openbox
Poznat
- Poruka
- 8.789
овакве реакције долазе само од меса, дас на биљкама не би оваки шизео 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

не знам шта ти је б12, јер ја већ пар година не једем месо и ништа ми не фали - можда да преиспиташ теорију витамина прво?С друге стране, разлози за конзумацију меса постоје, а најбољи је тај што се нама дословно неопходни витамин Б12 добија претежно из животињских извора, највише из меса.
нема ја ништа против да данашњи човек узме копље и да оде да улови своје месо, него држе животиње у затвору, а када исте те затвориш онда се буне?Свему овоме ваља додати да археолошка истраживања доказују да је рани човек, не пре више хиљада него пре читавих 2 милиона година јео месо
мало примењиви мало не примењива верска начела - како коме затреба?? ништа ти ту ниси утврдио!- Утврдили смо (иако тотално беспотребно) да морална начела и верски закони нису примењиви на храну, јер ако месо не треба јести јер се због меса мора убити животиња, а убиство је грех, то правило се мора примењивати и на гљиве и на биљке којима се одузима живот при убирању.
ако је човек сваштојед зашто има оних који једу биљке и осећају се боље?- Утврдили смо и да је човек сваштојед, а не биљојед јер, насупрот твом непознавању физиологије, има очњаке.
итекако постоје: бољи сан и снови, боља интуиција, боља апатија, тело може да регулише лакше своју масу, желудачна киселина мања, што је најважније месо искључује човеку морал! то је веома битан природни осигурач да не дође до хаоса који имамо данас у свету!- А најбитније што смо утврдили је да биолошки не постоје разлози за избегавање меса,
добро ниси почео са "истраживања су показала"...!Неки научници тврде да је конзумација меса заправо највећим делом одговорна за повећање мождане масе човека у односу на друге примате.

Mozes malo sutra da nosis, koliko dizen na bench-u?, da li mozes da stavis dzak ceneta na ledja i nosis 5 spratova gore i da se spustis....не знам шта ти је б12, јер ја већ пар година не једем месо и ништа ми не фали - можда да преиспиташ теорију витамина прво?
не уносим ни оне "фамозне" протеине а могу физички више да носим своју тежину него месоједи - како то обајшњаваш ту превару звану "протеини"?
A ti gajis banane, kukuruz, psenicu, kiwi, jagode....нема ја ништа против да данашњи човек узме копље и да оде да улови своје месо, него држе животиње у затвору, а када исте те затвориш онда се буне?
Aha ti gajis jabuke ili kraders od komsija, isto vazi i za banane, kukuruz, psenicu... Ili sve kupujes?да узме копље и да вија нешто 3 дана видео би да му је много лакше да оде до оближње воћке која не бежи!
vrisi i beba kada je mala....јел се неко уопште запитао зашто животиње вриште када се кољу?
Dobro i?мало примењиви мало не примењива верска начела - како коме затреба?? ништа ти ту ниси утврдио!
већини биљака се не узима живот већ плод!
Ja se ne osecam. sta ce mo sada!!!!ако је човек сваштојед зашто има оних који једу биљке и осећају се боље?
Zasto covek nema dugacka creva kao krava, nekoliko stomaka, zasto ne preziva hranu, zassto ne jede kukuruz presan... Zasto nema oci sa strane...друго доња вилица може да иде и лево-десно код биљоједа а код месоједа само горе-доле??!!
Apsoluno netacno....итекако постоје: бољи сан и снови, боља интуиција, боља апатија, тело може да регулише лакше своју масу, желудачна киселина мања, што је најважније месо искључује човеку морал! то је веома битан природни осигурач да не дође до хаоса који имамо данас у свету!
Jesu jesuдобро ниси почео са "истраживања су показала"...!
Aha kukuruz, psenicu, pirinac jedes bez obrade, ko to nama malko seruckaако је месо тако добро - што га не једеш самог? без термичке обраде, и додатих биљака???
(ја биљке могу саме да једем без обраде?!)
Sereci nisu dobri nauka pokazala, fruktoza jako losa, soja jako losa za muskarce - moze da izazove sterilnost i impotenciju...ухватио си се за б12 витамин - што реално нико не осећа у храни да га има или не,
а што се ниси ухватио за шећере у храни (што свако осећа)??
ово могу сигурно.. џак од 50кг са земље дигнем сам на леђа и пичим где год хоћеш, а на бенч нисам ишао (нити ме искрено занима)da li mozes da stavis dzak ceneta na ledja i nosis 5 spratova gore i da se spustis....
па сад банане не баш и киви али зато:A ti gajis banane, kukuruz, psenicu, kiwi, jagode....
