Idi u sinagogu, ako ti smetaju vjerske novotarije kojih nema u Starom zavjetu.
Sto bih tamo kada oni odbcuju Hrista ?
...jes da su posteniji od vas jer oni to iskreno priznaju za razliku od vas pagana koji pljujete na Hrista dok vam nekako simpaticno da koristite naziv "hriscnski".
Vjerska je novotarija da se Bog rodio kao čovjek.
Nisam ja to reko vec licno apostol stoga sve sto imas s njim rascisti ne sa mnom,ja ga samo citiram i verujem onom sto iznosi s tim sto te ipak moram popraviti jer nam apostol jasno kaze da je Isus PRE SAMOPONIZENJA
bio u Bozjem oblicju a da je uzeo oblicje sluge kada je dosao u ljudskom telu.
Ovo je kljucna realnost koju vi pagani ne mozete procesuirati jer vam lakse da ljude cinite autoritetima kojima sluzite,molite im se,imate rukoljub i t.d.
Vjerska je novotarija Euharistija, nema je u vašem Starom zavjetu.
A sto bi je tamo bilo kad se u to vreme Hristovo telo jos uvek nije slomilo za spasenje coveka ?
...tada je u opteku bio zakon koji je simbolizirao na buducu zrtvu Bozjeg Jagnjeta stoga je bolje da sednes i lepo proucis CELO Sveto Pismo.
Vjerska je novotarija da se Isusovi sljedbenici po svome Bogu i Spasitelju nazivaju kršćanima,
...kakv bre novotarija kada je sve to lepo zapisano u NZ-tu ?
Rekao sm ti vec da su apostoli prihvatili taj naziv stoga ga hriscani radosno nose / koriste do dana danasnjeg .
a tvoja sekta je sebe nazvala po imenu dana za koji sveti Pavao kaže da je sjena.
Sjena koja je ukazivala NA STA KONKRETNO ?
Dok mi ovo ne odgovoris jasno i precizno nemas nikakvog kredibilitet da o ovome pricas.
Naime jasno je da sjena proizlazi / javlja se IZ NEKOG OBJEKTA ispred koje je svetlost stoga je na tebi da objasnis kakvu je vezu imala 4-ta Bozja zapovest s Hristovom zrtvom pa cu ja nakon toga reci kakvu su vezu s tom zrtvom imale one druge subote.
Izvoli.
Vjerska je novotarija da je jedna žena postala Bogorodica, jer je rodila Boga,
A gde to pise da je zena rodila Boga nesretnice papski ?
Zasto omalovzvas Boga ili jos preciznije- zasto omalovazvas Hrista,zasto Ga toliko mrzis ?????????