde je bilo više dobrovoljaca nego pušaka
Čak je i tvoj austrougarski kaplar,hrvat broz, odlikovao naciste i ustaše nakon rata i to upravo one koji su činili zločine nad Srbima
Dosta ste Srbe pravili ludim sve vaše godine,napokon je prava istina isplivala
 
ahahah e prokane rvatino matora,Srbi su jedini narod u celoj Evropi koji nisu poslali ni jednog jedinog Srbina da ratuje za naciste
JEDINI!!!
Za razliku od tvojih rvata gde je bilo više dobrovoljaca nego pušaka
Čak je i tvoj austrougarski kaplar,hrvat broz, odlikovao naciste i ustaše nakon rata i to upravo one koji su činili zločine nad Srbima
Dosta ste Srbe pravili ludim sve vaše godine,napokon je prava istina isplivala
Za umno ogranicene fasisticke Rvate je Broz bio prosrpski orjentisan i radio je protiv rvatskog interesa, a za cetnike je zajedno sa ustasama radio protiv plemenitih Serva koji nisu nikada bili fasisti jer su se i Ljotic i Nedic i Draza svim silama borili za oslobodjenje od fasizma :D Zar ne vidis da ste potpuno isti nazadni mentalni sklop igrom slucaja rodjeni na kontra stranama, nego jedan savjet za tebe, pod hitno se lijeciti :D
 
Baš si komičan! da je odbio, i on bi bio postrojen kraj tih đaka!
I oni cetnici sto su pravili nezapamcene zlocine u selu Vranicu nad maloljetnom srpskom djecom, sto su klali po Sandzaku, istocnoj Bih , Dalmaciji itd takodjer bili ucjenjeni zivotima da to moraju raditi, haha. Toliko su bili nevini da ih se zbog toga i kralj Petar 2 odrekao javno iz Londona 1944 , hahaha.
 
Marče, pokušavaš plemenitim stavovima da opravdaš neplemenita djela.

Ali, malo si realniji nego inače, popravljaš se...
nista ja ne plemenito nijesam cinio

moje ucesce tamo je cisto

stavovi moji su sledeci, jugoslovenski vaspitan, odrastao sa svima u jednakosti, gdje su se ljudi voljeli, druzili...

belgijanci kazu , kako su osamdesetih putovali po jugoslaivji, ljepse zemlje nije bilo, boljeg naroda, gostoprimljivog... pitaju se sta nam je preko noci puklo u glavi da se koljemo ?

ustaski san, rvati, to je cinjenica...

kontra teza njima pomislise narastaji u sbriji je - cetnik? greska... srbin je kontra teza njima, onaj kojeg su klali , ciju su djecu ubijali po jasenovcu...


ne mora srbin biti cetnik to je pokazao ogromnom vecinom u partizanima...


u tom povratu sovinizma i mrznje, vi ste se samo pridodali svojim saveznicima rvatima ali ste odbili biti rvatsko cvjece pa ste se klali mejdusobno gledajuci islamahiriju...

price o agresoru iz srbije su sra.nje... jel taj agresor upao u martu 1992 u b brod, derventu da kolje srbe ili regularna armija rvatske iz rjeke i osjeka ?

sa njima pod ruku azra basic azra dva noza...

srbe je strah jasenovca ovaj put ucio tome da ne idu goloruki u jame istim satrapima... to ti je jasno a koliko ne priznao...

bez obzira na mracne sjene proslosti, svima vam je puklo u glavi preko noci... postali su krvoloci svom komsiji, svom dojucerasnjem drugu, sa kojim su delili sve dobro i zo, pili, izlazili...

ja sam u bosnu posao braniti majcino ognjiste, od ustaskih satrapa ali sam dolaskom u doboj, odkale sam trebao dalje, vidio zlo u kojem se nadjose srbi na ozrenu, narod u okruzenju...

taj anrod je poseban... brnaio je do psoeldnjeg svoje ognjiste...


a tvoji su svakodnevno jurisali da ih kolju... da uzmu brda, sume, vukoj.ebinu...

sa mudzahedinima kojih je bilo preko 5000... krvnickih monstruma...

ni tada nijesam brkao babe i zabe... svjestan onoga sta psotaje srpski rod... da gubi prave istinske vrjednosti, pljujuci po partizanskim korjenima u bosni, jer su srbi iz bosne bili vecinski u aprtizanima...

i da postaju cetnici... niej to pravdanje , ali to mu je njima doslo kao normalna suprotnost ustasi i handzaristi...


ja sam ostao ono normalno i danas... suprotnost svim trima...

moj rat je poraz u jednu ruku, poraz jugoslavije koju su rvatine rusili potom obrezani a onda i bradonje...


tu srpsku republik usmatram pobjedom, jer vi ste sprcija islamahirije, koja sve vise tone u arapsko sranje... maoce su vasa realnost...

iran , saudijska arabija su vas stvorili finasisrali...necete se njih nikada otkaciti...

tome je srpska bedem, i to je ono sto je sustina


na zalost i ta srpska kao i srbija ima spomenike krvoloku srpskom mihailovicu ciji su bradati alkosi, najvise poklali srba...

to je cinjenica koja je tuzna...

vi ste saka bjede, plemena razlicitih bogova i ako moze postojati samo jedan...

za hljeba nemate ni jedni ni drugi, to sto zivite je obicno prezivljavanje, dok vas bakir dodik i covic lepo muzu...

lopovluk zamenjuju stalnim tenzijama jer nemaju price o privrednim uspjesima i time prikrivaju on osto pokradose...

ne moze naser oric biti heroj ako je klao nejac...

ne moze se licemerno u zajednistvo...

ostavite se suplje price o multi kulti bejha sve dok je tako

da imate gdje otici ili sami prezivjeti bez okruzenja rvatske i srbije ne bi vi insistirali na tome...

rat nema realnu osnovu jer bjeda koja je jedva prezivjela prosli, nema cemu ratovati...

ostaje vam samo mrznja koja je veliki teret normalnom zivotu...

srebrenica jeste zlocin, a djemosajd je sranje i laprdanje... srebrenica je i naplata za klanje nejaci... placanje racuna... u kravavim ocima ne ispadne dobro...

podjele su sada duboke, neiskorjenive...

ne pravdam cetnistvo...na zalost partizani ce izumreti sa mojom generacijom... srbija ide cetnistvu sve vise, pravdajuci bradonje kvinslinge...

misleci da je dobro sve sto je suprtontost ustasi... suprotnost je i partizanski pokret... titoisti su drugo...

titoisti su utopija sbrije...


za mene srbija sa tim simbolima niej moja srbija... meni sajkaca, kajla i brada ne znaci nista... osim simboli izdaje, sluge...


a tvoji sa fatihama ilahijama , maocama, iranom saudijskom arabijom turskom nece daleko dogurati , vec ce biti leglo vehabistickih, islamistickih idiota...

sra.nje i u jednih i drugih...
 

Back
Top