spavach
Poznat
- Poruka
- 8.150
krivi su oboje..mogo je adam da joj kaze aj odabij...mora da je imala velike sise kad mu je nudila vocku..to je zbog prvog greha za koji je odgovorna Eva i zbog čega smo i mi svi danas osuđeni od Boga i ispaštamo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
krivi su oboje..mogo je adam da joj kaze aj odabij...mora da je imala velike sise kad mu je nudila vocku..to je zbog prvog greha za koji je odgovorna Eva i zbog čega smo i mi svi danas osuđeni od Boga i ispaštamo
Mnogi su živeli u blagostanju, pa se kasnije istog odrekli u ime Hrista.Svi sveci i svetiteljke su mucenici ili stradalnici,ili isposnici.Ne znam ni za jednog koji je zivio u blagostanju,ne vazi to samo za zene.
Одакле теби идеја да моја црква проповеда да будем мужевљево власништво и да ме ништа не пита?Naravno slavi se ,np zivimo zajedno i ja ti kazem da te cijenim i vidim kao ravnopravnu sto radjas itd ali sve odluke ja kao muz donosim da li ti se svidjaju ili ne, da li je to normalno ? Ti kao zena u crkvi ne odlucujes ama bas nista i to ti nije cudno ?
Cuj otkud ,ideja je ista i kod pravoslavne ,katolicke crkve i islama , otkud tebi ideja da si ravnopravna kad su od apostola do svestenika svi muskarci i koji ama bas sve odlucuju u ckrvi ,otkud tebi ideja sa si tu ravnopravna,zato sto mozes da rodis dijete a oni ne mogu ,ozbiljno ???.Prema ucenju tj u teoriji ista a u praksi sve muskarci odlucujuОдакле теби идеја да моја црква проповеда да будем мужевљево власништво и да ме ништа не пита?
Све време ти пишем да смо према Хришћанском учењу сви исти и једнаки, да је Љубав основа свега, да не постоји газда већ потпуна једнакост, а улоге традиционално подељене спрам чињенице да жена рађа. Или теолошки речено жена је храм Бога Живога.
Кроз Богородицу је дошло спасење свету.
Дакле, жене у Цркви имају високу, ангелску позицију.
Свака жена у Цркви је симбол Богородице, а свештеници су симбол Христа. Њихова улога је да служе, а не да царују или још боље да мрзе жене.
Ти би теолошке ствари да тумачиш световно, па још крхким знањем, и из угла малог палог човека.
На концу, Православна Црква познаје звање Ђаконисе које су постојале негде до 14. века али су постепено прешле у монаштво.
За ислам не знам, распитај се па нам јави.
Mo'ž oni da odlučuju od danas do sutra,...boga je žena rodila. Presveta Bogorodica, Deva Marija. Što jeste Paradoks! Ustvari je metafora za žensku ulogu i veličinu.Cuj otkud ,ideja je ista i kod pravoslavne ,katolicke crkve i islama , otkud tebi ideja da si ravnopravna kad su od apostola do svestenika svi muskarci i koji ama bas sve odlucuju u ckrvi ,otkud tebi ideja sa si tu ravnopravna,zato sto mozes da rodis dijete a oni ne mogu ,ozbiljno ???.Prema ucenju tj u teoriji ista a u praksi sve muskarci odlucuju.
Mislim na praksu u crkvi l.Mo'ž oni da odlučuju od danas do sutra,...boga je žena rodila. Presveta Bogorodica, Deva Marija. Što jeste Paradoks! Ustvari je metafora za žensku ulogu i veličinu.
A šta ti misliš?Mislim da su zene po ucenju crkve tu da rode djecu i slusaju muskarca.
To upravo pise na to si odgovorila ???A šta ti misliš?
Slažeš se sa učenjem crkve?To upravo pise na to si odgovorila ???
NeSlažeš se sa učenjem crkve?
Hvala na odgovoru.
Zato sto nema zena svestenica.Ali zato ima zena monahinja.Ne sva ,poneka np sa manastirka je razumijela o cemu se tu radi, zasto uvijek pitas svestenika za savjet a ne svestenicu ?
Ne zato nego zato sto ne odlucujete ama bas nista u crkvi ,objasni mi sta zene u crkvi odlucuju ? sve odluke donosi amgilohije prije apostoli ,sta zene odlucuju tu ? Isto pitanje sam 10 puta postavio i nema odgovoraZato sto nema zena svestenica.Ali zato ima zena monahinja.
Nije isto biti ni svestenik i monah,pa niko ne misli da je neko vazniji.
Na kakve odluke mislis?Ne zato nego zato sto ne odlucujete ama bas nista u crkvi ,objasni mi sta zene u crkvi odlucuju ? sve odluke donosi amgilohije prije apostoli ,sta zene odlucuju tu ? Isto pitanje sam 10 puta postavio i nema odgovora
Ne osjeca ona koja ne razmislja glavom ne Isius nego apostoli su to odlucili ,ako ne razumijes zaboravi.Na kakve odluke mislis?
Sve odluke je davno donio Isus Hrist i ako pratis njegove odluke onda si hriscanin.
Sve ostalo je nebitno.
U crkvi se odlucuje po hijerarhiji.Nisu ni svi muskarci u prilici da odlucuju.
A najbitnije je sto se ni jedna zena u crkvi ne osjeca ugrizeno ili manje vrijedno,biti se ista na tome bazira.
Ti ne razumijes.Ja idem u crkvu,za razliku od tebe,i valjda vise znam od tebe kako sve izgleda u praksi.Nigdje se zene ne osjecaju manje vrijedne niti uvazavane.Ne osjeca ona koja ne razmislja glavom ne Isius nego apostoli su to odlucili ,ako ne razumijes zaboravi.