Црна Гора + Србија неспојиво !

Јок, измислили га Ескими ! :hahaha:

1000009122.jpg

:cepanje::cepanje::cepanje::cepanje::cepanje:

Crnogorska policija sprovodi opsežne kontinuirane i pojačane aktivnosti povodom održavanja Samita EU - Zapadni Balkan. U tom kontekstu, na graničnom prelazu Aerodrom Tivat sprovode se pojačane kontrole, kojom prilikom je izdvojen i stavljen pod kontrolu čarter let na relaciji Beograd - Tivat, kojim je oko 90 državljana Republike Srbije jutros doputovalo u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...-crnogorska-policija-proverava-srpske/hfyzktj

То је све, сем имена "Светосавље" постојало још за време Немањића, то ти је јасно ?
Није га измислио Николај, он је само схватио биће Србина, и назвао га Светосавље.
U doba Nemanjića Srbi su bili isto što i sada u genetičkom smislu. Bili su miks Slovena i paleo-balkanskih naroda (Ilira, Tračana, Dardanaca itd), nikako, ni u ludilu, ni pod razno čisti Sloveni!

Crnogorska policija sprovodi opsežne kontinuirane i pojačane aktivnosti povodom održavanja Samita EU - Zapadni Balkan. U tom kontekstu, na graničnom prelazu Aerodrom Tivat sprovode se pojačane kontrole, kojom prilikom je izdvojen i stavljen pod kontrolu čarter let na relaciji Beograd - Tivat, kojim je oko 90 državljana Republike Srbije jutros doputovalo u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...-crnogorska-policija-proverava-srpske/hfyzktj

Da su ih tako vratili iz Litvanije onomad, bili bismo prvaci u Kosarci.

Samo u Srbiji!!!:worth::worth::rotf::rotf::rotf:

Povlačenje srpske vojske preko Albanije tokom zime 1915/1916. godine omogućila je crnogorska vojska, koja je pružala ključnu odstupnicu.

Najznačajniji doprinos dala je crnogorska Sandžačka vojska koja je, pod komandom serdara Janka Vukotića, vodila presudne borbe na pravcu povlačenja.

Crnogorske trupe su mesecima držale front dug oko 145 km, štiteći pravce koji su iz Crne Gore vodili ka albanskoj obali.

Vrhunac odstupnice odigrao se na Badnji dan i Božić (6. i 7. januara 1916. godine) kod Mojkovca.

Crnogorci su zaustavili nadmoćniju ofanzivu, sprečivši neprijatelja da preseče „mojkovačka vrata“ i uništi srpsku vojsku u povlačenju

Zbog nemilosrdnih borbi i teških zimskih uslova, crnogorska vojska je pretrpela ogromne gubitke i faktički prestala da postoji, ali su njeni vojnici i narod direktno omogućili srpskim trupama da se bezbedno povuku.

Srbija ima za ovo nikada nije bila zahvalna.
kako nije? pa oslobodila ju je 1918. godine..

Ако сам ишта слагао или претерао нека ме гром спали !

Црногорци, то малено и поносно илирско племе
вековима покушава да се ослободе бројнијих Словена који дођоше пре 13 векова
и наметнуше им веру и језик.

Ја сам Србин, али поштујем ту њихову жељу,
па и луд види да смо неспојиви !

На жалост, немогућност отвореног непријатељства,
од Црногораца направи подмуклу "српску браћу".

Али на историјску сцену ступи свети Мило,
и ослободи Црногорце досадних Србаља
и Србе насилних Црногораца.

Нека је жив 1000 година.

