Човек је сваштојед - превара од малих ногу?

једем?

• месо

glasova: 7 8,8%
  • биљке

glasova: 14 17,5%
  • и месом и биљке

glasova: 59 73,8%

• Ukupno glasova
    80
Сада вегани и макробиотичари причају бајке, али у старим временима се сматрало да печење, хлеб и вино, представљају спој ватре и крви, и да дају човеку способности да буду ратници и владари.Веганство је било везано за монахе а чак и кметови су јели месо.

али у старим временима се сматрало да печење, хлеб и вино, представљају спој ватре и крви, и да дају човеку способности да буду ратници и владари.
управо сам то приметио и код себе, када сам баталио месо - ја више немам потребу да будем бољи од никога, нема потребу да освајам ишта (сем жена), поготово се изгуби воља да животињама узимам живот да би се намирио.... замислите сада сви батале месо - за 2-3 месеца гарантујем пропадају сви хијерархијски системи (државе, цркве, војске... ) - тако да, мислим да ће месо бити индиректно забрањено не јести?!

e, bas sam pogledao sliku, i mogu ti teci da ja imam ocnjake, ne kao kod risa i psa,
ето, сам си се одговорио
Примењивао би на животиње заповести које се врло јасно и очигледно односе искључиво на људе? Добро, шта је у том случају са животињама које сам побројао? Шта је са рибом, којом је сам Исус хранио људе?
А, шта је с биљкама, које су такође живе и чији живот прекидамо убирајући их из земље, што је исти случај и с гљивама?
није речено на кога се примењује заповест,
исус ми делује као превара - ништа доказано није, јевреји га измислили а сами га не узели? можда је био просветљен али син божији никако није нити је правио чудеса. то што је рибом хранио.. немам неки став. лично сам и рибу баталио.
што се тиче биљака - барем не вриште када их вадиш из земље, најприродније је би било да се једу плодови биљака а да се биљка остави у земљи или имаш 1/2 годишњих биљака - које свакако угино па их мош јести.

замислите сада сви батале месо - за 2-3 месеца гарантујем пропадају сви хијерархијски системи (државе, цркве, војске... ) - тако да, мислим да ће месо бити индиректно забрањено не јести?!
gejts bi da nas hrani sa vestackim mesom, vidimo ima vas nacista koliko hoces
поготово се изгуби воља да животињама узимам живот да би се намирио..
tacno to su hitlerove reci, nacisti su poznati po zastiti zivotinja, a za ljude nisu marili
1650288064140.png

није речено на кога се примењује заповест,
Па ћеш ти да одређујеш на кога и на шта да се примене, а на кога и на шта да се не примене. Кад ти одговара, позиваћеш се не заповести и Бога, а кад ти не одговара позиваћеш се на ту рупу у закону. :D

исус ми делује као превара - ништа доказано није, јевреји га измислили а сами га не узели? можда је био просветљен али син божији никако није нити је правио чудеса. то што је рибом хранио.. немам неки став. лично сам и рибу баталио.
И мени те заповести и та Библија и црква делују као превара, све је то неко измислио, ништа није с неба пало ни од Бога послато, ако јесте онда докажи. Аха, не можеш, па што онда да поштујем ја те заповести, могу да убијам слободно пошто сматрам да су превара, тако? То је твоја логика.

што се тиче биљака - барем не вриште када их вадиш из земље, најприродније је би било да се једу плодови биљака а да се биљка остави у земљи или имаш 1/2 годишњих биљака - које свакако угино па их мош јести.
Вриштање се лако може спречити, даш локалну анестезију или јачи седатив да заспи говече, свињче, живинче, шта год. И онда фино кољеш, натенане, хумано, безболно. Пилету кад секиром отфикариш главу једним ударцем, нема боли ни мучења, тренутна смрт, без вриске.
А, како ћеш да провериш кад биљка угине, опипаћеш јој пулс? :D

Шта све нећу прочитати.

