Slap888
Aktivan član
- Poruka
- 1.071
Ili drugim recima,ovaj tekst jeste klasican demant za tvoju tvrdnju da svetlost navodno dolzi od crkve .
Pa može on reći "Bit ću precizniji-Svetost dolazi kroz crkvu"...pa je opet on u pravu.
Ali Robivek, stihove koje si citirao (Izaija 60 1-3) nije neka univerzalna ideja o načinu dolaska svetosti pojedinačnom čovjeku već baš suprotno, ti sihovi su proročki opis dolaska svetosti od Boga Izraelskom kolektivitetu početkom Milenija, nakon harmagedona, kad će Izrael (ostatak koji preživi) biti duhovno probuđen u kolektivitetu a sam Jeruzalem će postati "gora nad svim gorama svijeta". To je u skladu sa Pavlovom ukazu "u spasenje prvo ulazi Židov pa onda Grk".
Dolazi dakle kroz Crkvu ali ne neku današnju crkvu, ne kroz današnju katoličku, ne kroz pravoslavnu, ne kroz subotare ili jehovine svjedoke....današnje... već kroz Crkvu Kristovu koja će se buditi tek u prvim danima Milenijuma. I sam novi zavjet sa Bogom bit će izgrađen sa takvom crkvom početkom Milenijuma jer Bog baš to i kaže:
"Bit će to moj zavjet sa njima kad ih očistim od grijeha njihovih"
Ovo je dakako duboka i bolna istina za one koji danas zamišljaju da su blagoslovljeni u nekoj crkvi koja je svjetlosna i posebna pred Bogom. Takvima ja nudim teološki izazov: Bacite kamenje na mene ako mislite da ste u Crkvi i da ste bez grijeha
Ne pokušavajte, gubite, jer sam ja najpametniji teolog na svijetu. Unatoć tome što nisam svet i moćno svjetlostan...jer ovo malo svjetla što imam je toliko moćno pošto ga vi crkvenjaci nemate nikako.
Poslednja izmena: