„Crkvi naplatiti porez, a vernicima uvesti crkveni porez“

Slazete li se vi sa stavom ateista, iz ovog clanka?

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Po meni, potpuno su u pravu - zasto da svaki gradjanin placa nesto sto ne koristi?

Placam samo ono sto narucim, i ostavljam i baksis ako sam dobro usluzen - nisam stipsa - ali ne zelim da placam nesto sto ne koristim.

plaćaš i parade sodomita ali se protiv toga ne buniš. sad šta znam, možda je to zato što ih koristiš

Ма јок , то ти је код нас шатро џабе, мислим чланство у СПЦ, а овамо те црква одере и на личном нивоу ако имаш посла с њима, а тек преко пореза, донација, и повластица шта раде, то није нормално.
Увести ред ту биће теже него разјебати оно лоповско гнездо звано спорт у Србији.

Crkvi naplatiti porez - da

Vernicima uvesti crkveni porez - ne

Problem leži u ovome:
„Pa u čemu je problem? Ko bi se pri čistoj svesti, da ne kažemo i pri zdravoj pameti, odrekao tako basnoslovnog bogatstva? Najverovatnije je problem u tome što kada bi neko i predložio, pa onda i uveo takav porez, naprasno bi se ispostavilo da u celoj Srbiji nema ni 5.000 vernika SPC koji su spremni da plate porez za materu crkvu“, ocenjuje se u saopštenju.

Dakle, prvo se tvrdi u tekstu da "u Srbiji ima 95% vernika SPC". Takođe, od tih 95%, statistički veći procenat ne bi bio u mogućnosti da finansijski istrpi taj tzv "crkveni porez", jer verovanje i religioznost jesu upravo rasprostranjeniji u donjem delu društvene piramide, i među ljudima kojima je taj i takav vid vere potreban iz nekog razloga u životu. Tu se odbijaju pozerski vernici sa isturenim krstačama oko vratova, i ljudi koji se istu tu veru i crkvu poštuju u smislu tradicije.

Ovo, naravno, ne znači da opravdavam i popovsko haračenje i sulude tarife koje primenjuju za njihove usluge, niti da branim crkvu.

A s druge strane, velika većina izjava i predloga koji dolaze iz autističnog AS jednostavno treba ignorisati, kao što bi trebalo ignorisati i izjave jednako radikalnih, ali njima suprotih uverenja, vernika, koji krive Boga za poplave 2014., ako se ne varam i slično.

https://www.krstarica.com/vesti/srb...m_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Po meni, potpuno su u pravu - zasto da svaki gradjanin placa nesto sto ne koristi?

Placam samo ono sto narucim, i ostavljam i baksis ako sam dobro usluzen - nisam stipsa - ali ne zelim da placam nesto sto ne koristim.

:hahaha: предлажу АТЕИСТИ.......... море мр'ш, бреееееееее......... У ТОМ СЛУЧАЈУ ТРЕБА СМРДЉИВИМ АТЕИСТИМА ДА НАПЛАТИМО ЗА СВО ЗЛО КОЈЕ СУ ПОЧИНИЛИ, ЗА СВУ ПЉАЧКУ УНАЗАД 70 ГОДИНА.............

plaćaš i parade sodomita ali se protiv toga ne buniš. sad šta znam, možda je to zato što ih koristiš
Ustvari to je imbecilna zamena teza za prosečnog konzumenta Balkan Infa i Marića , država ne plaća pedersku paradu već izdvaja velika sredstva da bi izvršila svoju ustavnu obavezu o slobodi okupljanja i obezbedjivanja legalno prijavljenih skupova , a pošto ovde ima dosta ljudi sa ISIS shvatanjima koji bi da pedere i lezbače nasilno spreče u ostvarivanju njihovih ustavnih prava na okupljasnje , ta parada , tačnije osiguranje iste košta toliko

Ateistima da se uvede porez za ometanje verskih zajednica kao i naroda u sirem smislu, te svaki put kada zele da nesto da iskazu protiv crkve ili religije, da im se to papreno naplati kako bi se smanjilo smaranje normalnog sveta sa njihovim militantnim debilizmom. Od njihovog "pametovanja" da se napravi neki parkic ili slicno.

Ateisti militantni? :D Hm...u cije ime se najvise ubijalo u istoriji covecanstva? :think:

А, шта то ти плаћаш што не користиш??? :think:

Након Октобарске револуције у совјетској Русији, уз подршку Лењина је излазила множина листова с искључиво антирелигиозним
садржајем, а неки од њих су се звали; "Безбожник", "Антипобожник", "Безбожник крај радног стола",
"Сеоски безбожник", "Млади безбожници", а постојао је Савез борбених безбожника и Државно антирелигиозно издавачко предузеће.

Јеврејин Емилијан Јарославски, који је руководио Савезом борбених безбожника, написао је чак
Библију за невернике у којој извргава руглу хришћанство, те је вероватно та секта "Udruženje građana Ateisti Srbije"
инспирисано лудилом из доба Лењина.

Доласком на власт Јосипа Висарјоновича СТАЉИНА, те организације лудака су растурене.

Udruženje ateista??

Ma to Vučko pokazuje Crkvi da izjava crkvenih veliodostojnika o izdaji Kosmeta nije na ''liniji''.

Čitaj: Ako budete talasali, mogu da vam ukinem primanja i udarim poreze.

Kako prepoznati ateistu i vegana?
- Nemoraš ni da ih prepoznaješ, sami će ti reći.

- - - - - - - - - -

A što tebi recimo kao zagovaraču raznoraznih prava i sloboda ovoga sveta smeta da neko bude vernik?

A što tebi recimo kao zagovaraču raznoraznih prava i sloboda ovoga sveta smeta da neko bude vernik?

A zasto ti izmisljas gluposti? Jesam li negde rekao da mi smeta sto je neko vernik? Kakve veze ima tema sa bilo cijim verskim ubedjenjima? Tema je finansijsko-politicke prirode, i svodi se na elementarno pitanje: zasto se novcem svih gradjana (novcem iz budzeta drzave) finansira verska organizacija kojoj ogroman broj gradjana ne zeli da daje novac, i cije usluge veliki broj gradjana ne koristi?

I da si procitao clanak, video bi da se u clanku trazi da se to resi na nacin na koji je reseno u Nemackoj: ko zeli da placa "crkveni porez", taj placa, ko ne zeli, taj ne placa - vrlo prosto i posteno.

A zasto ti izmisljas gluposti? Jesam li negde rekao da mi smeta sto je neko vernik? Kakve veze ima tema sa bilo cijim verskim ubedjenjima? Tema je finansijsko-politicke prirode, i svodi se na elementarno pitanje: zasto se novcem svih gradjana (novcem iz budzeta drzave) finansira verska organizacija kojoj ogroman broj gradjana ne zeli da daje novac, i cije usluge veliki broj gradjana ne koristi?

I da si procitao clanak, video bi da se u clanku trazi da se to resi na nacin na koji je reseno u Nemackoj: ko zeli da placa "crkveni porez", taj placa, ko ne zeli, taj ne placa - vrlo prosto i posteno.

Зашто да држава буде посредник између мене и Цркве?

Back