(===Crazy Bitches From the Movies===)

Blanche Baker
The Girl Next Door
the-girl-next-door-blanche-baker22.jpg

leepurcell1.jpg

Lee Purcell u TV filmu Wesa Cravena "Summer Of Fear" (ja sam ga gledala pod tim nazivom) ili "Stranger In Our House", u kom Lee glumi kobajagi rođaku Linde Blair, a ustvari je zla veštica i prevarantkinja. Film je kod nas bio emitovan na Trećem kanalu 1989. godine, kasno uveče u letnjem periodu i sećam se da je ostavio jak utisak na mene, jer zbog ove veštice celu noć nisam mogla da zaspim.

leepurcell2.jpg

leepurcell3.jpg

Mariangela Melato kao General Kala u filmu "Flash Gordon" iz 1980. godine.

Flash-Gordon-flash-gordon-23445087-288-427.jpg

"What do you mean, Flash Gordon approaching? Imbecile, the emperor would shoot you for interupting his wedding with this news. Fire when Gordon's in range!"

"We're going to empty your memory as we might empty your pockets...Doctor."

dreamlover.jpg

Zavodljiva Mädchen Amick kao Lena Mathers, proračunata kučka i manipulatorka u filmu Dream Lover.
Jadni James, šta je sve doživeo zbog nje. Ali, drago mi je da je na kraju dobila ono što je i zaslužila. Haha.

To je onaj film kakve su snimali na talasu "Niskih strasti", gde se ispostavi na kraju da je anđeoska ljubavnica ustvari manipulativna socipatkinja? Grešim li? Iz nekog razloga bio sam siguran da je glavna glumica bila Linda Fiorentino.

yvonnedecarlo.jpg

Yvonne De Carlo kao Ma

Glavni ženski negativni likovi u filmu "American Gothic" su Yvonne De Carlo u ulozi lude majke i Janet Wright u ulozi njene još luđe ćerke. Inače, njih dve su deo jedne velike lude familije koja živi na izolovanom pustom ostrvu, daleko od normalnog i civilizovanog sveta. Vrlo su religiozni i konzervativni, u nekom smislu i zaostali. Njihova deca to svakako jesu. U sve to se uverila grupa prijatelja koja se slučajno zadesila na tom ostrvu. Samo jedna osoba je preživela teror. I ovaj film sam gledala davno na Trećem kanalu.

janetwright.jpg

Janet Wright kao Fanny

Yootha Joyce & Tallulah Bankhead u filmu Die! Die! My Darling!

film1965.jpg

Tallulah Bankhead u britanskom trileru Die! Die! My Darling! tumači lik udovice i religioznog fanatika koja je pre nekoliko godina izgubila svog sina jedinca u saobraćajnoj nesreći i koja za tu tragediju krivi njegovu tadašnju verenicu (glumi je Stefanie Powers), nad kojom Mrs. Trefoile vrši psiho-fizičku torturu uz pomoć svoje sluškinje Anne koju tumači Yootha Joyce.
Mrs. Trefoile je u suštini jako nesrećna i ogorčena stara žena željna osvete.

tallulahbankhead.gif

Tallulah Bankhead kao zla Mrs. Trefoile, prava babaroga.

Back