Kada ih je Bog stvorio, da li su stvoreni kao i mi, sa potrebom da obavljaju fiziološke funkcije ekskrecije ili su bili savršeni bez takvih porteba? Znam da je bilo raznih plodova tamo na drveću, ali.. Jesu li stvoreni da žive večno u Edenskom vrtu ili? Nije trol tema, generalno me interesuje.
Edemski vrt je bio na zemlji, i kako bi se ljudi mnozili cela zemlja bi postala takva.
Mada je i ostali deo zemlje bio lep ali vrt Edenski je bio uredjen kao Adamov i Evin stan. Ostala zemlja je bila kao dvoriste da tako kazem.
I to je Bozji cilj.
Da od ove zemlje ponovo napravi to isto.
Drvo zivota je mogucnost da covek zivi dok god ima pristup tom drvetu.
Dakle ako zeli mogao je da zivi vecno.
Kada ne jede sa tog drvet istrosi mu se zivotna snaga i umre.
Zato starimo i umiremo jer zbog greha nemamo vise pristup drvetu zivota
Dok je drugo drvo, drvo poznanja dobra i zla bilo mogucnost suprotne odluke.
Mogucnost da se covek odluci drugacije i da se odvoji od Boga pa i drveta zivota..
Posto je stvoren savrsen po Bozjoj volji nije poznavao sta je zlo i destrukcija.
Da ne bi bio zarobljen u svom savrsenstvu jer prvostvoreni covek sam po sebi ne moze da bude zao i destruktivan ako to zeli, drvo od poznanja dobra i zla je bila ta mogucnost.
I tako je savrseni covek mogao da upotrebi svoju volju i odvoji se od Stvoritelja jeduci sa zavranjenig drveta.
Jer uciniti zlo, greh, nije znao.
Cim je covek izgubio pristup drvetu zivota, poceo je da stari i umire.
Postanak 3,22 | Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!" |
1. Mojsijeva 3,24 | I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života. |
Na novoj zemlji ce zahvaljujuci Hristu, covek imati ponovo pristup drvetu zivota i moci ce stalno da obnavlja svoju genetiku jeduci sa njega i tome nema kraja.
Kada bi hipoteticki tada Bog ponovo uklonio drvo zivota, covek bi ponovo poceo da umire.
Covek nije besmrtan.
Ali on ima mogucnost da vecno zivi.
Ljudi ce dolaziti svaki mesec pred Bogom da jedu od drveta zivota i obnavljaju svoju genetiku..
Blago onima koji su sada verni, imace pristup drvetu zivota.
Otkrivenje 22,2 | Nasred ulica njegovijeh i s obje strane rijeke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakoga mjeseca svoj rod; i lišće od drveta bijaše za iscjeljivanje narodima. |
Otkrivenje 22,14 | Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da ima vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad. |
Samo koji kroz Duha svetoga zive po 10 Bozje zapovesti ce imati vlast nad drvetom zivota.
Nekima se drvo zivota cini nemogucim.
Medjutim i sada nas razna hrana i plodovi sa drveta odrzavaju u zivotu i podsticu obnavljaju nasu genetiku i celije.
Drvo zivota ima jos jacu funkciju da nas stalno kompletno geneticki obnavlja.
Bozji cilj je da mnogi jos dobiju ponovo taj pristup drvetu zivota na novoj zemlji.
Zivotni vek nam je dat da donesemo tu odluku hocemo li da budemo tamo illi ne?
Aki hocemo, onda vec sada ovde na zemlui treba da zivimo tako.
Ako necemo, nrcemo
Citat