Covek nece da prevede auto a na mene stizu kazne za parkiranje

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

asuss

Primećen član
Poruka
904
Srecan badnji dan svima :)Pre godinu dana sam jednom coveku prodao sam nekog juga starog.I dam mu samo ovlascenje dok ne sakupi para za prevod.Ajd na poverenje.Od te prodaje je proslo vec godinu dana i on nece da izvrsimo prevod.registruje ga na moje ime i meni su stigle vec dve kazne za parkiranje.A u medjuvremenu on proda nekom drugom coveku iz lazarevca.I vise ne mogu da stupim u kontakt ni sa jednim od njih.Sta mi je pametno da uradim?Ima li neko iskustvo oko toga?Mogu da mi stignu i gore kazne od ovih,toga se plasim.

Srecan badnji dan svima :)Pre godinu dana sam jednom coveku prodao sam nekog juga starog.I dam mu samo ovlascenje dok ne sakupi para za prevod.Ajd na poverenje.Od te prodaje je proslo vec godinu dana i on nece da izvrsimo prevod.registruje ga na moje ime i meni su stigle vec dve kazne za parkiranje.A u medjuvremenu on proda nekom drugom coveku iz lazarevca.I vise ne mogu da stupim u kontakt ni sa jednim od njih.Sta mi je pametno da uradim?Ima li neko iskustvo oko toga?Mogu da mi stignu i gore kazne od ovih,toga se plasim.

meni se desilo slicno ali sa garsonjerom koju sam prodao. lik nije preveo na sebe i godinama nije placao porez na nju. kad mi je stigao poziv od suda otisao sam u sud sa kupoprodajnim ugovorom i oni su ga stisli da prebaci na sebe. i naravno plati porez.

- - - - - - - - - -

vidi u parking servisu a njemu posalji prijave i najebi mu se keve,i policiji koja dozvoli da neko na tvoje ime bez potpisa registruje auto,znaci oni moraju tebe da cimaju da im registrujes svake godine ili ako je u ugovoru sve precizirano sta je na njima da mogu s kolima ti s tim nemas nista

decko ocigledno nema kupoprodajni ugovor. a posto ga nema neka prijavi da mu je auto ukraden :)

vidi u parking servisu a njemu posalji prijave i najebi mu se keve,i policiji koja dozvoli da neko na tvoje ime bez potpisa registruje auto,znaci oni moraju tebe da cimaju da im registrujes svake godine ili ako je u ugovoru sve precizirano sta je na njima da mogu s kolima ti s tim nemas nista

Nismo pravili ugovor samo ovlascenje,.A u ovlascenju pise da moze sam da registruje,proda auto terecm licu.Ali auto se i dalje vodi na moje ime.To je problem.

Nismo pravili ugovor samo ovlascenje,.A u ovlascenju pise da moze sam da registruje,proda auto terecm licu.Ali auto se i dalje vodi na moje ime.To je problem.
onda nije problem,u tom slucaju zadrzis rezervne kljuceve i odes po auto kad ti se cefne,i bez njih,ja sam tako bivsem prijatelju uzeo 1000e vise jer me zavlacio za dug i pravio se blesav preko godinu dana,otiso lepo subota vece posle grada,vidim auto na parkingu,uso lepo upalio i cao,znas kako je ujutru odma zvao da donese kesh

Pa neko resenje mora da postoji.Zasto bi bio u problemu?Ili povlacenje ovlascenja,odjava vozila.Nesto mora da bude resenje.Zato sam i trazio pomoc od vas.

Imam samo ovlascenje koje sam mu dao da moze da upravlja voziliom,registruje gs i proda trecem licu.Svestan sam da sam pogresio i da sam trebao odmah da pravim ugovor.sada j e gotovo i treba da vidim sta da ucinim da odjavim vozilo ili da povucem ovlascenje.Koji je vas predlog po tom pitanju)