или да задовољиш нагон за неком дрогом која је у месу?
Потребу за дрогом званом витамин Б12, која се може наћи само у храни која је животињског порекла. Видиш, тако знамо да нам је месо неопходно.

gejts bi da nas hrani sa vestackim mesom, vidimo ima vas nacista koliko hoces
гејтсу смета број људи (што није далеко од истине) мени сметају хијерахијски системи - ал искрено.
tacno to su hitlerove reci, nacisti su poznati po zastiti zivotinja, a za ljude nisu marili
с обзиром на број људи и број вукова (напр.) у европи - биће да су вукови угрожени а не људи.
Па ћеш ти да одређујеш на кога и на шта да се примене, а на кога и на шта да се не примене. Кад ти одговара, позиваћеш се не заповести и Бога, а кад ти не одговара позиваћеш се на ту рупу у закону. :D
каже: "не уби" то значи не уби никога (ни животиње ни људе...) ништа ја не тумачим. што нису у 10бз написали конкретно "не уби човека, а животиње и рибе мош"?
И мени те заповести и та Библија и црква делују као превара, све је то неко измислио, ништа није с неба пало ни од Бога послато, ако јесте онда докажи. Аха, не можеш, па што онда да поштујем ја те заповести, могу да убијам слободно пошто сматрам да су превара, тако? То је твоја логика.
ту си управу, јер су то били почеци оробљавања човека - наравно да је све то измишљено и индиректно наметнуто.
то, да ли можеш да убијаш или не, треба да имаш унутрашни осигурач/осећај
треба да осећаш шта је исправно или не.
никакав писани закон пре тог унутрашњег осећаја не сме бити.

е сада, неко је укапирао, током 1000да година, како да манипулише осећајем исправности. један од начина да се искључи тај природни осигурач јесте (по мени) једење меса (други су алкохол, дроге...). тиме се уносе све негативне мисли те животиње која је имала у последњим тренутцима. ако се то ради сваки дан, онда једноставно "човек постане то што једе".

хајде да мало замислимо шта је та живуљка осећала према човеку у задњим моментима?
по мени, би хтела да се то исто деси и човеку то што се њој десило.
управо то, човек који је то појео, то и хоће "да се то, нешто деси другоме" - тако се и понашају према другима,
као животиње у последњим тренутцима живота.
Вриштање се лако може спречити, даш локалну анестезију или јачи седатив да заспи говече, свињче, живинче, шта год.
морам и ово да коментаришем.. то и раде (из војводине сам и један је лик на фарми свиња пробао да даје бенседине у води) - мир и тишина на фарми... луд хебе збуњеног..
А, како ћеш да провериш кад биљка угине, опипаћеш јој пулс? :D
осуши се

каже: "не уби" то значи не уби никога (ни животиње ни људе...) ништа ја не тумачим. што нису у 10бз написали конкретно "не уби човека, а животиње и рибе мош"?
Човек мора да једе па самим тим и да убија.Убијамо и биљке пре конзумације, и то су жива бића.

Убијамо и биљке пре конзумације, и то су жива бића.
по 100ти пут,
једењем воћа се не убија дрво, једењем једногодишњих биљака се не убија, већ би она сама угинула.
или мало у детаље,
једењем плода које носи семе се заправо поштује природа, јер је тако неко осмислио да се биљке размножавају.
носиоцу семена дају награду у виду хране/шећера а да он однесе то семе и
рашири живот.
с друге стране,
једењем животиња уопште се не поштује природан начин,
шта више прекида се живот!

на крају мож да ради ко шта хоће, али ако не поштује туђ живот ни његов неће бити поштован - токо једноставно.

по 100ти пут,
једењем воћа се не убија дрво, једењем једногодишњих биљака се не убија, већ би она сама угинула.
или мало у детаље,
једењем плода које носи семе се заправо поштује природа, јер је тако неко осмислио да се биљке размножавају.
носиоцу семена дају награду у виду хране/шећера а да он однесе то семе и
рашири живот.
с друге стране,
једењем животиња уопште се не поштује природан начин,
шта више прекида се живот!

на крају мож да ради ко шта хоће, али ако не поштује туђ живот ни његов неће бити поштован - токо једноставно.
Да је човек заиста биљојед, не би били потребни веганство и слични покрети, да убеђују људе да су биљоједи.Људи се понашају у складу са својом природом, и једу месо, млеко, јаја и биљну храну јер им то највише одговара и свако нормалан зна да је то ОК.

Живот се храни животом, то је универзално правило.
Биљке се не беру осушене већ свеже. Не чека се да се кромпир осуши и угине, већ се из земље вади док је жив и тиме се прекида живот биљке, исто важи за сво поврће. Купус се не сече сув већ свеж, шаргарепа се вади док је још жива, не тек кад угине и осуши се. Исто важи и за гљиве.

