Crkva mrzi zene

Sve te velikomučenice su mogle i drugačije da budu predstavljene. Ali nisu,...kao da su ženama pripisivali večitu patnju i još je uklesali "za vek vekova".
Što nisu predstavljene kao žene ratnice (Amazonke) ili kao boginje u starogrčko-rimskoj mitologiji i religiji?
Zato što su im oduzeli sve druge ženske "atribute" i ostavili samo patnju i ispaštanje. Tako je hrišćanstvo ovekovečilo ženu.
Mda,...da li je?
Svi sveci i svetiteljke su mucenici ili stradalnici,ili isposnici.Ne znam ni za jednog koji je zivio u blagostanju,ne vazi to samo za zene.

Nije ti cudno da su to sve muskarci i nije se nasla ni jedna zena? Razumijem iz tvoje price da zene nisu napravljenje za budu vodje i prihvatas vjeru na taj nacin, u redu to razumijem ako se tako ponasas i u zivotu.
Да ли би нам елаборирао у вашем муслиманском свету како то црква мрзи жене?
Ваша, муслиманска.
Куран, Мухамед, однос мушкарца и жене у том контексту?

Mene sad interesuje jesu li Adam i Eva pre takvog poznanja imali ikakve misaone sadržaje.
Kakve su im bile spoznaje o sebi, Bogu, raju?
Hoću reći, jesu li imali iša upamet?
Nisam Bog,ali da ti odgovorim.🙂
Salim se.
Pretpostavljam da su imali sve spoznaje kao sto i danasnji ljudi imaju tj.da su imali razum.
Imali su spoznaje i o Bogu,i o raju u kom su bili,i o Bogu,i o božjoj zabrani.
Ali nisu poslusali.
Kao sto ni danas ljudi ne slusaju.

Да ли би нам елаборирао у вашем муслиманском свету како то црква мрзи жене?
Ваша, муслиманска.
Куран, Мухамед, однос мушкарца и жене у том контексту?
Isto, razlika je samo sto su na zapadu ljudi daleko napredniji pa ne vjeruju vise u to a Arapi np zaostali 200 godina pa se i ta pravila iz Kurana ili Biblije daleko strozije provode.

Bitno je jer se cesto zena prikazuje kao gresnica koju treba kontrolisati to je ono sto dulesrbenda prica i kako kontrolise zenu , vise to cjenim iako se ne slazem nego neko namjestavanje price kako tebi odgovara.
Nigdje se tako ne prikazuje,niti sam ikada takvo tumacenje cula u crkvi.
Naprotiv,na ispovijesti,na pitanje svestenika,uvijek i muskarci i zene, treba da kazu da su gresni jer su gresni po ljudskoj prirodi.
Nema razlike izmedju muskaraca i zena po tom pitanju.

Isto, razlika je samo sto su na zapadu ljudi daleko napredniji pa ne vjeruju vise u to a Arapi np zaostali 200 godina pa se i ta pravila iz Kurana ili Biblije daleko strozije provode.
Али како?
Јасно је мени да све црквене књиге проповедају слично него где су ти елементи који указују да цркве широм света мрзе жене?
Логично је да пишеш да своју веру јер је најбоље познајеш.

Али како?
Јасно је мени да све црквене књиге проповедају слично него где су ти елементи који указују да цркве широм света мрзе жене?
Логично је да пишеш да своју веру јер је најбоље познајеш.
Nju najmanje pozanjem, procitaj uvodni tekst i link koji sam postavio ispod.

Back