Sram te bilo prevarantu,ja sam tvrdio da hriscani svakako drze sve zapovesti Bozje ukljucujuci i cetvrtu koja nalaze svetkovanje sedmog dana !!!
Razlika u ovome je drasticna,zar ne vidis ?
...daj skloni tu papsku mantiju sa ociju da bi poceo gledati MALO bolje...
Za kršćane je židovska tjedna subota sjena, jednako kao i židovske mjesečne mladine i godišnji praznici, tako kaže sveti apostol. Znam da je to tebi mrski apostol, ali to je Isusov apostol.
Ko je ovo rekao prevarantu papski.zasto lazes i bezobrazno pljujes !???
Daj me citiraj kada sam to rekao ili priznaj da sii debela papska lazovcina...
...naravno,ukoliko prilozis dokaza javno cu priznati da sam pogresio i da lazovcina nisi ti vec ja !!!
Izvoli.
Ti si rekao da je Novi zavjet nepotreban. Evo dokaza:
Dakle ako je prva Crkva odlicno funkcionisala samo sa Pismom zasto bi nesto vise bilo potrebno istoj crkvi u narednih godiuna...!?????
...osim ako je to neka nova zajednica koja nema dodirne tacke sa Hristovom crkvom a jos manje sa Hristom i Njegovim Pismom !
Jesi ti to majke ti osporio da je Novi zavjet podjednako važan kao Stari zavjet?
Naravno da sam osporio jer knjige NZ-ta nikada i u nikakvom kontekstu ne mogu biti podjednako vazni sa Pismom jer su to potpuno razlicite i neuporedjive kategorije
NOVI ZAVJET JE PISMO!!!!!!!
Sta je tebi,ODAKLE TI OVA IDEJA ??????
P.S. Misliš da ćete zatrpavanjem foruma svojim smećem sakriti štio si sve pisao i tvrdio. Opet sam za sebe svjedočiš tko si i što si.
Jeli bato.pa zar se vi ne kunete iskljucivo u NZ jer ne biste nista zajednickog sa jeverejima !??
...uostalom.daj mi dokaza da su te vase mantije, ONAKVE KAKVE IH NOSITE. zaista bile deo SZ-og Bozjeg naroda ili priznaj da vam je to jos jedna paganskja verska novotarija...
...naravno,trenutno je ipak najbitnije da nam pokazes da su takve mantije nosili apostolii i prvi hriscani jer se upravo vi i vasa braca pravoslavci pozivate na navodnii KONTINITET OD APOSTOLA !!!!
Dok ovo ne prilozite vi i vasi poklonici pravoslavci si pricu o nekakvom kontinuitetu slobodno okacite macki o rep !!!!
Kristovim sljedbenicima je Sveto Pismo i Stari i Novi zavjet, a vama EGW farizejima po potrebi. Kad je riječ o suboti, koja je prema Isusovom apostolu i Novom zavjetu sjena, onda se pozivaš isključivo na Stari zavjet. A kad je riječ o starozavjetnim bogoslužbenim simbolima (odjeća, svijeće, kađenje) onda kažeš - gdje su apostoli činili. Farizej ne može prestati biti farizej.