Quantcast

Црна Гора отвара границе 1. јуна, али не и за Србију

alfalogo

Elita
Poruka
16.409
Тешко је додати и одузети и слово овом посту, али мафија (хоботница) је иста све док пензионери гласају "Надамо се најбољем", а опозиција је ефикаснија од позиције у поништавању Страдије. Ако нас Бог, незаслужено, погледа, ствар се решава за недељу дана, као што си и написао.
Majkumu ima vas puno što mlatite :namcor:
 
Poruka
18.049
...u čemu je to interes prorokovih sljedbenika...što misle da će se pravoslavci preobratiti u muje....
Malobrojniji se udrujuzuju protiv brojnijih Srba

No na mojoj ljestvici Crngorci su svakako jaci od Srba

Slovenci=>Hrvati=>Crnogorci=> Albanci=>Srbi=>Bosnjaci=> Makedonci

To je redosled snage. Od jaceg ka slabijem. S leva na desno
 

Troubleshooter

Iskusan
Poruka
5.680
Уби нас ово - "ни риба ни девојка". Црна Гора, "Срспка Спарта, Пијемонт" се већински одлучила. Душа ме боли, али тако је. Страдија је трајно изгубила шансу да буде поморска држава. Ко зна шта је за шта добро. Како се лед топи и клима мења, можда то буде земља обећана. Време је за деобу и то трајну. Црна Гора је уз Србију независна држава и то је потврђено на Берлинском конгресу. Заслужено. Али, завршимо једном са братством и јединством за сва времена. Свако своме. Ко се осећа као Србин, не Србијанац или Србијандер или неки други погрдан назив, добродошао. Нас је мало, Страдија и није тако мала и слабо је насељена и биће примљен као свој. Црногорац, легитимно, хајде лепо у Монте Негро. Нулте привилегије. Уз увођење виза. Нисмо потребни једни другима и немој да се играмо више "хоће каки - неће каки". Како уђе у Србију Хрват, тако нека уђе и "Црвени Хрват". Чист рачун, дуга љубав. Мора су убедљива већина површине на овој планети, идимо у Шпанију, идимо чак и у Турску, идимо чак и Хрватску, они се бар никада нису правили да су нам "браћа" и сви смо задовољни. Никада више "Шенген", затворене границе уз ригорозну, пре свега здравствену, а онда и терористичку контролу, радимо, производимо, бавимо се вишеструко провереним етно туризмом, ставимо лопове свих странака на принудни рад, па кад нас крене карта. А старце немојмо да пљујемо. Направили су више него што ови сада могу да окрече. Него им је досадно у чекању Косача, па их овај преко Пинка забавља, лаже и њима лепо. То не може да се промени у кратком року, али мењаће се како је Бог заповедио.

Децу треба питати. Они имају своје мишљење и прилагођеније је од сваког од нас са "искуством". Неки су већ корумпирани, али већина није.
 

Troubleshooter

Iskusan
Poruka
5.680
Malobrojniji se udrujuzuju protiv brojnijih Srba

No na mojoj ljestvici Crngorci su svakako jaci od Srba

Slovenci=>Hrvati=>Crnogorci=> Albanci=>Srbi=>Bosnjaci=> Makedonci

To je redosled snage. Od jaceg ka slabijem. S leva na desno
Са свим твојим "љествицама" сваку стопу границе је поставила "српска чизма", од Словеније па до Македоније, доскора. А ти рачунај колико хоћеш.
 

Troubleshooter

Iskusan
Poruka
5.680
Nekad

Govorimo o sadasnjosti.
Све границе су војно постављене и све су од "некад". Многе се постављају и данас. Немој те приче о крају историје, делује неозбиљно. Вероватно то нећу да доживим, мада сам жилав чича, али мухамеданство ће у Европи да буде забрањена секта, Турска протерана у Малу Азију, а ти ћеш да правиш још боље роштиље, наравно када се претходно осениш знаком крста, пошто уочавам таленат, уколико си ти мајстор. Поштовање.
 

jevropa

Buduća legenda
Poruka
28.715
ovo je samo svesna provokacija mile, u cilju zavadjanja i mrznje medju srbima,
ne budite naivni i ne nasedajte, 80% crnogoraca-srba iz crne gore ne misli tako,
i upravo protiv njih je ovo i upereno, a ne protiv srba iz srbija,
on tim crnogorskim srbima zeli da nanese stetu ovim potezom,
da ostanu bez svakog vida podrske srba iz srbije,
ne ponasajmo se kao uvredjena deca u zabavistu,
ja cu iz inata u montenegro
 

lil_moon

Iskusan
Poruka
6.952
Nije dozvoljen ulaz u CG ni građanima BiH.