Napravi opoziv ovlašćenja. Onda idi sa tim opozivom i primerkom ovlašćenja koje imaš tj koje opozivaš tamo gde je overeno (u sudu ili opštini gde ste već overili) i zavedi tj overi. Zatim idi u Bg u Ljermontovu i predaj taj opoziv da zavedu u terminal. Tu ćeš platiti naku taksu, bila pre 2god msm oko 300din, ima u holu čim uđeš šalter kombanke kolko se sećam. Posle nekog vremena, recimo mesec dana idi do policije i zatraži da ti kažu jel zaveden opoziv. Objasni im lepo šta se dešava i zbog čega tražiš informaciju jer mogu da te otkače. A sa kaznama ne znam kako da se izboriš, ja sam pisao i slao fotokopije kupoprodajnog ugovora i ovlašćenja( prodao sam auto al nije plaćen porez na prenos što je obaveza prodavca osim ako se u kupoprodajnom ugovoru ne navede drugačije) i odgovorili su mi iz parking servisa da su od „zvaničnih organa dobili podatak da sam ja vlasnik vozila“. Prema tome oni iz parking servisa traže svoje a ti ako ne platiš tužiće pa se ti na sudu objašnjavaj sa sudijom koji će mirne savesti i držeći se slova zakona presuditi u korist parking servisa i ko zna koga još ako bude još kazni ili ne daj bože situacija kao npr kamera slikala prošao na crveno, vozio žutom trakom, pogrešno parkirao, prekoračio brzinu... Ovo će ga sprečiti da registruje opet auto bez vlasnika-tebe a do isteka registracije msm da nemaš lako rešenje...
Ako treba još nešto npr primer opoziva i nznm šta već, pitaj slobodno, odgovoriću rado jer sam i ja u sličnom problemu i dalje...
btw- Srećan ti badnji dan :aha2:

Napravi opoziv ovlašćenja. Onda idi sa tim opozivom i primerkom ovlašćenja koje imaš tj koje opozivaš tamo gde je overeno (u sudu ili opštini gde ste već overili) i zavedi tj overi. Zatim idi u Bg u Ljermontovu i predaj taj opoziv da zavedu u terminal. Tu ćeš platiti naku taksu, bila pre 2god msm oko 300din, ima u holu čim uđeš šalter kombanke kolko se sećam. Posle nekog vremena, recimo mesec dana idi do policije i zatraži da ti kažu jel zaveden opoziv. Objasni im lepo šta se dešava i zbog čega tražiš informaciju jer mogu da te otkače. A sa kaznama ne znam kako da se izboriš, ja sam pisao i slao fotokopije kupoprodajnog ugovora i ovlašćenja( prodao sam auto al nije plaćen porez na prenos što je obaveza prodavca osim ako se u kupoprodajnom ugovoru ne navede drugačije) i odgovorili su mi iz parking servisa da su od „zvaničnih organa dobili podatak da sam ja vlasnik vozila“. Prema tome oni iz parking servisa traže svoje a ti ako ne platiš tužiće pa se ti na sudu objašnjavaj sa sudijom koji će mirne savesti i držeći se slova zakona presuditi u korist parking servisa i ko zna koga još ako bude još kazni ili ne daj bože situacija kao npr kamera slikala prošao na crveno, vozio žutom trakom, pogrešno parkirao, prekoračio brzinu... Ovo će ga sprečiti da registruje opet auto bez vlasnika-tebe a do isteka registracije msm da nemaš lako rešenje...
Ako treba još nešto npr primer opoziva i nznm šta već, pitaj slobodno, odgovoriću rado jer sam i ja u sličnom problemu i dalje...
btw- Srećan ti badnji dan :aha2:
sve se slazem samo sto ako ne uzmu njegove papire kao dokaz moze da kaze da mu je auto ukraden,onda ne bi mogli da se pozovu na njih

I ja sam imao slucaj da moj auto posle 10 meseci kupac nije hteo da prevede i hteo je na punomovc koju je dobio da produzava registraciju.
Jednostavno sam otisao u SUP i stavio zabranu na produzenje registracije. Kad je kupac video da ne moze da produzi registraciju platio je porez i preveo auto na svoje ime.
Lik nije los covek i upoznao sam ga preko drugara a zao mi je sto je tako ispalo ali tako smo se dogovorili u startu i ja nemam nameru da u ovo vreme parkinga i kamera imam auto na svom imenu a koji sam prodao. Zato je kupoprodajni ugovor zakon i bez njega nema sanse da pravim transakciju.

Otac je prodao auto koji je na moje ime jednom poznaniku uz obrazloženje da ja,kao vlasnik, nisam u zemlji i da ću biti tog i tog datuma u zemlji i da završimo sa ovlašćenjem,a može i prevodom.
Tom čoveku je ostavljena poruka na stolu u kancelariji (tog dana nije radio), na A4 formatu: od tog do tog datuma se javi za ovlašćenje ili prevod auta. Taji taj broj telefona.

