Crkvene zapovesti

Generalno je govorio aramejski pošto je to bio glavni govorni jezik u Judeji tog doba. Govorio je po potrebi i druge jezike poput grčkog pa i hebrejskog. Sa Nikodimom je čini mi se govorio grčki.
Kad neko tvrdi da su jevreji,ponosni samozivi i duhovno narcisoidni narod onog vremena govorili paganski jezik kojeg su se gadili jeste parametar koji ukazuje na totalno nepoznavanje verskih prilika .

Kad neko tvrdi da su jevreji,ponosni samozivi i duhovno narcisoidni narod onog vremena govorili paganski jezik kojeg su se gadili jeste parametar koji ukazuje na totalno nepoznavanje verskih prilika .
A eto vidimo da se nisu gadili. Čak su ga nazivali jezikom svoje države. Nekad istorijske okolnosti nadjačaju.

Jeste vazno jer se tako na mala daje kredibiitet grckom prevodu Pisma kojeg koristite da bi legalizovali pagansku versku praksu !
Taj grčki "prevod" i ti koristiš s obzirom da ne postoji nikakav hebrejski original stoga ako grčka verzija nije kredibilna onda mi Novi zavjet ni nemamo.

A eto vidimo da se nisu gadili. Čak su ga nazivali jezikom svoje države. Nekad istorijske okolnosti nadjačaju.
Molim konkretnog Biblijskog dokaza ili priznaj da si slagao.
Taj grčki "prevod" i ti koristiš s obzirom da ne postoji nikakav hebrejski original stoga ako grčka verzija nije kredibilna onda mi Novi zavjet ni nemamo.
NZ se trebva citati i shvacati ISKLJUCIVO u skladu sa jevrejskim prevodima Pisma s kojim raspolazemo danas jer svaki drugi pristup jeste klasicna paganizacija jevrejskih spisa.
A zasto ?
Pa zato sto se upravo Isus Hristos,nas Gospod i Spasitelj,pozivao na ta Pisma koja su zapisana jevrejskim jezikom a na ta ista Pisma su se pozivali i apostoli.
Stoga uz svo duzno postovanje,te tvoje grcke prevode si okaci macki o rep,znas si vec proceduru. :kafa:

Molim konkretnog Biblijskog dokaza ili priznaj da si slagao.
A jesam li rekao da to piše u Bibliji? Iz Biblije sam ti naveo jasne dokaze da su apostoli znali da je jezik koji se govorio u Judeji u prvom vijeku bio aramejski jer su aramejske riječi navodili kao riječi na jevrejskom jeziku.

NZ se trebva citati i shvacati ISKLJUCIVO u skladu sa jevrejskim prevodima Pisma s kojim raspolazemo danas jer svaki drugi pristup jeste klasicna paganizacija jevrejskih spisa.
A zasto ?
Ne vidim zašto bismo vjerovali tekstu kojeg su obradili fariseji. Jer mi nemamo originalne hebrejske rukopise Starog zavjeta. Hebrejski tekst SZ koji vi protestanti, a nažalost zbog Daničića i mi u SPC, koristite jeste Mazoretski tekst koji je nastao u okviru rabinskog judaizma vijekovima nakon Isusa Hrista i stoga je veoma nepouzdano koristiti takvu verziju.

Pa zato sto se upravo Isus Hristos,nas Gospod i Spasitelj,pozivao na ta Pisma koja su zapisana jevrejskim jezikom a na ta ista Pisma su se pozivali i apostoli.
Osim što je Gospod Isus Hristos citirao verziju SZ koja se poklapa sa Septuagintom, grčkim prevodom Sv. Pisma a ne sa Mazoretskim tekstom.

Stoga uz svo duzno postovanje,te tvoje grcke prevode si okaci macki o rep,znas si vec proceduru. :kafa:
Već si na pola puta do judaizma.

Ти твоји вајни професори нису у стању превести Свето писмо.
Боли кад немаш аргументе па мењаш тему. Атанасије који је предавао патрологију и написао више томова патрологије ти се не уклапа.
У лажи су кратке ноге Гедо. Редовног професора ПБФ и врсног преводиоца називаш тако како и ти сам знаш да није истина.
Тј. сви то знамо јер се све информације лако проверавају.
И где смо стали ? Редовни професор са завршеним докторатом, а ти овде то прећуткујеш ?

Боли кад немаш аргументе па мењаш тему. Атанасије који је предавао патрологију и написао више томова патрологије ти се не уклапа.
У лажи су кратке ноге Гедо. Редовног професора ПБФ и врсног преводиоца називаш тако како и ти сам знаш да није истина.
Тј. сви то знамо јер се све информације лако проверавају.
И где смо стали ? Редовни професор са завршеним докторатом, а ти овде то прећуткујеш ?
Dobar deo isprepisivao sa francuskog. Jako loš prevodilac.

Dobar deo isprepisivao sa francuskog. Jako loš prevodilac.
Погледај у поговору Псалама па ћеш видети да је консултовао много.
Ко те слагао да човек два пута биран за декана, докторат за четири године а ти овде покушаваш да слажеш да је необразован ?
Што не волиш православце Гедо ? Милин, Атанасије, како ти са курсом знаш да нико од њих није добар ? Знаш ли како изгледа само један том Патрологије ? Где су још Дела апостолских ученика и књига Постања ?

Погледај у поговору Псалама па ћеш видети да је консултовао много.
Ко те слагао да човек два пута биран за декана, докторат за четири године а ти овде покушаваш да слажеш да је необразован ?
Што не волиш православце Гедо ? Милин, Атанасије, како ти са курсом знаш да нико од њих није добар ? Знаш ли како изгледа само један том Патрологије ? Где су још Дела апостолских ученика и књига Постања ?
Jesi li čitao šta pišem, da taj kvazi fakultet i te kvazi doktorate ne priznajem za akademske institucije. Imam dosta knjiga i dosta čitam. Blaženopočivši +Atanasije je loš prevodilac zato što ne poznaje srpski jezik.

Back