Crkva mrzi zene

Ne mislim tako da se žene nipodaštavaju
Ja mislim da svakako više ateizma ima kod žena nego kod muškaraca u današnje doba zato jer je utjecaj feminizma sve veći i zbog toga žene smatraju da ih kršćanstvo ne tretira ravnopravno, da ih Biblija diskiminira, da se muškarcima daje prednost i te fore. Primjetio sam jedan zanimljiv fenomen barem u mom okruženju među kolegicama sa kojima radim. Neke od njih tvrde da su velike vjernice, veoma odane religiji, idu u Međugorje stalno, zazivaju razne svetce, ali bez problema kažu da podržavaju abortus, gej parade, minjanje partnera iako kršćanstvo i Biblija to strogo zabranjuju. To mi nekako nema logike predstavljati se kao velike kršćanke a hvaliti stvari koje se u Bibliji smatraju teškim zlom. Za neke od tih stvari se u Bibliji čak spominje smrtna kazna.

Evo ga i ovaj. On i braća teletabisi tradicionalno na Božić, puna im usta crkve, badnjaka i običaja. A sve ateisti i nevernici, kao. Nego samo da pljuju, provociraju i skupljaju odgovore. Najlakše je tako ljude zavaditi. Evo im četvrte teme danas o tome kako crkva mrzi žene :lol: Kakav odron od likova
Čovek je jasno naznačio da tu ubraja i Islam i druge vere, tako da pre nego što zalaješ pročitaj bar uvodni post

Ja mislim da svakako više ateizma ima kod žena nego kod muškaraca u današnje doba zato jer je utjecaj feminizma sve veći i zbog toga žene smatraju da ih kršćanstvo ne tretira ravnopravno, da ih Biblija diskiminira, da se muškarcima daje prednost i te fore. Primjetio sam jedan zanimljiv fenomen barem u mom okruženju među kolegicama sa kojima radim. Neke od njih tvrde da su velike vjernice, veoma odane religiji, idu u Međugorje stalno, zazivaju razne svetce, ali bez problema kažu da podržavaju abortus, gej parade, minjanje partnera iako kršćanstvo i Biblija to strogo zabranjuju. To mi nekako nema logike predstavljati se kao velike kršćanke a hvaliti stvari koje se u Bibliji smatraju teškim zlom. Za neke od tih stvari se u Bibliji čak spominje smrtna kazna.
To je upravo i tema ,kako to funkcionise.

YA[to tebi smeta ako neko ko misli da je hrišćanin čini takve stvari?
Valjda ima ispovedaonicu za to, a ne tebe.

Samo se cudim ponasanju zena koje tvrde da su emancipovane a vjernice i interesuje me njihovo misljenje, kad zena kaze da je vjernica vidim zenu koja se cuva za brak, slusa muskraca koji u tom braku donosi odluke itd.
Cura ima u spavacoj sobi punu kutiju kondoma a prica ti kako je velika vjernica , jednostavno ne razumijem ,nista drugo.
To ko je vjernik,a ko nije, zna samo Bog.
Nije nase da odredjujemo.
Ti vjeruj za sebe ako i kako hoces,pusti druge,brini svoju brigu,ne tudju.
Kakve veze ima emacipacija sa vjerom?
Ili su mislis "po difoltu"svi vjernici primitivni i neemancipovani,a ovi drugi obratno?

To ko je vjernik,a ko nije, zna samo Bog.
Nije nase da odredjujemo.
Ti vjeruj za sebe ako i kako hoces,pusti druge,brini svoju brigu,ne tudju.
Kakve veze ima emacipacija sa vjerom?
Ili su mislis "po difoltu"svi vjernici primitivni i neemancipovani,a ovi drugi obratno?
Mogu da postavim pitanje ako mi nesto nije jasno i ocekujem da ljudi na isti nacin odgovaraju, mozes li nekim argumentima da odgovoris ,sta ,kako zasto ?

Nije ti cudno da su to sve muskarci i nije se nasla ni jedna zena? Razumijem iz tvoje price da zene nisu napravljenje za budu vodje i prihvatas vjeru na taj nacin, u redu to razumijem ako se tako ponasas i u zivotu.
Vera je mnogo više od nekakve tradicije.
Stvar je u tome što bi Bog trebalo da voli sve ljude podjednako. To se nikad ne dovodi u pitanje.
A kako se ja ponašam u životu to je na meni, to ne dovodi u pitanje nekakvu istinu. Ono što jeste jeste, nezavisno od mene. Pitanje jeste šta jeste, ali se ova tema time ne bavi.

Vera je mnogo više od nekakve tradicije.
Stvar je u tome što bi Bog trebalo da voli sve ljude podjednako. To se nikad ne dovodi u pitanje.
A kako se ja ponašam u životu to je na meni, to ne dovodi u pitanje nekakvu istinu. Ono što jeste jeste, nezavisno od mene. Pitanje jeste šta jeste, ali se ova tema time ne bavi.
Kako moze sebe neko nazivati pravoslavcem,muslimanom itd a ne ponasati se po kodeksu te religije ? Pravila se znaju.

Kako moze sebe neko nazivati pravoslavcem,muslimanom itd a ne ponasati se po kodeksu te religije ? Pravila se znaju.

Nisi u pravu.
vidiš, ko jeste vernik a ko ne nećeš videti toliko po ponašanju, već po srcu. I o tome je Isus govorio.
Vera nije ponašam se tako i tako, već verujem. Kaže vera tvoja opravdaće te.
Znači, imaš vernike koji su slabi i čija dela su sumnjiva, ali samo će Bog jednog dana reći ko je zaista bio vernik a ko ne.
Nisu to jednostavne stvari, da se o tome piše u ovakvoj temi na Krsti gde se judi većinom sprdaju.
Međutim, primećujem da ti nisu jasne osnove vere.

Zato što postoje oni koji su samo spolja verni, a srce im je udaljeno od Boga. To nisu vernici iako će ti svi reći evo kako su veliki, sve rade što treba, idu u crkvu redovno, pomažu drugima.. ali to može biti maska za ljude koji baš i nemaju toplo srce.

Back