COVID - korona virus - SVET I REGION (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbija je prerano proglasila epidemiju jer taj dan nije bilo 100 obolelih u jednom danu već je bilo 89obolelih.


Po zakonu o ZOZŠOZB(Zakonu o zaštiti štanovništva od zarazne bolesti) epidemija se proglašava kada u jednom danu ima 100 obolelih,a epidemija kod nas se gasi po zakonu kada 28 dana bude sve na NULI.


Mada postoji još jedna varijanta a to je: Da 28 dana bude po 2-3 obolela bez smrtnih ishoda i posle 28 dana se odjavljuje epidemija.


U Novom Sadu vidimo po 2-3 obolela svaki dan lakši oblici nedeljno umre po 1 osoba i to je jasan pokazitelj da se virus u NS gasi i može se očekivati krajem maja totalno da se ugasi.
 
"Budimo iskreni kad je reč o jednom od glavnih razloga zbog kojih je epidemija izmakla kontroli: ova organizacija nije uspela da pruži informacije koje su bile potrebne svetu i njen neuspeh je koštao velikog broja ljudskih života", rekao je američki zvaničnik na godišnjem skupu SZO koji se prvi put održava virtuelno.


Azar je takođe kazao da "funkcionisanje SZO mora da bude transparentno" i da SAD podržavaju "nezavisnu istragu svakog aspekta odgovora SZO na pandemiju".



Vašington, koji optužuje Peking za prikrivanje razmera epidemije, smatra da se SZO vodila kineskim stavom u upravljanju pandemijom i da je zanemarila upozorenja Tajvana o opasnosti korona virusa koji se krajem decembra 2019. pojavio u Kini. SAD su zato obustavile finansiranje ove organizacije koja odbacuje ove optužbe.

Ne pominjući konkretno Kinu, Azar je rekao da se "u očiglednom pokušaju prikrivanja epidemije, najmanje jedna od članica (SZO) nije pridržavala svojih obaveza o transparentnosti i to je veoma mnogo koštalo ceo svet", rekao je Azar.

"Konstatujemo da SZO nije uspela u svojoj osnovnoj misiji podele informacija i transparentnosti kad države članice ne deluju u dobroj veri. To nikada ne sme da se ponovi. Ovaj status kvo je nepodnošljiv", istakao je američki zvaničnik.

Uprkos tenzija između Vašingtona i Pekinga, zemlje se nadaju da će konsenzusom usvojiti rezoluciju koju je podnela Evropska unija. Rezolucijom se traži što brže pokretanje procesa procene kako bi se ispitao međunarodni zdravstveni odgovor i mere SZO u borbi protiv pandemije.
 
szo radi za farmakomafiju koju je preuzela kina, a ovi sto su uvodili mere su prvo trazili pravni imunitet znajuci da su zlocinci, SVAKA MERA JE BILA IZOPACENJE PRAVE MERE, SVE SU RADILI NAOPAKO, ILI U POGRESNO VREME, samo da bi se korona sto vise rasirula, kako bi njima ovlascenja porasla, a odgovornost se eliminisala



dakle, szo, i kinezi su zavrsili karijere, samo sto i dalje rade u stilu, - MOZE NAM SE, JER SMO NAJACI

nsp je isplanirao da podeli svet na na kapitaiste i komuniste, bogate i siromasne, gradjane i seljake,
vec na vakcinisane i ne vakcinisane, testirane i netestirane, migrante/putnike, i one koji nemaju dozvolu za putovanja...

PREVARA, zavadi pa vladaj, nova korona podela sveta; mi smo to znali i pre pola veka, i zato smo angazovali bila da umetne 666 u svaku naprednu obecavajucu vakcinu, da ne pobede vakseri - mediji pisci umetnici naucnici politicari su se vec pelcovali, i sad samo gledajte razvo dogadjaja

p.s. 5g antene sa maticnim plocama cov19 - to prosto ne moze da se izmisli
 
Poslednja izmena:
96683961_4057231197650505_8318127178650746880_n.jpg
 
NOVI KONTROVERZAN POTEZ WHO-a Zemlju kojoj se divi cijeli svijet zbog načina na koji je ukrotila epidemiju korone nisu pozvali na godišnju skupštinu

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...rra5vX6bXxd9lwh65aHE8rZoJBq_oxw6JsC0-rD7AZ0rE
КАКАВ БРЕ КОНТРОВЕРЗНИ ПОТЕЗ...
Све што има префикс "СВЈЕТСКИ" од ових преко других и трећих до Уједињених нација...
Све голи бирократа и лопов...само дај у њихове џепове, стомаке и гузице...

То би ја под мач, бато...
 
Мишустин: Ситуација у Русији се поправља

Руски премијер Михаил Мишустин саопштио је да се епидемиолошка ситуација у земљи полако поправља и да је Русија успела да успори ширење коронавируса, пренела је агенција Тас.
"Ситуација у погледу ширења заразе у нашој земљи и даље остаје озбиљан изазов, али можемо да потврдимо да смо успели да зауставимо раст броја оболелих", изјавио је руски премијер Михаил Мишустин на седници Координационог савета владе за контролу учесталости заразе новим корона вирусом.
Нагласио је да овакво стање представља резултат систематског рада у последња два месеца, као и да је карантин имао важну улогу у успоравању ширења заразе.
У Русији је од почетка епидемије забележено 290.678 заражених, а број умрлих је 2.722.
 
Мецицинска сестра Даника Буено каже: Ношење маске за лице прави крв киселу.
Што није рекла ова медицинска сестра: А, кисела средина је она у кој живи и развија се тумор и рак.


Registered Nurse Danika Bueno recently uploaded a YouTube video explaining why wearing a face mask for long periods can be harmful to the body.
Bueno begins the video by detailing how patients with respiratory alkalosis are instructed to breathe into a paper bag in order to fix the bloodstream’s PH balance.

Breathing into a paper bag is close to the same thing as wearing a face mask in that it alters the wearer’s PH balance.

Bueno also notes that most masks people are wearing are highly ineffective against viruses.

In fact, she claims those who wear masks frequently are making themselves more prone to infection by making their bodies acidotic and by touching their faces more often than those who don’t wear masks.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top