Čovek u Edenskom vrtu

• Začetnik teme Začetnik teme Alita
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Alita

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
385
Kada ih je Bog stvorio, da li su stvoreni kao i mi, sa potrebom da obavljaju fiziološke funkcije ekskrecije ili su bili savršeni bez takvih porteba? Znam da je bilo raznih plodova tamo na drveću, ali.. Jesu li stvoreni da žive večno u Edenskom vrtu ili? Nije trol tema, generalno me interesuje.

Kada ih je Bog stvorio, da li su stvoreni kao i mi, sa potrebom da obavljaju fiziološke funkcije ekskrecije ili su bili savršeni bez takvih porteba? Znam da je bilo raznih plodova tamo na drveću, ali.. Jesu li stvoreni da žive večno u Edenskom vrtu ili? Nije trol tema, generalno me interesuje.
Adana i Eveh?
Adana-zemlja
H Eve N-nebo.
Da, stvoreni su da žive večno.

Po meni u stvarnom događaju nije bilo nikakvog prelomnog momenta u smislu da su okusili neki zabranjeni plod jer su već stvoreni ne savršeni pogotovu Eva a još više njihovi potomci. Međutim ispravno je posmatrati taj događaj baš kako je opisano kao anegdota zbog razumevanja kompletne situacije za ljude svih daljih generacija.

upucaše te a tako mlad

čim jedeš moraš i da sereš inače puko bi ko balon

Po meni u stvarnom događaju nije bilo nikakvog prelomnog momenta u smislu da su okusili neki zabranjeni plod jer su već stvoreni ne savršeni pogotovu Eva a još više njihovi potomci. Međutim ispravno je posmatrati taj događaj baš kako je opisano kao anegdota zbog razumevanja kompletne situacije za ljude svih daljih generacija.
opis prirode ljudske

-adame ko ti rekao da jedeš sa drveta
-eva mi dade

-evo ko je tebi rekao
- zmija me prevari

JA nisam kriv, drugi je kriv

Da žive večno, ali sa nužnošću da se hrane kao i mi? :think:
Ako bi prestali, da li to znači da bi umrli? A da li bi se množili?
A da li ti mozes da prestanes da jedes dok si normalna?
Moze ili ne?
Ljudi muce zivu muku da smrsaju a ti o prestajanju jedenja?
Ljudima je jedenje bog a ti o prestajanju jedenja?

Mi se odrzavamo u zivotu hranom a genetski starimo.
Zato sto nemamo pristup drvetu zivota koje nas genetski obnavlja, podmladjuje.
Tako je to sa materijalnim bicima dok je sa duhovnim drugacije.
Oni nemaju te potrebe.
Recimo andjeli.

Dakle dok god su ljudi to hteli, mogli bi da zive.

Recimo da je sada vec 10 bilijardi godina a oni su jos na sampm pocetku.

Ljudi ce ponovo dobiti pravo na drvo zivota.

Edemski vrt je bio na zemlji, i kako bi se ljudi mnozili cela zemlja bi postala takva.
Mada je i ostali deo zemlje bio lep ali vrt Edenski je bio uredjen kao Adamov i Evin stan. Ostala zemlja je bila kao dvoriste da tako kazem.
I to je Bozji cilj.
Da od ove zemlje ponovo napravi to isto.

Drvo zivota je mogucnost da covek zivi dok god ima pristup tom drvetu.
Dakle ako zeli mogao je da zivi vecno.
Kada ne jede sa tog drvet istrosi mu se zivotna snaga i umre.
Zato starimo i umiremo jer zbog greha nemamo vise pristup drvetu zivota

Dok je drugo drvo, drvo poznanja dobra i zla bilo mogucnost suprotne odluke.
Mogucnost da se covek odluci drugacije i da se odvoji od Boga pa i drveta zivota..
Posto je stvoren savrsen po Bozjoj volji nije poznavao sta je zlo i destrukcija.

Da ne bi bio zarobljen u svom savrsenstvu jer prvostvoreni covek sam po sebi ne moze da bude zao i destruktivan ako to zeli, drvo od poznanja dobra i zla je bila ta mogucnost.
I tako je savrseni covek mogao da upotrebi svoju volju i odvoji se od Stvoritelja jeduci sa zavranjenig drveta.
Jer uciniti zlo, greh, nije znao.