Mi iliri Crnogorci vama se zafalimo

Poslednja izmena:
Mi iliri Crnogorci vama se zafalimo
Kao prvo nisi ti nikakav ni Ilir, a nisi ni Crnogorac, mozda jesi iz, ili poreklom iz CG, made in Lovćenac, al Crnogorac nisi, jer sa tim što pišeš bi na preki sud u doba Crnogoraca na koje se pozivaš, a za pročetak mogao si da pročitaš nešto poput Njegoša, kralja Nikole, pa i Brdjana, Kuča, poput Marka Miljanova, pa da saznaš šta uopšte znači biti Crnogorac, prepoznaješ li se ovde?
Vidiš li sebe u onom što je za njih bilo grdje od grdjeg. I ajd da vidimo, kako bi tamo prošao sa takvim stavovima
Screenshot_2026-06-04-03-56-21-958-edit_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2026-06-04-03-57-08-922-edit_com.android.chrome.jpg

U citatu gpre zameni Tursku vjeru milogorstvom i antisrpstvom. Dakle izdaja, sramota, kletva predaka

E sad da vidimo kako bi tvoji predrci koje ne poštuješ, samim tim nisi Crnogorac, a mozda si i neki Hercegovac ili Brdjanin za početak, al i o tome ništa ne znaš, sramota... komunisticka posla...
Screenshot_2026-06-04-03-58-28-287-edit_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2026-06-04-03-59-02-876-edit_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2026-06-04-03-59-27-749-edit_com.android.chrome.jpg

Ok ono su bila druga vremena i sve to, ali
ja da sam ti bilo bi me sramota .... u najmanju ruku... čast, čojstvo, obraz, apsolutna 0.
Jer nema logike, busas se u nešto a pljujep po tom istom, ti pravi Crnogorci bi te skratili za glavu, tvoji pretci na koje trolovanjem pljuješ, sto je zlogrdje u CG odvajkada.. ne znam legendo, zapitaj se, ali dobro se zapitaj... jer je ovo hodajuća ironija da ne moze biti veca... glupo je da boli

Poslednja izmena:
Jer nema logike, busas se u nešto a pljujep po tom istom, ti pravi Crnogorci bi te skratili za glavu, tvoji pretci na koje trolovanjem pljuješ, sto je zlogrdje u CG odvajkada.. ne znam legendo, zapitaj se, ali dobro se zapitaj... jer je ovo hodajuća ironija da ne moze biti veca... glupo je da boli
Da su to njegovi preci, ne bi pljuvao na njih. Ali zato ga ne možeš prevariti da pljuje po muslimanima... :kafa:

Da su to njegovi preci, ne bi pljuvao na njih. Ali zato ga ne možeš prevariti da pljuje po muslimanima... :kafa:
Pa ako je Musliman to može objasniti neke stvari, ali onda mozemo u skorije doba kračja Nikole kad se potenciralo jedinstvo Srba Pravoslavne, Muhamedanske i Katoličke vere.
1892. godina npr
images (6).jpeg

Ili, dakle opet mu dodje ironija i zlogrdje
Screenshot_2026-06-04-04-38-27-155-edit_com.android.chrome.jpg

Pa lepo je to zamislio kralj Nikola, ali nakon što smo prošli iskustvo sa njima, može se reći da od toga nema leba. Zato se moramo vratiti na mitropolita Petra II.

Злочин у Долима или масакр у Долима је назив за масовно убиство становника српске националности у мјесту Доли код Плужина. Злочин се догодио 7. јуна 1943. године када су припадници СС дивизије „Принц Еуген“ уз подршку усташа-муслимана из Гатачког среза и околине Пиве, убили 522 цивила, од којих 109 дјеце.

У свим селима пивске жупе у периоду од 6. јуна до 12. јуна 1943. године поменута јединица је убила око 1.260 црногорских цивила, међу којима 549 дјеце и омладине до 20 година, а Дола су била највеће мјесто страдања.

Године 1977. у Долима је изграђен меморијални комплекс, рад вајара Луке Томановића, а 2004. године и црква, типа ловћенске капеле, посвећена Трећем обретењу главе Светог Јована Крститеља.