комшије држе животиње мада је први на 200м и сви имају ограде, моја земља нема ограде (и то што је било сам поскидао) - јер ја нећу да затварам никога присилно. када сам скидао ограде ови из села скоро сви су редом дошли и питали како ћу да држим стоку без ограде? онда када им кажем да не једем месо они стану 2-3 секунде док се саберу...Aha ti gajis jabuke ili kraders od komsija, isto vazi i za banane, kukuruz, psenicu... Ili sve kupujes?

то је да може да једе зелено (људима баш не одговара да једу траву) већ воће. а иначе човек има дугачка црева а не као месоједи (пас, мачка) кратка.Zasto covek nema dugacka creva kao krava, nekoliko stomaka, zasto ne preziva hranu
јеж има очи са стране па једе месо, већина птица има очи са стране па једу месо. - ово смо већ разглабали на претходним страницама.Zasto nema oci sa strane...
свако ко проба да остави месо и намирнице животињског порекла - једно месец, два три - доживљава нешто слично наркоманској кризи. то се и мени десило. буквално сам се тресо 2 недеље. да ли због самог меса или од тоне хемије која је унутра.. бемлига.Ja se ne osecam. sta ce mo sada!!!!
дакле још једном лична искуства, једењем биљака се:Apsoluno netacno....
може да се држи у води 24 сата па га једеш без обраде. а држи месо у води 24 сада па га поједи?psenicu, pirinac jedes bez obrade, ko to nama malko serucka
ово лично тврдим да није тако. ја углавном воће једем ~75% и далеко је од импотенције!Sereci nisu dobri nauka pokazala, fruktoza jako losa, soja jako losa za muskarce - moze da izazove sterilnost i impotenciju...
видим како је креатин из меса одличан, ево како то функционише:Vitamin b12 odlican, kreatin koji mozes samo iz mesa da dobijes odlican za snagu, izdrzljivost i naucno dokazano povecava inteligenciju tj poboljsava razmisljanje, a nauka isto dokazala da su vegani u deficitu istog...
Ja sam to mogao jos kao teenager, tamo negde kada sam bio u 20tim sam po dva dzaka nosio na svakom ramenu po jedan a jeo meso svaki dan....ово могу сигурно.. џак од 50кг са земље дигнем сам на леђа и пичим где год хоћеш, а на бенч нисам ишао (нити ме искрено занима)
I sve to imas tokom cele godine, cak I zimi? Ili zimi kupujes u radnji...па сад банане не баш и киви али зато:
шљива, ринглов, крушка, јабука, дуд, грожђе, дуња, кајсија, бресква, вишња, трешња (отприлике што се сетих дрва)
(купио сам земље и сам гајим јер ово у продавници је не дај Боже)
Kakve to sada ima veze...комшије држе животиње мада је први на 200м и сви имају ограде, моја земља нема ограде (и то што је било сам поскидао) - јер ја нећу да затварам никога присилно. када сам скидао ограде ови из села скоро сви су редом дошли и питали како ћу да држим стоку без ограде? онда када им кажем да не једем месо они стану 2-3 секунде док се саберу...![]()
Nema dugacka, ima uzmedju...то је да може да једе зелено (људима баш не одговара да једу траву) већ воће. а иначе човек има дугачка црева а не као месоједи (пас, мачка) кратка.
Jez jede sve, Jez je svastojed... Dakle lupetas...јеж има очи са стране па једе месо, већина птица има очи са стране па једу месо. - ово смо већ разглабали на претходним страницама.
Ne vec sa fokusom I lovom, sve zivotinja koje love imaju napred oci...какве везе очи имају са прерадом хране?? ваљда зуби а не очи! - још једна обмана коју су нам увалили у школи ... ах та масонска банда!
Super isto kao I ja kada sam pokusavam da se resim fruktize...свако ко проба да остави месо и намирнице животињског порекла - једно месец, два три - доживљава нешто слично наркоманској кризи. то се и мени десило. буквално сам се тресо 2 недеље. да ли због самог меса или од тоне хемије која је унутра.. бемлига.
Ja sam odlicno spavao I sanjao na mesu, u prosek u 5-6 sati na dan I bilo mi je I vise nego dovoljno, imao snage za teretanu, 30km bicikli da vozim, kuvam, radim....дакле још једном лична искуства, једењем биљака се:
1) много боље спава и сања
Tesko... Opet tvoje iskustvo nije dokaz....2) емоције много боље раде, са тим и морал
Ja jedem meso a ne pijem kolu, pivo, gazirano. Coca-Cola nije na mom stolu 5-6god, pivo nikada nije bilo osim kada sam izlazio...3) од када устанем (око 7) до када легнем (23-00) уопште не осећам потребе да се одмарам, а месоједи поготово после ручка меса морају да легну или да попију пиво или колу (не знаш шта је горе).