Naravno, čovek se nije odazvao. Uzeo sam 4 primerka za ovlašćenje i popunio,otišao do njegovog posla i uzeo njegove podatke i završio sam ovlašćenje i odneo mu nazad na posao. Ljubazno sam to odradio.
U ovlašćenju piše: može da radi sa kolima šta hoće, do prve registracije.
Pitaj Boga gde ću ja biti u to vreme te registracije. Možda ću doći mesec dana posle registracije, ili 6 meseci posleregistracije, ali lepo sam ga molio da dodje da mu dam ovlašćenje, a on nije hteo. Zvaće on mene, zvaće oca, ali podsetićemo ga da je imao priliku da dobije normalno ovlašćenje ili da prebaci auto na sebe. To ga ne bi izašlo više od 2500 dinara, sa mougćnosti da zadrži iste table i validan tehnički do jula meseca.

Od sada uvek ovlašćenje do prve registracije, što preporučujem svima.

Ne znam zasto se uopste zajebavate sa takvim stvarima, momentalno kupoprodajni ugovor i prenos vlasnistva. Pogotovo kad kupujes auto, jer ako je prodavac na primer karikaturista koji voli da crta vrhovnog mujicu i plati glavom zbog toga, onda ode auto na ostavinsku i eto nezeljenog seksa. Pogresio si asusse sto momentalno niste sklopili kupoprodajni ugovor i overili ga u opstini, sto recimo u Beogradu nije kostalo vise od 2.500 RSD, a da li ce on odmah da ga prevede na sebe ili nece to onda ne bi bio tvoj problem, jer bi imao ugovor sklopljen tog i tog datuma koji dokazuje da ti fakticki vise nisi vlasnik automobila.

meni se desilo slicno ali sa garsonjerom koju sam prodao. lik nije preveo na sebe i godinama nije placao porez na nju. kad mi je stigao poziv od suda otisao sam u sud sa kupoprodajnim ugovorom i oni su ga stisli da prebaci na sebe. i naravno plati porez.

- - - - - - - - - -

decko ocigledno nema kupoprodajni ugovor. a posto ga nema neka prijavi da mu je auto ukraden :)
Dobar dan svima,imam pitanje vezano za ovu temu.Naime auto sam nameravao da zamenim za drugi i da doplatim.zamenili smo saobraćajne i otisao sam da vidim sta i kako,kad ispade da on nema cak ni validno ovlascenje za auto,a vlasnik iz saobraćajne nece da se javi,tražim ga vec par dana i na adresi sam bio ostavio poruku.Ali izbegava me.Ja tražim da mi vrate moje vozilo koje je na moje ime,oni neće.Kazu da su ga prodali.Ja nisam napravio ni kupoprodajni ugovor ni ovlascenje.Da li mogu da uzmem vozilo nazad bez pravljenja sukoba?Hvala

Druze, bez uvrede, al naivan si ko magarac.

Automobil je mozda i kraden, moze biti 100 000 problema. Ja se u to bez advokata ne bih upustao.

Svi bi da ustedite par stotina evra i ovakve budalastine se desavaju.

Ako nisi dao sam ovlascenje za prodaju, nikako ga nisu mogli prodati - momentalno u policiju. Mogli su ga doduse u delove rastaviti.

Zna se za sta sluzi voznja na punomocje - porodica, prijatelji (al i tad samo najblizi uz definisanje krivaca)

Dobar dan svima,imam pitanje vezano za ovu temu.Naime auto sam nameravao da zamenim za drugi i da doplatim.zamenili smo saobraćajne i otisao sam da vidim sta i kako,kad ispade da on nema cak ni validno ovlascenje za auto,a vlasnik iz saobraćajne nece da se javi,tražim ga vec par dana i na adresi sam bio ostavio poruku.Ali izbegava me.Ja tražim da mi vrate moje vozilo koje je na moje ime,oni neće.Kazu da su ga prodali.Ja nisam napravio ni kupoprodajni ugovor ni ovlascenje.Da li mogu da uzmem vozilo nazad bez pravljenja sukoba?Hvala
Boze svasta asi naivan

Back