Свети архијерејски сабор Српске православне цркве је 2017. године канонизовао жртве злочина у Пиви и уврстио их у диптих светих. Свети новомученици пивски се прослављају 7. јуна. Једна од пивских мученика је и Света мученица Јаглика Пивска.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Злочин_у_Долима

Poslednja izmena:
Kao prvo nisi ti nikakav ni Ilir, a nisi ni Crnogorac, mozda jesi iz, ili poreklom iz CG, made in Lovćenac, al Crnogorac nisi, jer sa tim što pišeš bi na preki sud u doba Crnogoraca na koje se pozivaš, a za pročetak mogao si da pročitaš nešto poput Njegoša, kralja Nikole, pa i Brdjana, Kuča, poput Marka Miljanova, pa da saznaš šta uopšte znači biti Crnogorac, prepoznaješ li se ovde?
Vidiš li sebe u onom što je za njih bilo grdje od grdjeg. I ajd da vidimo, kako bi tamo prošao sa takvim stavovima
Pogledajte prilog 1910480
Pogledajte prilog 1910481
U citatu gpre zameni Tursku vjeru milogorstvom i antisrpstvom. Dakle izdaja, sramota, kletva predaka

E sad da vidimo kako bi tvoji predrci koje ne poštuješ, samim tim nisi Crnogorac, a mozda si i neki Hercegovac ili Brdjanin za početak, al i o tome ništa ne znaš, sramota... komunisticka posla...
Pogledajte prilog 1910482
Pogledajte prilog 1910483Pogledajte prilog 1910484
ja da sam ti bilo bi me sramota .... u najmanju ruku... čast, čojstvo, obraz, apsolutna 0.

IMG_1367.jpeg

Pogledajte prilog 1910480
Pogledajte prilog 1910481

Pogledajte prilog 1910482
Pogledajte prilog 1910483Pogledajte prilog 1910484
to je taj paradoks kod njih, diče se nekom crnogorštinom čiji je osnovni element distanciranje od Srba i ne temelji se ni na čemu više..
u startu je takav stav osuđen na propast.. i nikako da mi objasne otkud srpski jezik kao većinski u CG 🤔

to je taj paradoks kod njih, diče se nekom crnogorštinom čiji je osnovni element distanciranje od Srba i ne temelji se ni na čemu više..
u startu je takav stav osuđen na propast.. i nikako da mi objasne otkud srpski jezik kao većinski u CG 🤔
Da, apsolutno kontradiktrono svakoj logici, sušta suprotnost.
Bukvalno su oni te "moderne poturice" koje Njegoš opisuje, pri tom Njegoš je patio, nije osudjivao, čak ima i jedan lep citat.. Mnogi drugi su bili suroviji u duhu onog vremena.
Pri tom što oni rade možda ima smisla u nekim drugim krajevima, ali tmao gde je čijstvo junaštvo, obraz, kult predaka, reč nešto sa sta se radije umiralo nego da se pogazi i navuče sram, dodatno kontradiktorno i ironično.
Zato sam i napisao da nije Crnogorac, on pljuje po svemu što je Crna Gora ikad bila.
Ne mogu da udjem u takve umove, ali i ne treba, napisao sma mu lepo šta bi oni sa njim uradili, pod uslovom da ne kazu uvsj je lud, pa se samo ismeju.

Ja te krstim a ti prdiš što bi narod rekao, nemaš ti šta sa mnom kafansku politiku da vodiš, ja odčično znam šta govorim. Ovim postom vredjaš kao prvo moju, a demonstritaš svoju inteligenciju.

Znaš Petrovići su vrlo lako mogli svi da uzmu lepo Islam i zive lagodan život, njima je moralni kodeks bio vazniji od zivota, kao i brdskim i crnogorskim plemenima, pa tako i opisuju one koji su izdali naciju, veru, pretke, Nemanjice, osramotili pleme itd..
Kad sam rekao da se zapitaš gde si ti u toj priči to sam i mislio, ali baš dobro da se zapitaš, i 150 puta da sve pročitaš dok ti ne udje u glavu, na primer Ogledalo srpsko, Njegoš... divna knjiga.

Ovo što radiš je patetično.

Back