Crkveno zemljiste

A да ли сви из "мог народа" морају да буду и чланови СПЦ?
То да су Срби само православни, је највећи Ватикански анти-србски пројекат, који је оберучке прихватила и СПЦ, питам се само што?
Тако смо одбацили неке од најбољих Срба, ал смо заузврат добили гомилу Блгара, Влаха, Цинцара, Арбанаса...
Верска осећања су једно, а екуменско-фанаријотска-УДБА ЦПД је друго.
Некада су свештеници СПЦ делили судбину народа и били први на црти у борби за слободу.
Док су сада први у неким другим цртама...
Можда је овако или онако, али реци ми ко још има да заступа интересе српског народа осим СПЦ, видиш ко се овдје све слаже приликом напада на СПЦ заједно су атеисти и припадници деноминација из америке, да ли им је заједнички интерес добробит српског народа који би да ослободе "стега" СПЦ.

A да ли сви из "мог народа" морају да буду и чланови СПЦ?
То да су Срби само православни, је највећи Ватикански анти-србски пројекат, који је оберучке прихватила и СПЦ, питам се само што?
Тако смо одбацили неке од најбољих Срба, ал смо заузврат добили гомилу Блгара, Влаха, Цинцара, Арбанаса...
Верска осећања су једно, а екуменско-фанаријотска-УДБА ЦПД је друго.
Некада су свештеници СПЦ делили судбину народа и били први на црти у борби за слободу.
Док су сада први у неким другим цртама...
А ово да ли морају да буду сви припадници СПЦ, не морају, али они сами бирају да више нису ни срби, примјери су свуд наоколо зар не, у почетку им смета само СПЦ, а послије и култура и традиција, па и сама именица.

Можда је овако или онако, али реци ми ко још има да заступа интересе српског народа осим СПЦ
Kako ih brate zastupa ?
Ne smeju ni da pisnu od politicara koji ih jednim delom finansiraju.
Aj nek malo talasaju o tkz migrantima koji su druge vere a zaposedaju nasu teritoriju.
Uzeo sam primer a mogao bih jos X primera nego necu da skrecem temu.
Cute o migrantima kao popisani, jel to zastupanje interesa srpskog naroda ?

Kako ih brate zastupa ?
Ne smeju ni da pisnu od politicara koji ih jednim delom finansiraju.
Aj nek malo talasaju o tkz migrantima koji su druge vere a zaposedaju nasu teritoriju.
Uzeo sam primer a mogao bih jos X primera nego necu da skrecem temu.
Cute o migrantima kao popisani, jel to zastupanje interesa srpskog naroda ?
Brate ti nikako da skapiras da crkva nije politicka organizacija i ona treba da se bavi verskim pitanjima
Ne sme da progovori o migrantima? Prvo nisu migranti najveci problem Srbije( a jos manji problem je to koje su oni vere) , drugo sto bi crkva pricala o migrantima????? to apsolutno nije njihov posao niti oni treba da se bave time, a i ne mogu da rese to

Bavi se Bogom, ne stiti nikakve interese rekoh ti da nije crkva stranka
Ovo o cemu ti pricas je kao da se zalis mesaru sto su putevi u Srbiji losi, zna se ko je za sta zaduzen al ljudi kod nas toliko smaraju sa politikom da bi hteli i crkvu da umesaju da resava politicka pitanja

Ne interesuje me politika bato moj, crkvu jako interesuje ali aj da ne skrecemo temu na drugi pravac.
Pitanje je bilo sta ce crkvama toliko zemljiste koje potrazuje, sta ce s njim da radi ?
Црква потражује само своје земљиште које јој је одузето на силу, зашто би неко други располагао са туђим земљиштем?

Ne interesuje me politika bato moj, crkvu jako interesuje ali aj da ne skrecemo temu na drugi pravac.
Pitanje je bilo sta ce crkvama toliko zemljiste koje potrazuje, sta ce s njim da radi ?
Da li bi ti zemlju, koju su ti pradedovi ostavili u nasledstvo, potrazivao od predsednika opstine koji ju je uzeo od tebe? Uzeo je bespravno, oteo, i reko ti: Ovo je od sad moje. Prodacu je i koristiti kako zelim.
Da li bi je ti, nasa nezna dusice, trazio od njega da bi je i ti ostavio svom potomstvu?