Mozda tebi....4) много бољи укус и мирис
Ni ja....5) не пада ми на памет да искоришћавам или освајам шта туђе
Meso ne daje salo jos jedna za Luda, protein se ugradjuje u misice a ne u salo, salo dobijas od psenice, hleba, cipasa... Sve biljnog porekla..6) уопште немам сала нити стомачину и мишићи се јасно виде под кожом
Ja jedem sada jednom.dnevno pa sta onda...7) не осећам глад никада, тако да мислим да би опуштено могао 3 дана без хране - као да се ништа није десило (то је затошто месо тера да се лучи желудачна киселина)
Nemam ni ja, krvna slika savrsena, radio apsolutno sve, a ne samo KKS8) уопште немам никакав хормонски поремећај (што већина има и да не зна, прерано оседе, оћелаве, код жена тироидна, пролактин....)
I ja, nisam.bio.bolestan 20+ godina, cak nemam ni knjizicu...9) апсолутно сам здрав, и много боље и јасније размишљам
A zasto bi ga drzao u vodi? Moze zivo da se jede a da ne polomis zube... Jel mozes.kukuruz...може да се држи у води 24 сата па га једеш без обраде. а држи месо у води 24 сада па га поједи?
Citaj bolje, odnosilo se na soju...ово лично тврдим да није тако. ја углавном воће једем ~75% и далеко је од импотенције!
немојте да бркате онај шећер што излази из шећерана да изазове стерилност - не би ме чудило.
Tako mali Perica zamilja biologiju. Telo samo proizvede oko 1gr na dan a potrosi oko 1.5-2gr vegani su u deficitu....видим како је креатин из меса одличан, ево како то функционише:
просто, накљукаш омладину месом и глупим разлозима, даш им пушку а они одоше главом на метак - и гину ли гину и не питају!
(и са украинске и са руске стране, нема везе што су браћа.. ма само рокај снимај) - толико о интелигенцији месоједа?!
Киви одлично успева у Србији нпр. Мој пријатељ га има и јео сам га више пута. Одличан је, а уз то и непрскан.па сад банане не баш и киви али зато:
шљива, ринглов, крушка, јабука, дуд, грожђе, дуња, кајсија, бресква, вишња, трешња (отприлике што се сетих дрва)
(купио сам земље и сам гајим јер ово у продавници је не дај Боже)
добро што не једеш онда живе кокошке, свиње и краве? кукуруз може млади.Moze zivo da se jede a da ne polomis zube... Jel mozes.kukuruz...
Cisto sumnjam, u frizideru se pokvare....да, банане се морају покрити преко зиме и онда преживе - то сам и ја видео у србији.
Ko kaze da ne jedem? Jedem susi, biftek skoro pa ziv....добро што не једеш онда живе кокошке, свиње и краве? кукуруз може млади.
Приче за децу.Ми имамо поуздане научне доказе да је веганска исхрана лоша по здравље.дакле још једном лична искуства, једењем биљака се:
1) много боље спава и сања
2) емоције много боље раде, са тим и морал
3) од када устанем (око 7) до када легнем (23-00) уопште не осећам потребе да се одмарам, а месоједи поготово после ручка меса морају да легну или да попију пиво или колу (не знаш шта је горе).
4) много бољи укус и мирис
5) не пада ми на памет да искоришћавам или освајам шта туђе
6) уопште немам сала нити стомачину и мишићи се јасно виде под кожом
7) не осећам глад никада, тако да мислим да би опуштено могао 3 дана без хране - као да се ништа није десило (то је затошто месо тера да се лучи желудачна киселина)
8) уопште немам никакав хормонски поремећај (што већина има и да не зна, прерано оседе, оћелаве, код жена тироидна, пролактин....)
9) апсолутно сам здрав, и много боље и јасније размишљам
A ko ga ulovio, Predator?

Уватио га Милојко са Ориона.A ko ga ulovio, Predator?
Ne moze, sa cu zovem Svarcenegera.![]()
И маслац је замењен маргарином, између осталог.Агресивна промоција веганства је везана за корпоративне интересе.Пре 40-так година, прехрамбена индустрија је почела да води кампању у којој окривљује масти и намирнице животињског порекла за појаву срчаних обољења и гојазност.Као алтернативу су понудили замену свињске масти зејтином, и замену животињских масти разним индустријски обрађеним биљним уљима.Наметнули су начин исхране у којем доминирају угљени хидрати, а који изазивају гојазност и шећерну болест.
Најновија истраживања показују да се масти животињског порекла не могу повезати са срчаним обољењима, а да људи који исхрану базирају на тестенинама, житарицама и другим намирницама биљног порекла оболевају од шећера.
па није баш за корпоративне интересе, већ за интересе оробљавања раје.Агресивна промоција веганства је везана за корпоративне интересе.
BONUS VIDEO: Zgrada sa koje je palo dete
Беба се не може хранити само храном биљног порекла.Pa dobro, nije da sam za veganstvo, ali ovo je primer ekstremnog neznanja šta sve treba da ide kao veganska hrana...