Crkva

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
JaH_G|rL:
Da li idete u crkvu i koliko cesto?Sta mislite o njoj?

U poslednje dve godine ne idem uopshte u crkvu, jer jednostavno nemam razloga!!! Kao shto sam i pre pisao na ovom forumu smatram da mi je vera [pravoslavna] nametnuta. Jednostavno nisam imao prilike da razmislim u koga cu da verujem, ako cu uopshte u nekog da verujem :)
A ljudi vecinom idu u crkve i mole se bogu iz neke koristi i svo to njihovo verovanje svodi se na neku korist :(((

D

die_happy85

Gost
JaH_G|rL:
U crkvu nikada u zivotu nisam otisla, u manastiru sam bila svega tri puta za celih 17 godina.
To ipak ne znaci da ne verujem u Boga (ja to radim na jedan svoj nacin)ili da sam losija od ljudi koji svake nedelje idu u crkvu.
O crkvama nemam lepo misljenje, o popovima jos manje.
Ali zato jako gotivim manastire i strahovito se divim monasima.Zbog cega? Jer su oni ceo svoj zivot posvetili Bogu...To danas retko ko moze ili zeli.
Za razliku od popova koji se pre podne kockaju u kafani a posle podne odu na sahranu da uzmu koju kintu.Mislim stvarno....

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
die_happy85:
JaH_G|rL:
U crkvu nikada u zivotu nisam otisla, u manastiru sam bila svega tri puta za celih 17 godina.
To ipak ne znaci da ne verujem u Boga (ja to radim na jedan svoj nacin)ili da sam losija od ljudi koji svake nedelje idu u crkvu.
O crkvama nemam lepo misljenje, o popovima jos manje.
Ali zato jako gotivim manastire i strahovito se divim monasima.Zbog cega? Jer su oni ceo svoj zivot posvetili Bogu...To danas retko ko moze ili zeli.
Za razliku od popova koji se pre podne kockaju u kafani a posle podne odu na sahranu da uzmu koju kintu.Mislim stvarno....

Pa da, mislim da se verovanje u neshto ne dokazuje na taj nacin. Najbitnije je da iskreno verujesh u ono shto verujesh, a ne zbog neke koristi ili slicno, kao shto vecina ljudi "veruje"!

R

Rasta

Gost
JaH_G|rL:
Ne idem u crkvu i nikad nisam ni isao i necu ni ici jer mislim da je religija koja se propoveda vecini ljudi velika prevara.Ako ti verujes u nesto ili u nekog nije ti potrebna crkva da bi ga umilostivio!!!Ja mislim da je bog ziv covek iako neki misle da je umro,His Imperal Majesty,Kinkg of kings,Lord of Lords je jos uvek ziv,mozda je sad neki predmet,drugi covek,neka zivotinja...ali je ziv!!!

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
Rasta:
JaH_G|rL:
Ne idem u crkvu i nikad nisam ni isao i necu ni ici jer mislim da je religija koja se propoveda vecini ljudi velika prevara.Ako ti verujes u nesto ili u nekog nije ti potrebna crkva da bi ga umilostivio!!!Ja mislim da je bog ziv covek iako neki misle da je umro,His Imperal Majesty,Kinkg of kings,Lord of Lords je jos uvek ziv,mozda je sad neki predmet,drugi covek,neka zivotinja...ali je ziv!!!
Ne kapiram shto svi misle da je Hrist bio bOG???

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
Stoorbak:
Rasta:
JaH_G|rL:
Ne kapiram shto svi misle da je Hrist bio bOG???

Ako je uopshte postojao?!?

А

Аљона

Gost
Што се тиће ме jа идем у храм сваку седмицу. Тешко jе говорити о човеке као о православном хришћане коjи не иде у храм.

Stoorbak: "A ljudi vecinom idu u crkve i mole se bogu iz neke koristi i svo to njihovo verovanje svodi se na neku korist :(((" - вероватно и jа идем у храм из користи??? (неко дивлење)

Поздрав.