Cim je covek izgubio pristup drvetu zivota, poceo je da stari i umire.
Postanak 3,22Tada reče Gospod Bog: "Eto, čovjek sad postade kao jedan od nas, tako da spoznaje, što je dobro i zlo. Da sada samo on ne pruži ruku svoju i također ne uzme s drveta života i jede i vječno živi!"
1. Mojsijeva 3,24I izagnav čovjeka postavi pred vrtom Edemskim heruvima s plamenijem mačem, koji se vijaše i tamo i amo, da čuva put ka drvetu od života.
Na novoj zemlji ce zahvaljujuci Hristu, covek imati ponovo pristup drvetu zivota i moci ce stalno da obnavlja svoju genetiku jeduci sa njega i tome nema kraja.
Kada bi hipoteticki tada Bog ponovo uklonio drvo zivota, covek bi ponovo poceo da umire.

Covek nije besmrtan.
Ali on ima mogucnost da vecno zivi.

Ljudi ce dolaziti svaki mesec pred Bogom da jedu od drveta zivota i obnavljaju svoju genetiku..

Blago onima koji su sada verni, imace pristup drvetu zivota.
Otkrivenje 22,2Nasred ulica njegovijeh i s obje strane rijeke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakoga mjeseca svoj rod; i lišće od drveta bijaše za iscjeljivanje narodima.
Otkrivenje 22,14Blago onome koji tvori zapovijesti njegove, da ima vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.

Samo koji kroz Duha svetoga zive po 10 Bozje zapovesti ce imati vlast nad drvetom zivota.

Nekima se drvo zivota cini nemogucim.
Medjutim i sada nas razna hrana i plodovi sa drveta odrzavaju u zivotu i podsticu obnavljaju nasu genetiku i celije.

Drvo zivota ima jos jacu funkciju da nas stalno kompletno geneticki obnavlja.

Bozji cilj je da mnogi jos dobiju ponovo taj pristup drvetu zivota na novoj zemlji.

Zivotni vek nam je dat da donesemo tu odluku hocemo li da budemo tamo illi ne?
Aki hocemo, onda vec sada ovde na zemlui treba da zivimo tako.
Ako necemo, nrcemo
Citat

Kada ih je Bog stvorio, da li su stvoreni kao i mi, sa potrebom da obavljaju fiziološke funkcije ekskrecije ili su bili savršeni bez takvih porteba?

Edenski vrt, Eden je dio Raja, to je jedan poseban nivo Raja, znaci Eden nije cijeli Raj, to je samo dio i nivo Raja.
Drugi dijelovi raja se drugacije nazivaju, kao sto mi imamo sada nazive za dijelove u gradovu ili dijelove u drzavi.

centar Raja se zove Firdevs, to je najveci dio Raja, i najboji dio Raja, odatle izviru rijeke Rajske....iznad Firdevsa je Prijestolje Bozije.

A sto se tice tvog pitanja, vjerovatno da nisu imali fizioloske potrebe , fizioloske potrebe u Raju su na ovaj nacin konstruisane.

Kada jedes i pijes nesto, ti to jedes i pijes radi uzivanja a ne radi prezivljavanja, jer tamo nema umiranja ni bolesti.
Hrana i pice koje se pojede u Raju, vari se u stomaku i luci kroz kozu kao znoj koji mirise kao parfem. Znaci tijelo pretvara hranu u Parfem koji se luci kroz znojne zlijezde u kozi.

Pa sporedi taj mehanizam u Raju i ovo sto sad imamo :mrgreen: totalna suprotnost.

Jesu li stvoreni da žive večno u Edenskom vrtu ili?

COvjek je stvoren da zivi vjecno u Raju, ali to sto je Adam i Eva bili u Raju je samo radi introdukcije da vide sta ih ceka na zemlji, da dobiju mini introdukciju testa koje ce prolaziti na zemlji, pa kada prodju uspjesno test, imaju pristup vjecnom zivotu u Raju....tako je i sa svima nama sada, ako prodjemo ovaj zivotni test uspjesno poslije smrti covjek ce imati pristup Raju, da zivi tamo vjecno i uziva...i nikad vise smrti ni bolesti nece osjetiti.

Ima li jos kakvih pitanja?

zmijo što prevari Evu?
to je bio tvoj plan...čak i da nije, kao sveznajući znao si za njega a ništa nisi učinio da ga sprečiš...
zmija može u toj priči samo da simbolizuje razum (razumevanje). jer kada ga je eva aktivirala onda je preovladao i vera se izgubila a sumnja probudila. a univerzalni um (razum) je bog i zato reče sad postadoše ljudi kao i mi (bogovi) raspoznavajuće dobro i zlo.
i propitivanjem i odgovorima se pokazuje jasna priroda čoveka .
da je iskvarena roba i da gleda kako da se izvuče bez kazne.
čovek nije za večnost već duša zato se i spominje "čovek postade živa duša".
materijalisti to nikako ne mogu da shvate jer im telo odbija smrtnost.

Back