Čovek izvadio 23 zuba i ugradio 12 implantata u istom danu.... umro ubrzo nakon toga

savetovao bih ti da ako planiraš da stavljaš implant u Srbiji, da tu kod tebe u DDR-u 😄 izvadiš zub par meseci pre nego što budeš planirao odlazak u Srbiju, jer ne mogu uvek da izvade zub i u istom zahvatu ušrafe šraf. imao sam takvu situaciju, da je trebalo da se izvadi koren i stavi implantat i nije moglo, rekao mi je u Srbiji da će samo da ga izvadi, da ostavim par meseci da se regeneriše kost, pa u sledećem dolasku da usrafi jer je bila velika rupa. nekad može sve o istom trošku, a nekad ne može jer pogotovo kod tih zuba pozadi koren je veliki i kad se izvadi ostaje velika rupa.
Da ekstra baš sam tako i planirao ali o tom potom.
što se troškova tiče, kao što je kolega rekao... šraf = 350€ (Neodent, Straumman +200€ skuplje) i krunica (par meseci kasnije) 150-200€.
ne bi da ispadne da reklamiram ordinaciju, ali zaista ih preporučujem. evo ceo cenovnik:
https://drlolin.com/usluge/zubni-implanti-cena/
ja kad sam prvi put stavljao implantat pre nekih 7-8 god. bili su jedini u NS koji su to radili, a sad ima na svakom ćošku. čini mi se da svaka bolja zubarska ordinacija širom Srbije radi implantate. cene verovatno da ima i niže nego kod Lolina... on je to medju prvima u Srbiji počeo, ima pacijente iz celog sveta, pa može da ima i više cene.
Tako sam i ja računao 500-600 eura komplet zub. Sad su krenuli mnogi u Srbiji da rade vidim po reklamama a zašto i ne bi kad onaj ih titanijumski šrafić u nabavci košta par desetina evra plus ono sve ostalo daj bože da sve košta materijal sto eura. Ti plaćaš i onaj 3D ortopan snimak, njegovo je koliko sam video samo da ti da anesteziju, raseče desni i za par minuta ušrafi. Ali ok znanje se naplaćuje.

Da su svi sa implantima imali nesnosne bolove.
Ti si stomatolog?
nisam stomatolog, ali imam 3 ugrađena implantata (kao što sam gore pomenuo) i znam još mnogo ljudi koji su ugrađivali. nikakve bolove nisam imao, najobičnija zubarska intervencija nakon toga 1-2 brufena i to je to već sutradan ništa ne boli, konci otpadnu sami za nedelju dana. stavljanje krunice na implatatima kasnije, ako se dobro sećam radili su mi čak bez anestezije jer nije bilo potrebe, pošto ne boli ništa.
deluje mi kao da ti imaš malo strah od zubara, a? :per:

Back