не би били потребни веганство и слични покрети, да убеђују људе да су биљоједи.Људи се понашају у складу са својом природом, и једу месо, млеко, јаја и биљну храну јер им то највише одговара и свако нормалан зна да је то ОК.
највише им одговра у новчаном систему (који није њихова природа, већ је наметнут - или подваљен)

у таквом систему месо и не звучи лоше.

највише им одговра у новчаном систему (који није њихова природа, већ је наметнут - или подваљен)

у таквом систему месо и не звучи лоше.
Људи су месо јели миленијумима пре успостављања новчаног система о којем говориш.

Људи су месо јели миленијумима
а јел, имали су, виљушке, ножеве, замрзиваче, кланице и штале миленијумима? - не бих рекао..
пре су јели оно што им је било најлакше - а то су биљни плодови, доста је разлог био што дрво не бежи као животиња!))

кажем "најлакше", само погледајте који пут мора бифтек да пређе од животиње до сомака.
а потом погледајте који пут јабука пређе од дрвета до стомака...!?

а јел, имали су, виљушке, ножеве, замрзиваче, кланице и штале миленијумима? - не бих рекао..
Твој резон је ,,нису имали организован узгој животиња и модерну опрему и оруђе за складиштење и обраду меса, што значи да нису ни јели месо"?
Покушаваш да будеш комичан или то нехотице чиниш?

пре су јели оно што им је било најлакше - а то су биљни плодови, доста је разлог био што дрво не бежи као животиња!))
Ne sramoti se, imali su vatru, znalinsubda isprze, kakve bre viljuske I nozeve? Sta lupas po obicaju. Ne da ne bih rekao vec apsolutno nemas pojma o cemu pricas. Reci mi kako su cuvali I sta su jeli zimi? Ono izadju u januaru napolje uberu par jabuka, kiwi, sagnu se I pokupe jednu lube I u, jel tako, pls kazi da je tako...
кажем "најлакше", само погледајте који пут мора бифтек да пређе од животиње до сомака.
а потом погледајте који пут јабука пређе од дрвета до стомака...!?
Koliko godina treba da prodje da drvo jabuke pocne da daje plod? Hm pile par meseci, tele par meseci, prase par meseci, jabuka par godina...

Koliko godina treba da prodje da drvo jabuke pocne da daje plod?
дрво већ од 3-5 година даје плодове,
од 5те године даје по 35кг сваке године, ако дрво заузима 4х4метра места онда по хектару имаш 22тоне јабука/годишње!
у којима има шећера (оно што стварно треба човеку) а у месу баш нема шећера па мора после колач да се једе са упитним квалитетом компоненти.

ако једна свиња достигне 100кг употребљивог меса онда онда ћеш тешко 220 свиња одгајити са једног хектара годишње. (+има много физичког рада са животињама +вода.. док код дрва практично немаш рад).. само обор је 1/4 хектара за те свиње.
друго и те животиње које нарасту за пар месеци морају да једу биљке које расту годину дана!
Reci mi kako su cuvali I sta su jeli zimi?
живели су на местима где нема зиме (екватор, север африке), тек су после рецимо 1000те интензивно почели да насељавају северније крајеве где зима коси. мада и ту имаш биљних/природних решења, како сачувати воће и поврће преко зиме - рецимо чуваш семење (пасуљ, грашак, жито, кукуруз...) и њих једеш зими.
Ne sramoti se, imali su vatru, znalinsubda isprze, kakve bre viljuske I nozeve? Sta lupas po obicaju.
чак и да си управу да је човек јео од вајкада углавном месо,
сада смо схватили да је то погрешно и ако је тако треба га се манити (ако је погрешно)
везано са тим наведи(те) ми предност(и) једења меса у односу на биљке?

Poslednja izmena:
Твој резон је ,,нису имали организован узгој животиња и модерну опрему и оруђе за складиштење и обраду меса, што значи да нису ни јели месо"?
од почетка покушавам објаснити да једење меса кошта 15-25х више времена од биљне исхране. ко има толико времена на бацање - само напред.