Црква потражује само своје земљиште које јој је одузето на силу, зашто би неко други располагао са туђим земљиштем?
Da li bi ti zemlju, koju su ti pradedovi ostavili u nasledstvo, potrazivao od predsednika opstine koji ju je uzeo od tebe? Uzeo je bespravno, oteo, i reko ti: Ovo je od sad moje. Prodacu je i koristiti kako zelim.
Da li bi je ti, nasa nezna dusice, trazio od njega da bi je i ti ostavio svom potomstvu?
Pitanje za obojicu je : sta ce crkvama toliko zemljiste, dal planiraju da ga obradjuju ili da ga izdaju, preprodaju ili sta vec ?
Samo nemoj odgovor tipa ono "sta se to tebe tice" ili "gledaj svoja posla" jer sam temu i otvorio jer me zanima.
Uzece nekom paoru, zemljoradniku ili zadruzi toliko prostranstvo da bi pravili sebi korist. Nece dati nikome nista ili vrlo mizerno da bi zamazali oci javnosti, crkve su navikle da uzimaju a ne da daju.
Crkva nije jedinka, jedna licnost, neko kome je deda ostavio.....
Da ne pricam da crkve ne placaju porez a ni nece nikada sigurno

Pitanje za obojicu je : sta ce crkvama toliko zemljiste, dal planiraju da ga obradjuju ili da ga izdaju, preprodaju ili sta vec ?
Samo nemoj odgovor tipa ono "sta se to tebe tice" ili "gledaj svoja posla" jer sam temu i otvorio jer me zanima.
Uzece nekom paoru, zemljoradniku ili zadruzi toliko prostranstvo da bi pravili sebi korist. Nece dati nikome nista ili vrlo mizerno da bi zamazali oci javnosti, crkve su navikle da uzimaju a ne da daju.
Ма којем паору, земљораднику, гдје су ти, села су празна, имања напуштена и запуштена. Ваљда те куће и имања чекају да се почну дијелити мигрантима, како постоји прича да ће ићи.
Ти си једностран и заслијепљен одбојношћу или мржњом, не знам ни чиме, према цркви, па не видиш друге ствари. Ако је грађевинско земљиште можда ће градити, или дати у замјену за неко друго које јој одговара за изградњу.
Мислиш да је лако цркви прибавити дозволе за градњу храма, имаш примјере кад "душебрижници" пишу петиције, па црква на свом земљишту иако је грађевинско не може градити храм, јер је боље да ту буде "парк да се дјеца могу играти", а кад се већ постојећа зелена површина прекопа и почне градити пословни објекат, тих "душебрижника" нигдје нема.

Dobro ajde... kazi na koju si to parcelu bacio oko, pa da pogledamo malo i katastar i povrsinu.... mozda ti i izdvojimo deo koji ti treba :D

Ма којем паору, земљораднику, гдје су ти, села су празна, имања напуштена и запуштена. Ваљда те куће и имања чекају да се почну дијелити мигрантима, како постоји прича да ће ићи.
E ako je zemlja planirana za migrante odustajem :ok:
Мислиш да је лако цркви прибавити дозволе за градњу храма, имаш примјере кад "душебрижници" пишу петиције, па црква на свом земљишту иако је грађевинско не може градити храм, јер је боље да ту буде "парк да се дјеца могу играти", а кад се већ постојећа зелена површина прекопа и почне градити пословни објекат, тих "душебрижника" нигдје нема.
Hram sadasnji je napravljen na drzavnom zemljistu i drzava je vlasnik koja je ustupila na koriscenje na atraktivnoj lokaciji i to bez placanja ikakvih nahnada, poreza i sl.
A dozvolu cu npr ja tesko dobiti da napravim obicnu garazu za auto [kao i ti] a za gradnju hrama ne brinem. Ne pravi se lud kad znam da nisi lud, sve i ti to dobro znas za gradnju i dozvole samo se pravis :whistling:
Dobro ajde... kazi na koju si to parcelu bacio oko, pa da pogledamo malo i katastar i povrsinu.... mozda ti i izdvojimo deo koji ti treba :D
Ne treba meni, cak imam i vise nego sto mi treba.
Kad bih sve rasprodao imao bih za jos dva zivota a da nista ne radim.
A ionako nista ne radim pa ubijam vreme po forumu :D