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
Аљона:
Што се тиће ме jа идем у храм сваку седмицу. Тешко jе говорити о човеке као о православном хришћане коjи не иде у храм.

Stoorbak: "A ljudi vecinom idu u crkve i mole se bogu iz neke koristi i svo to njihovo verovanje svodi se na neku korist :(((" - вероватно и jа идем у храм из користи??? (неко дивлење)

Поздрав.

Pazi, reko sam vecina ljudi, svaka cast izuzetcima :)))
p0z

А

Аљона

Gost
Здраво, сунце.
Добро, нека jе информациjа о чему молимо се у цркви:о).
На пример, данас молим се о добром здравље Патриjарха (због тога он jе врло болестан и ово jе тешко за Православље у Русии), молим се о добром студиранју у постдипломском раду, молим се о мире у породице, добром раду, молим се за дете, коjа jа сам крестила, молимо се да би све ће бити у реду, молим се о своjих погрешках, молим се о људима, коjи су већ отишли на други свет и...

Поздрав.

Stoorbak

Primećen član
Poruka
651
Аљона:
Здраво, сунце.
Добро, нека jе информациjа о чему молимо се у цркви:о).
На пример, данас молим се о добром здравље Патриjарха (због тога он jе врло болестан и ово jе тешко за Православље у Русии), молим се о добром студиранју у постдипломском раду, молим се о мире у породице, добром раду, молим се за дете, коjа jа сам крестила, молимо се да би све ће бити у реду, молим се о своjих погрешках, молим се о људима, коjи су већ отишли на други свет и...

Поздрав.

Dobro, ali ar sve to mora u crkvi, zar se bOG u koga vi verujete nalazi samo u crkvi u crkvi?!? Ili pak, jedino tam moze da vas "cuje"???
p0z

Gost
Аха, капирам:о) твоjе питање:о), драги Stoorbak.
Зашто ми се молимо у цркви и зашто jе црква као зграда уопште за хришћанина - Бог jе у свом миру:о)

Шта радиш кад ти хочеш jести? Вероватно:о), идеш у кафе, седиш око прозора и полако пиjеш врући каву:о) - jако jе лепо:о):о):о)!!!! (код нас у Русии не воле каву силно, а пиjу чаj). Тамо у кафе jако jе удобно. Али нешто jе друго - ти можеш jести, на пример, кад идеш по улице (покушаj, узми у jедну руку бурек, а у другу "Колу" и тако сваки дан - мислим, да ово jе не савсем удобно за нас:о)...

Разуме се, Бог чуjе наши молитве кад ми смо у цркви и кад ми нисмо у цркви. Али црква пре свега неопходна за наше умствено пажње. У цркви jеднонаставно удобно помислити за неки важни животни ствари и нарочито осећати Нега:о) Кад ћеш бити у храму, молим, погледи око - сви стварови коjи су око те управе твоjи мисли у jедном правцу:о) У цркви има тишина и спокоjство, коjи поклање и за наши мисли тишину и спокоjство:о) А ово нам понекад jе неопходно. Такође, у храму иде Литургиjа. Мислим да ти знаш шта jе Литургиjа за православнога хришћанина.

Тако jе кратко...:о)

Поздрав.

А

Аљона

Gost
А зашто jе кафе кад ми можемо jести и у кући, али имамо много кафа:о)

У кафе, мислим, за нас jош удобно сретати се са нашима приjатељима и добро говорити о некама стварима. Тако и у храму - тамо за нас удобно сретати се и говорити са Богом:о)

Поздрав.

А

Аљона

Gost
Kojot:
Ljudi, posetite Gračanicu ili bar Ostrog što pre !

Драго ми jе то, али не могу:о):о):о) Вероватно у футуру:о):о):о) Добро дошао у Троице-Сергиеву Лавру, Оптину пустын, Валаам, Санаксари и други свjатине Русиjи:о):о):о)

Поздрав.

JaH_G|rL

Primećen član
Poruka
657