Crkva mrzi zene

Biblija i Kuran su svete knjige tj rijec boga, kako mogu tu postojati greske koje to ispravljas ili kako je bog mogao ds grijesi ?
Pitaš stvari o kojima se vekovima raspravlja u mnoštvu spisa 😏

Sistematska teologija se bavi izvlačenjem opptih mesta iz niza navedenih teza u Sv pismu.
Imaš razne vrste tumačenja, ne znam da iko obrazovan tumači bilo šta bukvalno.. nisu to ništa greške. Bog nije diktirao. Puno knjiga su istorijske. Pisao je čovek . Postoji nadahnuće. Nije isto. Bitna je opšta priča.

Pitaš stvari o kojima se vekovima raspravlja u mnoštvu spisa 😏

Sistematska teologija se bavi izvlačenjem opptih mesta iz niza navedenih teza u Sv pismu.
Imaš razne vrste tumačenja, ne znam da iko obrazovan tumači bilo šta bukvalno.. nisu to ništa greške. Bog nije diktirao. Puno knjiga su istorijske. Pisao je čovek . Postoji nadahnuće. Nije isto. Bitna je opšta priča.
Znaci tvrdis da spisa nisu tacna i ubacujes svoje objasnjenje koje ti odgovara ?

Pa mislim i proroci i Isus su rođeni kao muškarci. Apostoli takođe. Zašto je to diskriminacija, ja ne vidim

Ne treba brkati različite ULOGE koje imamo od doskriminacije. Ravnopravni smo, ali nismo isti i nemamo iste uloge
Nije ti cudno da su to sve muskarci i nije se nasla ni jedna zena? Razumijem iz tvoje price da zene nisu napravljenje za budu vodje i prihvatas vjeru na taj nacin, u redu to razumijem ako se tako ponasas i u zivotu.

Apostoli: žene ne mogu da budu sveštenice!
Sinead:
31e92f_be308aaf61bb4dd5be8eb42ee8cbb192~mv2.png

Crkva ne mrzi zene,niti ikoga mrzi.
Cemu taj maliciozan naslov?
Da poznajes hriscanstvo,kao sto tvrdis,vidio bi da u hriscanstvu ima mnogo svetiteljki.
Da ne pominjemo posebno postovanje prema Bogorodici.
Dakle,ljubav,ne mrznja.
Samo se cudim ponasanju zena koje tvrde da su emancipovane a vjernice i interesuje me njihovo misljenje, kad zena kaze da je vjernica vidim zenu koja se cuva za brak, slusa muskraca koji u tom braku donosi odluke itd.
Cura ima u spavacoj sobi punu kutiju kondoma a prica ti kako je velika vjernica , jednostavno ne razumijem ,nista drugo.

Da li emancipovane zene mogu da budu i vjernice znajuci kolika je diskrimancija zena u crkvi?
Po Bibliji je zena nastala iz rebra muskarca ,ne mogu da obavljaju najvise duznosti u crkvi itd.
Kao muskarac ne mogu da razumijem tu kombinaciju, vjernica i emancipovana zena ? Mislim da su zene po ucenju crkve tu da rode djecu i slusaju muskarca.Mislim i na krscanstvo i islam

Kako zene to objasnjavaju?

https://www.bitno.net/vjera/crkva-mrzi-zene/
Zavisi od religije. Emancipovane žene na Zapadu, a i šire, čak i u istočnoj Evropi, dakle tu gde je hrišćanstvo ostavilo najveći kulturni pečat, uglavnom nisu religiozne, dok emancipovane žene u Islamu često nose hidžab i imaju svoje viđenje zašto hidžab i feminizam mogu da idu ruku pod ruku.
Edit: kad kažem žene u Islamu, takođe mislim na žene koje žive u Evropi. Ne znam kako je u Aziji, Africi i sl. Deluje kao da je hidžab u Evropi postao vid emancipacije od agresivne islamofobije i diskriminacije.

Zavisi od religije. Emancipovane žene na Zapadu, a i šire, čak i u istočnoj Evropi, dakle tu gde je hrišćanstvo ostavilo najveći kulturni pečat, uglavnom nisu religiozne, dok emancipovane žene u Islamu često nose hidžab i imaju svoje viđenje zašto hidžab i feminizam mogu da idu ruku pod ruku.
Da li su te zene u islamu emancipovane ili malo ovo ,malo ono tj rade ono sta im odgovara.

Back