Čovek živi na kruzeru, proveo 24 godine na moru

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
372.630
Umoran od putovanja avionom zbog posla, kubanac se preselio u Majami sa porodicom 60-ih godina, rezervisao je krstarenje - i zaljubio se u to iskustvo.
Poznat kao Super Mario, kako ga zove posada na brodovima na kojima živi, nedavno je završio svoje 1.000. krstarenje sa Rojal Karibian, na brodu sa 3.286 putnika. Brod, koji je otplovio iz Majamija 5. januara na jedanestodnevno putovanje u Panamu i južne Karibe, bio je poseban događaj kako bi proslavio tu priliku i značajan jubilej.

Iako ima stan u Majamiju, Mario provodi malo vremena tamo - samo nekoliko dana u godini. On zapravo živi na brodovima više od 20 godina.
„Kada sam napunio 45 godina, želeo sam da započnem novo poglavlje u svom životu putujući oko sveta — to je bila moja vizija”.
Nakon što je isprobao nekoliko različitih linija, Mario je 2000. godine rezervisao mesto na jednom luksuznom kruzeru. I od tada stalno putuje sa Rojal Karibian.

Mario inače svoja putovanja planira dve godine, pravi rezervacije da bi mogao da ostane u istoj prostoriji duži period. Kaže da se najbolje oseća kada se gega na palubi, a na kopnu uopšte ne može da hoda pravo. Takođe, otkrio je i da je život na kruzeru prilično skup- košta ga oko 185 dolara dnevno koliko odvaja samo za osnovne stvari bez alkohola, izleta ili pristupa internetu. Povremeno Mario da sebi oduška, pa potroši nešto više kada rezerviše kabinu sa balkonom ili poseban apartman. Ipak, poredeći troškove života na kopnu, on je rekao da je jeftnije živeti na kruzeru.

Posle 1.000 krstarenja, Mario je, svedoči, doživeo nezaboravna iskustva. Nedavno je rekao da je njegova omiljena stanica privatna destinacija za krstarenje Haiti,
Jedini put u poslednjih 20 godina Mario nije krstario veći deo godine bio je tokom pandemije.
688z387_Untitled-1-6798935a27446.jpg

Back