Покушаваш да будеш комичан или то нехотице чиниш?
Vidi se manjak proteina I kreatina u telu, naucnici dokazali koliko je kreatin dobar za mozak I razmiljanje...
дрво већ од 3-5 година даје плодове,
од 5те године даје по 35кг сваке године, ако дрво заузима 4х4метра места онда по хектару имаш 22тоне јабука/годишње!
у којима има шећера (оно што стварно треба човеку) а у месу баш нема шећера па мора после колач да се једе са упитним квалитетом компоненти.
Sto znaci da si lupio za medalju kada si rekao samo u uberes I jedes, znaci moras da cekas I cekas I cekas I tako godinama do prve berbe.
Na jabukama neces moci da zivis tako da.... Neko te je posteno zajebao da treba samo secer....
ако једна свиња достигне 100кг употребљивог меса онда онда ћеш тешко 220 свиња одгајити са једног хектара годишње. (+има много физичког рада са животињама +вода.. док код дрва практично немаш рад).. само обор је 1/4 хектара за те свиње.
друго и те животиње које нарасту за пар месеци морају да једу биљке које расту годину дана!
Svinja I malo prase nisu isto....
живели су на местима где нема зиме (екватор, север африке), тек су после рецимо 1000те интензивно почели да насељавају северније крајеве где зима коси. мада и ту имаш биљних/природних решења, како сачувати воће и поврће преко зиме - рецимо чуваш семење (пасуљ, грашак, жито, кукуруз...) и њих једеш зими.
A ti zivis u Srbiji I jedes banane koje rastu kod komsije, kiwi takodje, narandze isto tako... Sve ti raste u komsiluku I dostupno je tokom cele godine... Jok, kupujes u radnjama voce koje je preslo nekoliko hiljada km... Grasak I sve sto si nabrojao nije voce....
чак и да си управу да је човек јео од вајкада углавном месо,
сада смо схватили да је то погрешно и ако је тако треба га се манити (ако је погрешно)
везано са тим наведи(те) ми предност(и) једења меса у односу на биљке?
Vise snage, veci unos kreatina sto je potrebno misicima I mozgu, manje umorna, bolje varenje hrane nego da pokusavam da svaris grasak I ostala sranja koja se tesko vare, nema sanse da.dobijes diabetes za razliku od dijete gde unosis kg-me fruktoze nedeljno kroz voce, ukoliko jedes soju a muskarac si mozes sebi da sjebes testosterone I aromatizujes ga u estrogen, smanjis jaja, potenciju, broj spermatozoida, dobijes man boobs.....

од почетка покушавам објаснити да једење меса кошта 15-25х више времена од биљне исхране. ко има толико времена на бацање - само напред.
О каквом бацању времена причаш и зашто преносиш фокус на садашњост?
Шеташ с теме на тему, бираш аргументе по потреби, кад ти се покаже да ниси у праву, напушташ ту аргументацију и хваташ се за нову, још бесмисленију од претходне. Очигледно си прво зацртао мишљење, па онда почео да тражиш доказе који то мишљење подржавају, али то се не ради тако, већ се на основу свих доступних доказа формира мишљење, а не обрнуто. Овако не знаш ни да ли се позиваш на морална начела, божје заповести, биологију, физиологију или ,,мен' се то тако чини да треба" кафанску аргументацију.

- Утврдили смо (иако тотално беспотребно) да морална начела и верски закони нису примењиви на храну, јер ако месо не треба јести јер се због меса мора убити животиња, а убиство је грех, то правило се мора примењивати и на гљиве и на биљке којима се одузима живот при убирању.
- Утврдили смо и да је човек сваштојед, а не биљојед јер, насупрот твом непознавању физиологије, има очњаке.
- А најбитније што смо утврдили је да биолошки не постоје разлози за избегавање меса, с изузецима код људи који из здравствених разлога морају да сведу конзумирање меса на минимум. С друге стране, разлози за конзумацију меса постоје, а најбољи је тај што се нама дословно неопходни витамин Б12 добија претежно из животињских извора, највише из меса.
- Свему овоме ваља додати да археолошка истраживања доказују да је рани човек, не пре више хиљада него пре читавих 2 милиона година јео месо, то показују алатке у виду примитивних чекића и ножева пронађених заједно са већим количинама животињских костију с траговима касапљења. Неки научници тврде да је конзумација меса заправо највећим делом одговорна за повећање мождане масе човека у односу на друге примате. О овоме се може дискутовати донекле, јер још увек није са сигурношћу доказано, иако постоје врло јаке индиције.

Back