salko dinamitas
Iskusan
- Poruka
- 5.460
Sve vise mi se svidja religija, mi jadni muskarci ispastamo zbog grijehova zene .to je zbog prvog greha za koji je odgovorna Eva i zbog čega smo i mi svi danas osuđeni od Boga i ispaštamo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sve vise mi se svidja religija, mi jadni muskarci ispastamo zbog grijehova zene .to je zbog prvog greha za koji je odgovorna Eva i zbog čega smo i mi svi danas osuđeni od Boga i ispaštamo
To nema vise nikakve veze sa abrahamovim religijama.Ja verujem u kosmičku i univerzalnu pravdu. Ne u onu koji mi serviraju crkvene dogme.
Tamo je bog, gde postoji pravda i ravnoteža sila u kosmosu. Da nje nema, ovaj svet bi se odavno raspao u paramparčad.
Nema,...jer me one mnogo i ne zanimaju.To nema vise nikakve veze sa abrahamovim religijama.
Pa mi smo krive i što smo vas rodile!Sve vise mi se svidja religija, mi jadni muskarci ispastamo zbog grijehova zene .
Pa dobro moram priznati da tu i tamo imate i vi nekig zaslugaPa mi smo krive i što smo vas rodile!![]()
Meni je jasno da ti vidiš ono što mnogi ne vide, niti su se ikad pozapitali : "zašto"?Pa dobro moram priznati da tu i tamo imate i vi nekig zasluga![]()
Ne,...Eva je grešnica jer je zavedena.Praroditeljski grijeh je i Adamov, nije samo Evin.
Svi sveci i svetiteljke su mucenici ili stradalnici,ili isposnici.Ne znam ni za jednog koji je zivio u blagostanju,ne vazi to samo za zene.Sve te velikomučenice su mogle i drugačije da budu predstavljene. Ali nisu,...kao da su ženama pripisivali večitu patnju i još je uklesali "za vek vekova".
Što nisu predstavljene kao žene ratnice (Amazonke) ili kao boginje u starogrčko-rimskoj mitologiji i religiji?
Zato što su im oduzeli sve druge ženske "atribute" i ostavili samo patnju i ispaštanje. Tako je hrišćanstvo ovekovečilo ženu.
Mda,...da li je?
to smo mi, ljudski rodKoji ste vi koji ispaštate?
Svejedno...i on je zaveden...oboje su pogrijesili.Ne,...Eva je grešnica jer je zavedena.
Adam deli njenu sudbinu, jer je bio lakoveran.
Grešnik je i Adam.Ne,...Eva je grešnica jer je zavedena.
Adam deli njenu sudbinu, jer je bio lakoveran.
Da li je greh što nisu slušali Boga ili je greh što su spoznali Dobro i Zlo?Grešnik je i Adam.
Grijeh je što su prekršili izričitu Božju naredbu da ne jedu sa drveta poznanja.Da li je greh što nisu slušali Boga ili je greh što su spoznali Dobro i Zlo?
Mene sad interesuje jesu li Adam i Eva pre takvog poznanja imali ikakve misaone sadržaje.Grijeh je što su prekršili izričitu Božju naredbu da ne jedu sa drveta poznanja.
Ta alegorija je dobro služila vekovima, da se ne talasa mnogo protiv Vladara.Grijeh je što su prekršili izričitu Božju naredbu da ne jedu sa drveta poznanja.
Да ли би нам елаборирао у вашем муслиманском свету како то црква мрзи жене?Nije ti cudno da su to sve muskarci i nije se nasla ni jedna zena? Razumijem iz tvoje price da zene nisu napravljenje za budu vodje i prihvatas vjeru na taj nacin, u redu to razumijem ako se tako ponasas i u zivotu.
Nisam Bog,ali da ti odgovorim.Mene sad interesuje jesu li Adam i Eva pre takvog poznanja imali ikakve misaone sadržaje.
Kakve su im bile spoznaje o sebi, Bogu, raju?
Hoću reći, jesu li imali iša upamet?
Isto, razlika je samo sto su na zapadu ljudi daleko napredniji pa ne vjeruju vise u to a Arapi np zaostali 200 godina pa se i ta pravila iz Kurana ili Biblije daleko strozije provode.Да ли би нам елаборирао у вашем муслиманском свету како то црква мрзи жене?
Ваша, муслиманска.
Куран, Мухамед, однос мушкарца и жене у том контексту?
Zaveden od zene .Svejedno...i on je zaveden...oboje su pogrijesili.
Nebitno od koga.Bitno je da je dozvolio da bude zaveden.Zaveden od zene .
Bitno je jer se cesto zena prikazuje kao gresnica koju treba kontrolisati to je ono sto dulesrbenda prica i kako kontrolise zenu , vise to cjenim iako se ne slazem nego neko namjestavanje price kako tebi odgovara.Nebitno od koga.Bitno je da je dozvolio da bude zaveden.
Nigdje se tako ne prikazuje,niti sam ikada takvo tumacenje cula u crkvi.Bitno je jer se cesto zena prikazuje kao gresnica koju treba kontrolisati to je ono sto dulesrbenda prica i kako kontrolise zenu , vise to cjenim iako se ne slazem nego neko namjestavanje price kako tebi odgovara.
Али како?Isto, razlika je samo sto su na zapadu ljudi daleko napredniji pa ne vjeruju vise u to a Arapi np zaostali 200 godina pa se i ta pravila iz Kurana ili Biblije daleko strozije provode.
Nju najmanje pozanjem, procitaj uvodni tekst i link koji sam postavio ispod.Али како?
Јасно је мени да све црквене књиге проповедају слично него где су ти елементи који указују да цркве широм света мрзе жене?
Логично је да пишеш да своју веру јер је најбоље познајеш.