Crna Gora nije više na mapi luksuznog turizma

Zar je crna Crna Gora to ikad i bila?

Pogledajte prosecne cene smestaja u Hrvatskoj ili Grckoj pa cete se uveriti.
Sporadicnih luksuznih objekata ima u svakoj drzavi, pa i na CG primoriju. Merilo za luksuznost destinacije je broj lezajeva u luksuznim objektima. Naravno i njihova popunbjenost.

Aha ... i sadrzaj, gosti nece da sede zatoceni u hotelima.
Setnja Budvom i Monte Karlo ili Kan su ko doope i oko.
Ono jes' mogu da pogledaju kolekciju sablji i dr. ladnog oruzja ali 15 dana da gledaju svaki dan, mnoooogo je kume
 
Predstavljena kao novi “Monte Karlo”, zvijezda među turističkim odredištima, Crna Gora ipak postepeno gubi utakmicu na tržištu luksuza, piše sajt cpp-luxury.com.

Izvor: Vijesti
12395566944d58ee8228ae7172065785_orig.jpg


Photo: faceymcface1 / Flickr
Navodi se da jedini projekat luskuznog turizma koji se nije ugasio je gromoglasno najavljena marina Porto Montenegro, “projekat koji je prošle godine okončao svoju prvu fazu izgradnje”.

“Vrlo je moguće da će iduća faza biti odložena zbog slabije tražnje”, piše na sajtu.

Stvaranje luskuzne destinacije, navodi se, mnogo je više od gradnje infrastrukture za jahte, a privlačenje gostiju iz visokog društva, ne može se ostvariti preko noći.

Navodi se da Oraskomov projekat (na Luštici) teško da će ikad biti realizovan zbog krize u Egiptu.

Specijalizovani sajt izdavaja hotel Aman rizortsa na Svetom Stefanu kao jedini projekat iz sfere luskuznog turizma koji Crna Gora trebutno ima u ponudi.

“Nedavno je najveći regionalni prodavac skupocjenih satova i nakita najavio zatvaranje radnje u Crnoj Gori i selidbu svoje prodavnice u Beograd. Čelnik kompanije je rekao da Crna Gora dramatično pada kao destinacija na kojoj bi se prodavala luskuzna roba”, navodi se u tekstu.
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?&nav_id=492709
Од рупе не може никад да постане Рај.

Kakav bombastičan naziv i dijelom tendenciozan tekst! Crna Gora da ja znam nikad nije ni bila "luksuzna destinacija" - svašta! Na određenim segmentima te vrste ponude se tek radi, iako je to pionirski posao i rezultati su više nego skromni! Nije tačno da u "Porto montenegru" razmišljaju da ne kreću u drugu fazu izgradnje - jer su u nju već krenuli! Upravo je otpočela izgradnja nove dvije zgrade (jedna je završena, a dvije su pri kraju), a pri kraju su radovi i na nautičkom muzeju i ogromnom otvorenom bazenu! Što se tiče ostalih projekata tu su u pravu! Sveti Stefan ima najbolji turistički brend na svijetu (Aman resorts), ali iako je završeno oko 75% radova na rekonstrukciji grad hotela izgleda da se stalo sa rekonstrukcijom! Lično, volio bih da se neki megalomanski projekti nikad i ne ostvare - kao naprimjer betoniranje Svetog Marka - danas je luksuz neuništena priroda sa objektima koji se blago i nenametljivo stapaju sa njom, a ne gluposti tipa Splendida i slično!
Što se tiče neljubaznosti turističkih radnika - tu ste u pravu! Ali treba biti pošten pa reći da danas u ugostiteljstvu u Crnoj Gori i najmanje rade Crnogorci - uglavniom su radnici iz okruženja - iz Srbije, Bosne, Makedonije! Nije sve tako crno kako se predstavlja, a daleko je od idealnog što ga predstavljaju naše vlasti!
 
Od plata i penzija od cega smo i dosad zivjeli. Sezona traje 4 mjeseca, sta mislis od cega zivimo onih preostalih 8? Stvarno ne kapiram izjave vecine forumasa ovdje, ili od zavisti ne znaju sta pricaju ili je u pitanju neinformisanost o nekim osnovnim zivotnim principima.

Cekaj mi vam zavidimo jer vam ne ide?:roll:

I da je obratno daleko ste vi od nekoga na koga bi gradjani Srbije bili zavidni.

Dalje,itekako da zivi od turizma,jer novac od turizma je skoro pa cista zarada,izuzmi pare od turizma i bilo bi veselo.
 

Back
Top