Crkva mrzi zene

salko dinamitas

Iskusan
Poruka
5.440
Da li emancipovane zene mogu da budu i vjernice znajuci kolika je diskrimancija zena u crkvi?
Po Bibliji je zena nastala iz rebra muskarca ,ne mogu da obavljaju najvise duznosti u crkvi itd.
Kao muskarac ne mogu da razumijem tu kombinaciju, vjernica i emancipovana zena ? Mislim da su zene po ucenju crkve tu da rode djecu i slusaju muskarca.Mislim i na krscanstvo i islam

Kako zene to objasnjavaju?

https://www.bitno.net/vjera/crkva-mrzi-zene/

Poslednja izmena:
19512203_1004.webp
Pod crkvom mislim i na Islam.

Crkva je jos jedan neuspeli istorijski pokusaj da se kontrolisu zene.

To je nemoguce, kao i svi ostali istorijski pokusaji.

Mogu komotno da se zaposlim u Zenskoj Solidarnosti sa ovim, ali ovo je tacno.

Muskarci su krac, i posto su zestoki krac u odnosu na zene, izmisljali su kao neke besmislicarske institucije da bi ih kao kontrolisali.

Now look how that turned out, lol.

Genijalci.

Питање је како жене гледају на учења цркве .. Исповеде се и .. ајде по старом ...
Rijec je o katolickoj crkvi ali sistem je isti.

Ona ženama uskraćuje svećeništvo, službe i najveće odgovornosti pridržava za muškarce. Nekad su se žene brinule za iznajmljivanje stolica u crkvi, kao u parkovima, posluživale su župnika kod stola, cvijećem su kitile crkvu za velike blagdane, a ako su željele provoditi dublji duhovni život, nisu imale drugoga načina nego da uđu u samostan – gdje su opet ovisile o svećeniku koji im je dijelio sakramente,

Pa to me interesuje ,kako gledas na ucenje crkve ?
Opisala sam u temi o Evi na Religiji detaljno.

Crkvi ima više, ali protestanti su isto i emancipovani a i mnogi vernici, pa ne vide problem.
U nekim crkvama su žene propovednice

A i gde nisu, vidim položaj žene kao slabijeg bića, ali ušuškano i zaštićeno posebno od muškarca koji ih voli.

Da li emancipovane zene mogu da budu i vjernice znajuci kolika je diskrimancija zena u crkvi?
Po Bibliji je zena nastala iz rebra muskarca ,ne mogu da obavljaju najvise duznosti u crkvi itd.
Kao muskarac ne mogu da razumijem tu kombinaciju, vjernica i emancipovana zena ? Mislim da su zene po ucenju crkve tu da rode djecu i slusaju muskarca.Mislim i na krscanstvo i islam

Kako zene to objasnjavaju?

https://www.bitno.net/vjera/crkva-mrzi-zene/
Vera nema veze sa gradevinskom konstrukcijom, a jos manje sa popovima.

Opisala sam u temi o Evi na Religiji detaljno.

Crkvi ima više, ali protestanti su isto i emancipovani a i mnogi vernici, pa ne vide problem.
U nekim crkvama su žene propovednice

A i gde nisu, vidim položaj žene kao slabijeg bića, ali ušuškano i zaštićeno posebno od muškarca koji ih voli.
Dobro u nekim, ako pripadas toj nekoj crkvi to je drugo ,ne mogu da donosim sud o necemu sto ne poznajem ,pisem o abrahamovim religijama.

Pa za protestante takođe jeste, oni i kažu Sola Scriptura, u prevodu samo Pismo.

Imala sam prilike da čitam knjige koje su u Americi pisali protestanti o ovome i nema ničeg od nipodaštavanja ili mržnje, daleko od toga
Biblija i Kuran su svete knjige tj rijec boga, kako mogu tu postojati greske koje to ispravljas ili kako je bog mogao ds grijesi ?

Naravno da ne. Najpoštovanija osoba u pravoslavlju, pored naravno Isusa Hrista, je Presveta Bogorodica, žena. Čak postoji poseban termin za poštovanje Bogomajke hiperdulia za razliku od obične dulie za druge svetitelje.

Back