COVID - korona virus - SVET I REGION (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ElmjAQbWMAAjaF1
 
Austrija se ponovo zaključava – šta to tačno znači

Nakon što je u Austriji ovog petka zabeleženo skoro 6.000 novih slučajeva kovida, nema više nikakve sumnje da Austrija uvodi novi lokdaun.
Mere će važiti od sredine iduće sedmice, do kraja novembra. Službeno, nova ograničenja javnog života biće objavljena u subotu posle podne, ali se već danas zna kako će ona izgledati, javlja dopisnica RTS-a iz Austrije Vesna Knežević.
Presudni kriterijum je bio broj kreveta za intenzivnu negu. Tih jedinica Austrija ima oko 3.000, ali za sve - za teške bolesti, operacije i udese, a ne samo za kovid pacijente.
Kako trenutno stvari stoje, zemlja se približava kritičnom momentu u toj oblasti, a to onda znači i veću smrtnost, kako već danima upozoravaju direktori bolnica.
 
Belgija se zatvara na najmanje mesec dana

Belgijske vlasti donele su odluku o zatvaranju zemlje zbog katastrofalne epidemiološke situacije, javljaju loklani mediji.
Iako je obraćanje premijera Belgije zakazano za 19 časova, RTBF javlja da je na današnjem sastanku premijera sa predstavnicima federalnih i entiteskih vlasti doneta odluka o zatvarnju zemlje, po ugledu na Francusku, počev od 1. novembra, a u trajanju od najmanje mesec dana.
Od 1. novembra u Belgiji se, prema informacijama RTBF, zatvaraju sve prodavnice koje nisu od životnog značaja, zabranjuju se kućne posete kao i svi izlasci iz domova sem u slučaju kupovine, kranje nužde ili obaveznog posla.
Zatvaraju se i spoljne granice Belgije za sva putovanja sem za ona koja spadaju u neophodna, a najavljuju se i pojačane policijske provere.
(Tanjug)
 
Predsednik Brazila kaže da je "ludo" što se zemlje ponovo zatvaraju

U Brazilu je u poslednja 24 sata prijavljeno 26.106 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 513 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Time je broj zaraženih u Brazilu dostigao skoro 5,5 miliona, a preminulo je 158.969 osoba.
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da je "ludo" to što se države ponovo zaključavaju zbog sprečavanja širenja drugog talasa koronavirusa.
Bolsonaro je to rekao povodom odluke brojnih južnoameričkih zemalja da preduzmu oštrije mere radi sprečavanja širenja virusa.
 
“Od 1. novembra Republika Belorusija suspenduje ulazak u zemlju za strane državljane na graničnim prelazima u drumskom, železničkom i vodenom saobraćaju, u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane Kovidom 19”, navodi se u saopštenju državne komisije.

Ups! Lukasenko, ti li si?
 
Јуче је писано за 20 градоначелника, а сада тврде да их има више од 70.
То су градоначелници који су дозволили предузећима да се отворе, да раде.
Ако је истина, па свака им част....ма како завршили!

👍

"About 20" mayors of France issued an order to allow businesses to reopen.
WRONG !!! There are almost 70 in reality.

ElqcZNRXYAURUzf
 
Srpkinja iz Lombardije za Nova.rs: Ponovo smo u paklu korone

Vesna Zečević, Srpkinja koja živi u Mantovi, u Lombardiji, na početku pandemije koronavirusa, u martu mesecu, govorila je za Nova.rs o teškoj situaciji koja je tada pogodila Italiju. Danas, osam meseci kasnije, ponovo za naš portal priča o korona - mukama, kojih Italijani nikako da se oslobode.

Lombardija je od prošlog petka u noćnom karantinu.

https://nova.rs/region/srpkinja-iz-lombardije-za-nova-rs-ponovo-smo-u-paklu-korone/
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top