Crkva još nije završno formirana ili ustanovljena ...

Slap888

Aktivan član
Poruka
1.071
Ili drugim recima,ovaj tekst jeste klasican demant za tvoju tvrdnju da svetlost navodno dolzi od crkve .

Pa može on reći "Bit ću precizniji-Svetost dolazi kroz crkvu"...pa je opet on u pravu.

Ali Robivek, stihove koje si citirao (Izaija 60 1-3) nije neka univerzalna ideja o načinu dolaska svetosti pojedinačnom čovjeku već baš suprotno, ti sihovi su proročki opis dolaska svetosti od Boga Izraelskom kolektivitetu početkom Milenija, nakon harmagedona, kad će Izrael (ostatak koji preživi) biti duhovno probuđen u kolektivitetu a sam Jeruzalem će postati "gora nad svim gorama svijeta". To je u skladu sa Pavlovom ukazu "u spasenje prvo ulazi Židov pa onda Grk".

Dolazi dakle kroz Crkvu ali ne neku današnju crkvu, ne kroz današnju katoličku, ne kroz pravoslavnu, ne kroz subotare ili jehovine svjedoke....današnje... već kroz Crkvu Kristovu koja će se buditi tek u prvim danima Milenijuma. I sam novi zavjet sa Bogom bit će izgrađen sa takvom crkvom početkom Milenijuma jer Bog baš to i kaže:

"Bit će to moj zavjet sa njima kad ih očistim od grijeha njihovih"

Ovo je dakako duboka i bolna istina za one koji danas zamišljaju da su blagoslovljeni u nekoj crkvi koja je svjetlosna i posebna pred Bogom. Takvima ja nudim teološki izazov: Bacite kamenje na mene ako mislite da ste u Crkvi i da ste bez grijeha

Ne pokušavajte, gubite, jer sam ja najpametniji teolog na svijetu. Unatoć tome što nisam svet i moćno svjetlostan...jer ovo malo svjetla što imam je toliko moćno pošto ga vi crkvenjaci nemate nikako.

Poslednja izmena:

Ovo smatrajte kao prafrazirano od Jeremija 31:31, i Ezekiel 36:29 ...to su konkretne poruke za ulazak Izraela u svetost. Trenutno nemam vremena da tražim konkretni stih...imam idejne istine u glavi ali to treba konkretnije i citirati.

NAŠAO: Rimljanima 11:26-27 ..sad to treba kroz SZ preonaći dodatno.

Poslednja izmena:
Ovo smatrajte kao prafrazirano od Jeremija 31:31, i Ezekiel 36:29 ...to su konkretne poruke za ulazak Izraela u svetost. Trenutno nemam vremena da tražim konkretni stih...imam idejne istine u glavi ali to treba konkretnije i citirati.

NAŠAO: Rimljanima 11:26-27 ..sad to treba kroz SZ preonaći dodatno.
Pozdrav Slape. Drago mi je da si se uzdigao iznad svega i da si se vratio.

Ovo je dakako duboka i bolna istina za one koji danas zamišljaju da su blagoslovljeni u nekoj crkvi koja je svjetlosna i posebna pred Bogom.
Nazalost ima i ovog u nekim verskim zajednicama,narocito u onim velikim dok je realnoist potpuno suprotna - ne smo sto nisu svetlosne vec 'zrace tamu",koliko god apsurno ovo delovalo n prvi pogled.
Takvima ja nudim teološki izazov: Bacite kamenje na mene ako mislite da ste u Crkvi i da ste bez grijeha
Niko nema prava bacati kamenje na bilo koga jer dnas ne postoji teokrtski sistem drustvenog uredjenja isto kao sto ne postoji ni drzava NZ-og Bozjeg naroda stoga su drustveni zakoni uredjeni od drzava gde pomenuti zive stoga hriscani imaju obavezu da ih postuju sve dok te norme nisu u konflikt s Bozjim zapovestima.

Па, да, џабе је онда Исусу рекао да ће основати Своју цркву и врата паклена је неће надвладати, џабе је дао св.Духа својим ученицима и наследницима Апостолима, џабе је сишао св.Духа на апостоле, и онда Апостоли пренели даље својим ученицима и наследницима и целој Цркви, све је значи то џабе :think:, него ето треба да прође 1.500 - 2.000 година и више да се коначно формира црква, бре баш невероватна прича.

Па, да, џабе је онда Исусу рекао да ће основати Своју цркву и врата паклена је неће надвладати, џабе је дао св.Духа својим ученицима и наследницима Апостолима, џабе је сишао св.Духа на апостоле, и онда Апостоли пренели даље својим ученицима и наследницима и целој Цркви, све је значи то џабе :think:, него ето треба да прође 1.500 - 2.000 година и више да се коначно формира црква, бре баш невероватна прича.

Tako je, džaba svim današnjim crkvama jer nisu naslijedile Kristovog duha i sve su se vjenčale sa političarima a ne Kristom.

Ono što je Kristova crkva svakako je ono što se događa u tišini jer to su oni "posljednji", na duhovno-društvenoj margini, koji će u Kristovom dolasku biti "prvi" a svi oni koji se busaju u prsa i mašu tamjanima, svetom vodicom i blagoslovima svakako će biti zadnji.