"Prve države sa kojima će Crna Gora u prvim danima juna otvoriti granice su Hrvatska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija i Grčka, najavio je crnogorski premijer Duško Marković na konferenciji za medije.

Kako je obrazložio, ove države ispunjavaju odgovarajuće epidemiološke kriterijume Instituta za javno zdravlje odnosno imaju najviše 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika."
https://www.slobodnaevropa.org/a/30633705.html

Znači, 25 zaraženih na 100 hiljada je 250 zaraženih na milion stanovnika.

A BiH i Srbija imaju višestruko više :
BiH
"Prema zvaničnim podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, više od dvije hiljade i trista osoba u BiH je zaraženo korona virusom, dok je 138 osoba preminulo."
https://www.slobodnaevropa.org/a/30625189.html

Srbija :
"Do sada je umrlo 239 ljudi, virus je registrovan kod 11.193"
http://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2020&mm=05&dd=24&nav_id=1670012
 

iig

Iskusan
Poruka
5.215
Црне Горе: Може Пољска са 28, а не може БиХ са 18 обољелих на 100000
Граница према Србији остаје затворена, јер Србија не испуњава овај епидемиолошки критеријум, чиме се штити здравље становништва. У исто вријеме, како је истакао Јокић, шаљемо два пуна авиона студената у главни и један од најпогођенијих градова те државе
Од
ИН4С
-
26/05/2020 12:50 Посљедња измјена: 26/05/2020 12:52
29


Подијелите


FacebookTwitterTelegram

Душко Марковић, данас (Фото: Влада Црне Горе/Twitter)
Премијер Душко Марковић, славодобитно, театрално скидајући маску, је изјавио да је Црна Гора добили битку са опаким вирусом и тако постала прва „корона фри“ држава у Европи.
Најавио је од сљедеће седмице отварање вртића и играоница, а почетком јула – и граница, као и окупљања до одређеног броја људи.

Прецизирао је да ће границе бити отворене са земљама које су по критеријумима Института за јавно здравље и Владе, а то су: Хрватска, Словенија, Албанија, Аустрија, Пољска, Чешка, Мађарска, Грчка и Њемачка.
Mobilni telefon
На ову одлуку Владе, осврнуо се на свом профилу, функционер Демократа и бивши градоначелник Котора Владимир Јокић, који је оцијенио да је знао да је НКТ у свађи са логиком, али не и сад основним математичким радњама.
Предсједник Владе, Душко Марковић, јуче је најавио отварање граница према одређеним земљама које испуњавају епидемиолошке критеријуме, а то је да имају испод 25 обољелих на 100 хиљада становника.

Граница према Србији остаје затворена, јер Србија не испуњава овај епидемиолошки критеријум, чиме се штити здравље становништва. У исто вријеме, како је истакао Јокић, шаљемо два пуна авиона студената у главни и један од најпогођенијих градова те државе. Главно питање је кад НКТ штити грађане Црне Горе, кад не да грађанима Србије да уђу у Црну Гору или кад грађане Црне Горе групно шаље у Србију?
Граница према БиХ остаје затворена. БиХ има 3,3 милиона становника и 564 активна случаја КОВИД-19. Дакле БиХ има 17,09 обољелих на 100 хиљада становника
Граница према Македонији остаје затворена. Македонија има 2 милиона становника и 447 активна случаја, што значи 22,23 обољелих на 100 хиљада становника
Граница према Пољској је отворена. Пољска има 38 милиона становника и 10834 активних случајева обољења КОВИД-19, што је готово 30, односно 28,62 обољелих на 100 хиљада становника.
Да је НКТ у свађи са логиком, то сам знао, ал да су у свађи и са најосновнијим математичким радњама, е то нисам до јуче, поручио је Јокић.
 

iig

Iskusan
Poruka
5.215
Потез Владе Црне да онемогући отварање граница са Србијом и Српском представља очајничке изливе шовинизма и екстремизма
Једини ефикасан одговор на фашизам и болесно антисрпство режима јесу литије
Од
ИН4С
-
26/05/2020 15:00 Посљедња измјена: 26/05/2020 14:58
0


Подијелите


FacebookTwitterTelegram

Влада Црне Горе
Премијер Душко Марковић, јуче је саопштио одлуку Владе Црне Горе према којој су грађани Србије и Републике Српске, за разлику од осталих држава региона, и даље онемогућени да уђу у Црну Гору.
Тим поводом реаговали су политички субјекти и аналитичари у Црној Гори коју су истакли да је, заиста, алармантан степен мржње који режим показује према Србији, српском народу, Српској православној цркви.

