Čovek se zabarikadirao u prodavnici automobila koja mu nije isporučila obećani pikap

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.083
Argentinac je preko noći postao senzacija u Južnoj Americi nakon što se zabarikadirao u prodavnici automobila i odbio da ode bez pikapa za koji je uplatio avans.

1713813005966.png

Poslednja izmena:
Abelardo Usandivaras, zvani „gaučo iz Salte“, se već više od dve nedelje pojaavljuje na naslovnicama međunarodnih vesti i postao je u neku ruku živi simbol borbe običnog čoveka protiv sumnjivih praksi prodavnica automobila. Sredovečni čovek iz Metana, u Salti, stigao je u Buenos Ajres sa porodicom početkom aprila i otišao pravo u prodavnicu koja je trebalo da isporuči njegov novi preko potreban pikap. Pošto nije uspeo da dobije odgovore koji su mu bili potrebni i otkrio da nije u mogućnosti da stupi u kontakt sa vlasnikom, Usandivaras se zabarikadirao u salonu, odbijajući da ode bez kamiona koji mu je obećan, ili barem akontacije koju je za to platio. Njegova priča je brzo postala viralna, a Abelardova borba postala je vruća tema u celoj Latinskoj Americi.

1713813197304.png

Usandivaras, uzgajivač konja i savetnik iz Metana, odlučio je da kupi novi kamion prošle godine, a nakon što je stupio u kontakt sa zastupnicom u Buenos Ajresu, odlučio je da proda svoj stari kamion i uplati učešće za novi. Do tog trenutka sve je išlo glatko, ali nakon što je uplatio avans, nikada se nije javio od dilera. Imali su rok za isporuku od 120 dana, ali on nikada nije dobio toliko ažuriranja, a kad god bi stupio u kontakt, samo su ga uputili na drugo odeljenje.

„Od decembra su me prebacivali sa jednog telefona na drugi, a nisu mi rekli ni prezime predstavnika kompanije“, rekao je Abelardo Usandivaras novinarima. „Istina je da su ponudili kamione koje nisu imali. To je finansijski sistem u kojem oni koriste vaš novac, a zatim pokušavaju da sklope novi dogovor.

Argentinac tvrdi da mu je ponuđen drugi automobil za uplaćeni iznos i rečeno mu je da će morati dodatno da plati ako želi novi kamion. Ali to nije bio prvobitni dogovor, a Usandivaras ga nije ni imao. Nakon što je sa sobom doveo celu porodicu, uključujući ćerku i maloletnog sina, u Buenos Ajres, kao i ostatak plaćanja za kamion, gaučo je odlučio da neće napustiti salon bez toga. Nakon sati pregovora i posredovanja lokalne policije, Abelardov neobičan oblik protesta postao je viralan.

„Putovao sam sa 13 miliona pezosa da otplatim ostatak kamiona. Čak sam rekao i zastupstvu: „Donesite mi kamion i platiću ga u gotovini, ovde“, rekao je Abelardo. „Tretirali su me kao seoskog čoveka, kao da sve znaju, a ja ništa ne razumem. Osećao sam se kao da govore „Pobedili smo toliko pametnih ljudi iz Buenos Ajresa, nećemo imati problema sa ovim gaučom“.

Ali zastupstvo je potcenilo odlučnost Abelarda Usandivarasa i moć društvenih medija. Fotografije čoveka Metana iza staklenog zida salona brzo su se proširile internetom, a ubrzo su novine počele da pišu o njemu. Ljudi su navijali i izveštavali o sopstvenim problemima u vezi sa načinom na koji zastupnici tretiraju kupce. Na kraju je priča postala toliko velika da je zastupstvo vratilo čoveku njegov avans samo da bi izašao.

U nemogućnosti da nabavi kamion koji mu je tako očajnički bio potreban za posao, Abelardo Usandivaras je na kraju kupio polovni iz 2021. To nije bio najnoviji model, ali ima dovoljno malu kilometražu i radi dovoljno dobro.

Međutim, Argentinac neće tek tako zaboraviti na svoje muke sa zastupnikom. Planira da tu firmu tuži na sudu, jer je novac koji je dobio možda isti koji je uplatio prošle godine, ali je zbog inflacije njegova vrednost drugačija. Kamion koji je kupio u decembru sada je skuplji, a zastupstvo je odbilo da mu isplati bilo kakvu odštetu.

Zastupstvo u Buenos Airesu, s druge strane, tvrdi da je žrtva medijske kampanje osmišljene da ga ugasi. U saopštenju objavljenom na veb stranici kompanije osuđuje „prljavi rat“ koji je vođen protiv nje i uverava svoju zajednicu kupaca da čini sve što je u njenoj moći da ponudi najbolje moguće usluge.

Back