Tamo gde je apostolska vera i apostolsko prejemstvo episkopata i sveta liturgija, tamo je Crkva.
I kad završi sveta liturgija onda duge brade sjednu za stol i omaste brkove i brade sa krmetinom, rakijicom i crvim vinom, popričaju da li dobro kolju ruska braća i koliko tona brašna i usoljene krmetine bi bilo dobro spremiti za teška vremena.

I kad završi sveta liturgija onda duge brade sjednu za stol i omaste brkove i brade sa krmetinom, rakijicom i crvim vinom, popričaju da li dobro kolju ruska braća i koliko tona brašna i usoljene krmetine bi bilo dobro spremiti za teška vremena.
Ljubomoran si. A ne znaš koliko se posti kod nas pravoslavnih. Raspitaj se.

Tako je, džaba svim današnjim crkvama jer nisu naslijedile Kristovog duha i sve su se vjenčale sa političarima a ne Kristom.

Ono što je Kristova crkva svakako je ono što se događa u tišini jer to su oni "posljednji", na duhovno-društvenoj margini, koji će u Kristovom dolasku biti "prvi" a svi oni koji se busaju u prsa i mašu tamjanima, svetom vodicom i blagoslovima svakako će biti zadnji.
Ово ти је само да нешто напишеш......знаш како кажу клинци....... - 0 ....:mrgreen:

Ovo je dakako duboka i bolna istina za one koji danas zamišljaju da su blagoslovljeni u nekoj crkvi koja je svjetlosna i posebna pred Bogom. Takvima ja nudim teološki izazov: Bacite kamenje na mene ako mislite da ste u Crkvi i da ste bez grijeha

Dj 2,37: Kad su to čuli, duboko potreseni rekoše Petru i drugim apostolima: "Što nam je činiti, braćo?" Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš." ... Svaki bi dan jednodušno i postojano hrlili u Hram, u kućama bi lomili kruh te u radosti i prostodušnosti srca zajednički uzimali hranu hvaleći Boga i uživajući naklonost svega naroda. Gospodin je pak danomice zajednici pridruživao spasenike.

Dakle, ne spašava se vegetarijanstvom.

Nazalost ima i ovog u nekim verskim zajednicama,

Ti si krunski svjedok tko su takvi. Desetine puta si ovdje ponavljao kako su pravi Kristovi sljedbenici samo oni koji svetkuju židovsku subotu.

li takodje nije nosio uniforme,nije palio svece,nije ljubio ikone,nije se molio mrtvacima i t.d.

Farizeju. Tebi koji jedino Stari zavjet priznaš, a Novi smatraš nepotrebnim, sad odjednom smetaju svećeničke uniforme i paljenje svijeća kojih je Stari zavjet prepun.

Dj 2,37: Kad su to čuli, duboko potreseni rekoše Petru i drugim apostolima: "Što nam je činiti, braćo?" Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš." ... Svaki bi dan jednodušno i postojano hrlili u Hram, u kućama bi lomili kruh te u radosti i prostodušnosti srca zajednički uzimali hranu hvaleći Boga i uživajući naklonost svega naroda. Gospodin je pak danomice zajednici pridruživao spasenike.

Dakle, ne spašava se vegetarijanstvom.
A kada je on to tvrdio ?
Ti si krunski svjedok tko su takvi. Desetine puta si ovdje ponavljao kako su pravi Kristovi sljedbenici samo oni koji svetkuju židovsku subotu.
Sram te bilo prevarantu,ja sam tvrdio da hriscani svakako drze sve zapovesti Bozje ukljucujuci i cetvrtu koja nalaze svetkovanje sedmog dana !!!
Razlika u ovome je drasticna,zar ne vidis ?
...daj skloni tu papsku mantiju sa ociju da bi poceo gledati MALO bolje...
Farizeju. Tebi koji jedino Stari zavjet priznaš, a Novi smatraš nepotrebnim,
Ko je ovo rekao prevarantu papski.zasto lazes i bezobrazno pljujes !???
Daj me citiraj kada sam to rekao ili priznaj da sii debela papska lazovcina...
...naravno,ukoliko prilozis dokaza javno cu priznati da sam pogresio i da lazovcina nisi ti vec ja !!!
Izvoli.
sad odjednom smetaju svećeničke uniforme i paljenje svijeća kojih je Stari zavjet prepun.
Jeli bato.pa zar se vi ne kunete iskljucivo u NZ jer ne biste nista zajednickog sa jeverejima !??
...uostalom.daj mi dokaza da su te vase mantije, ONAKVE KAKVE IH NOSITE. zaista bile deo SZ-og Bozjeg naroda ili priznaj da vam je to jos jedna paganskja verska novotarija...
...naravno,trenutno je ipak najbitnije da nam pokazes da su takve mantije nosili apostolii i prvi hriscani jer se upravo vi i vasa braca pravoslavci pozivate na navodnii KONTINITET OD APOSTOLA !!!!
Dok ovo ne prilozite vi i vasi poklonici pravoslavci si pricu o nekakvom kontinuitetu slobodno okacite macki o rep !!!!

Back