Вучуровић: Доказ да је НКТ искључиво партијски орган ДПС
„Ово се већ граничи са лудилом и доказује став ДФ да дукљански нацизам буја и да му је циљ да од Црне Горе направи неку творевину попут НДХ, у којој неће бити мјеста за српски народ. Овај потез доказује и нашу тврдњу да је НКТ искључиво партијски орган ДПС, оперативно тијело напуњено србомрсцима које се претвара у пријеки суд и већ мјесецима користи за терор над СПЦ, српским народом, православним вјерницима, ДФ-ом, казао је за наш портал посланик Демократског фронта Јован Вучуровић.
Mobilni telefon
Према његовим ријечима, затворити границу са Србијом и РС је и свјесно урушавање и онога што би могло да ,,претекне’’ од туристичке сезоне, а што ће директно погодити грађане на приморју, али је и „то небитно дукљанским нацистима који су изгледа одлучили да пређу у последњу фазу обрачуна са српски народом“.
„Зато је лаж да је ово „corona free “ држава, ово је затвор за све који нијесу милогорци и монтенегрини. Одавно упозоравамо да се ситуација креће у том правцу, јер режим, сорошоиди, граџанисти, користе сваку прилику да покажу своју нетрпељивост. Надам се да су, из ових потеза, сви унутар нашег народа схватили карактер овога режима, и да са њима нема компромиса. И ми на свако искушење ове врсте морамо одговорити јединствено, као народ кога на овом подручју има десет милиона, наглашава Вучуровић.
 
Poruka
18.049
Све границе су војно постављене и све су од "некад". Многе се постављају и данас. Немој те приче о крају историје, делује неозбиљно. Вероватно то нећу да доживим, мада сам жилав чича, али мухамеданство ће у Европи да буде забрањена секта, Турска протерана у Малу Азију, а ти ћеш да правиш још боље роштиље, наравно када се претходно осениш знаком крста, пошто уочавам таленат, уколико си ти мајстор. Поштовање.
uhh brale. Tebi smrtovnica viri iz dzepa a brimes se sta ce biti za 50 god.
Bolje ti je da okrenes jos koje jagnje i nakrkas se mesine a pusti visoku politiku. Nece to trebati
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.061
26.05.2020. Beta MONDO
Ambasador Crne Gore: Nije doneta nikakva konačna odluka o otvaranju granica

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica, preneo je portal Mondo.

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono telo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanom odgovoru za Mondo.

Dodao je da je predsednik Vlade Crne Gore, na osnovu stava Instituta za javno zdravlje, saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao, da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

Istakao je da čvrsto veruje da će se "vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obe države radi zaštite zdravlja svojih građana".
+++++++++++++++++++++++

Ово је стварно ЛУДИЛОоооооо........ више се не зна КО КОГА и ЗАШТО...
 

Обилић

Ističe se
Poruka
2.658
Ја не знам браћо Срби који је вама куrац ?!
Изненађени сте што вас Црнигорци неће ?

А до сад су вас хтели ???
Мене нису !

Мене су протерали 1978. зато што сам имао дугу косу, и дошао сам на море да летујем у шатору !
То сам тад тако мислио,
данас знам да је разлог много ружнији :

мрзели су ме јер сам Србин,
јер сам из Београда,
јер сам потомак Словена, који су пре 13 векова провалили на њихово подручје
( они су са колена на колено тајно преносили знање о свом илирском пореклу ).

Грозно !

Какву смо ми гују у недрима гајили вековима
и онда неко каже :
"константно заостајете, не напредујете ..!"

Па наравно да не напредујемо јер нас неко трује све време - омамљени смо њиховим злом.
Треба да гледамо како да спасемо те Србе из Црне Горе,
а Илире да збришемо ако не бомбама онда из сећања тотално !
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.