U današnje vreme tj 20 i 21 vek za svaku opštinu postoji gup i dup i na osnovu tih planova se jedna opština ili grad izgrađuje. U principu gup se nemenja, tu je određeno vrste zemljišta (industrijske, građevinsko...) daje strateške pravce razvoja. A plan generalne regulacije određuje namenu zemljišta.
Dakle ako je u tom planu građenje crkvi ili crkvenih objekata a gup se negde koristi koji je star i 40, 50 god ti onda vidi ko je planirao izgradnju crkvi. Gup (generalni urbanistički plan) dup je detaljni (da ne smaram dalje).
Katastar a u ovom smislu @JA KOJI NISAM tebe interesuje katastar nepokretnosti, to je javna knjiga, imaš pravo u bilo koji rgz da odes i da se raspitas za neki objekat (javni) ko je vlasnik. Zatim proveris zakon o denacionalizaciji, šta piše u njemu.
Nekad kad se formiralo naselje prvo se gradila crkva i to je bio centar budućeg grada.
Znači ni oni najzesci komunisti (ateisti) nisu menjali sistem a ti se boris (naravno uzalud) da to ne postoji. To je tvoja lična borba, samo ti znaš zašto.

E ako je zemlja planirana za migrante odustajem :ok:

Hram sadasnji je napravljen na drzavnom zemljistu i drzava je vlasnik koja je ustupila na koriscenje na atraktivnoj lokaciji i to bez placanja ikakvih nahnada, poreza i sl.
A dozvolu cu npr ja tesko dobiti da napravim obicnu garazu za auto [kao i ti] a za gradnju hrama ne brinem. Ne pravi se lud kad znam da nisi lud, sve i ti to dobro znas za gradnju i dozvole samo se pravis :whistling:

Ne treba meni, cak imam i vise nego sto mi treba.
Kad bih sve rasprodao imao bih za jos dva zivota a da nista ne radim.
A ionako nista ne radim pa ubijam vreme po forumu :D
Ko je vlasnik zemljišta u republici Srbiji i šta je eksproprijacija?

.
Parcela na kojoj je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), nalazi se u vlasništvu države. Javno dostupni podaci katastra nepokretnosti pokazuju da se Hram Svetog Save na Vračaru, u centru Beograda, nalazi na zemljištu koje je državna svojina. SPC na toj parceli ima pravo korišćenja

https://www.slobodnaevropa.org/a/u-srbiji-crkveni-objekti-na-drzavnim-parcelama-/30021701.html

a tek sto si skroman
da sve to sto imas das u crkvu :think: mozda dobijes vecni umesto dva zivota koja i nisu
Hoce to.....:hahaha:

.
Parcela na kojoj je Hram Svetog Save, najveća pravoslavna crkva u okviru Srpske pravoslavne crkve (SPC), nalazi se u vlasništvu države. Javno dostupni podaci katastra nepokretnosti pokazuju da se Hram Svetog Save na Vračaru, u centru Beograda, nalazi na zemljištu koje je državna svojina. SPC na toj parceli ima pravo korišćenja

https://www.slobodnaevropa.org/a/u-srbiji-crkveni-objekti-na-drzavnim-parcelama-/30021701.html
Da bi ti bilo jasnije kako može crkva da se izgradi na državnom zemljištu moraš da pročitaš niz zakona ili da platiš advokata da ti rastumaci, nema treće :D
Mnogi objekti su na državnom zemljištu

Back