FDDD
Poznat
- Poruka
- 9.871
Da ekstra baš sam tako i planirao ali o tom potom.savetovao bih ti da ako planiraš da stavljaš implant u Srbiji, da tu kod tebe u DDR-u izvadiš zub par meseci pre nego što budeš planirao odlazak u Srbiju, jer ne mogu uvek da izvade zub i u istom zahvatu ušrafe šraf. imao sam takvu situaciju, da je trebalo da se izvadi koren i stavi implantat i nije moglo, rekao mi je u Srbiji da će samo da ga izvadi, da ostavim par meseci da se regeneriše kost, pa u sledećem dolasku da usrafi jer je bila velika rupa. nekad može sve o istom trošku, a nekad ne može jer pogotovo kod tih zuba pozadi koren je veliki i kad se izvadi ostaje velika rupa.
Tako sam i ja računao 500-600 eura komplet zub. Sad su krenuli mnogi u Srbiji da rade vidim po reklamama a zašto i ne bi kad onaj ih titanijumski šrafić u nabavci košta par desetina evra plus ono sve ostalo daj bože da sve košta materijal sto eura. Ti plaćaš i onaj 3D ortopan snimak, njegovo je koliko sam video samo da ti da anesteziju, raseče desni i za par minuta ušrafi. Ali ok znanje se naplaćuje.što se troškova tiče, kao što je kolega rekao... šraf = 350€ (Neodent, Straumman +200€ skuplje) i krunica (par meseci kasnije) 150-200€.
ne bi da ispadne da reklamiram ordinaciju, ali zaista ih preporučujem. evo ceo cenovnik:
https://drlolin.com/usluge/zubni-implanti-cena/
ja kad sam prvi put stavljao implantat pre nekih 7-8 god. bili su jedini u NS koji su to radili, a sad ima na svakom ćošku. čini mi se da svaka bolja zubarska ordinacija širom Srbije radi implantate. cene verovatno da ima i niže nego kod Lolina... on je to medju prvima u Srbiji počeo, ima pacijente iz celog sveta, pa može da ima i više cene.