- Poruka
- 16.328
aje`moj i ti tupiti, bogati...ovo je ocigledna glupost, naspram jos dosta gluposti koje proturaju kroz nauku: AI, crne rupe, dinosaurusi, evolucija da napomenem neke od njih...

aje`moj i ti tupiti, bogati...ovo je ocigledna glupost, naspram jos dosta gluposti koje proturaju kroz nauku: AI, crne rupe, dinosaurusi, evolucija da napomenem neke od njih...
Pa da, Sunce nije iznad oblaka, a crne rupe i dinosaurusi su fakataje`moj i ti tupiti, bogati...![]()
![]()
8 minuta treba svetlosti da stigne sa Sunca. To je bar izmereno, bile su sonde, sve je tu bar jasno.Ja vas nista ne razumijem.🙂
Ako nije sunce udaljeno 150 miliona kilomrtara,koliko tvrdi nauka...koliko onda mislite da jeste?
Nece, jer ono onda nije uopste ni bila nauka, vec oblanda iste+religijsko ispiranje mozga..Pa da, Sunce nije iznad oblaka, a crne rupe i dinosaurusi su fakat
Smesno je generalno, zato sto ono u sta se danas veruje sutra ce biti
ravno tvrdnji da je Zemlja ravna i centar svemira![]()
dobro ajde posto si ti popio svo znanjen sveta i znas znanje aje kazi zasto je na videu kojeg sam stavio u temi sunce obasjalo samo povrsinu ispod sebe a nije mnogo vecu povrsinu sto bi moralo ako je sunce daleko kako kaze nauka? Ili nemas poima ali zato znas da kritikujes i da vredjas bez objasnjenja i argumenata?Nece, jer ono onda nije uopste ni bila nauka, vec oblanda iste+religijsko ispiranje mozga..
Danas postoje striktno naucna ispitivanja i barem se ljudi ne spaljuju na lomaci sto misle drugacije...
Problem s "mozgovima" ravnozemljasa i slicnih danas je samo u tome sto oni "misle" da misle drugacije, u stvari nemaju fakticki cime vec lupaju uprazno
trice i kojekake bezvezarije... Tek su oni milijardama svetlosnih godina daleko od bilo kakve "futuristicke meta-nauke" ili bilo cega slicnog tome...
"posto si ti popio svo znanje sveta i posto znanje sveta posto si popio sveta znanje si posto ...." tunduru, munduru,tunduru, munduru..dobro ajde posto si ti popio svo znanjen sveta i znas znanje aje kazi zasto je na videu kojeg sam stavio u temi sunce obasjalo samo povrsinu ispod sebe a nije mnogo vecu povrsinu sto bi moralo ako je sunce daleko kako kaze nauka? Ili nemas poima ali zato znas da kritikujes i da vredjas bez objasnjenja i argumenata?
bas ti je jak argument. I da li ti to nesto pretis? Za sta pretis, zato sto sam napisao da napises neki argument?"posto si ti popio svo znanje sveta i posto znanje sveta posto si popio sveta znanje si posto ...." tunduru, munduru,tunduru, munduru..
pazi da se ne sapletes o tu tvoju tupavu jezicinu landaravu sve o mozak se saplicuci....![]()
ama jok, brinem se za tvoje zdravlje mentalno, kako ne umes protumacit` znake kraj puta.bas ti je jak argument. I da li ti to nesto pretis? Za sta pretis, zato sto sam napisao da napises neki argument?
ali i medju nama postoje fakultetski obrazovani ljudi pa te podmetacine ne prolaze. ZATO SE U OVOJ TEMI KOJU SAM POKRENUO GOVORI O SUNCU IZNAD OBLAKA A STO ZNACI DA NEMA PREPREKE SUNCEVIM ZRACIMA PA NEMA NI DIFRAKCIJE. A kako nema difrakcije svetsloti onda svetlost sa sunca MORA DA IDE PARALELNO I DA OSVETLI CELU POVRSINU OBLAKA RAVNOMERNO.
na samoj povrsini oblaka sa gornje strane na nanometar debjine iliti na prve molekule oblaka nema prelamanja jer se sa povrsine oblaka sa gornje strane odbija svetlost.ako si glup,
nisi corav, svetlost se prelama kroz oblake, kao kroz casu vode, ti oblaci su prepreka, iznad je ravnomerno, ali ispod sta prolazi prelama se![]()
https://sr.wikipedia.org/wiki/Prelamanje_svetlosti
Refrakcija u atmosferi nastaje zbog prolaza svetlosti kroz slojeve vazduha različite gustine, te se svetlosni zrak pri prelazu iz jednoga sloja vazduha u drugi lomi. Kako se gustina vazduha menja postupno, put svetlosnog zraka nije izlomljena linija nego kontinuirana kriva.
opet pretis. Ako neces da objasnis zasto pretis objasnices policiji jer cu te prijaviti za pretnje na internetuama jok, brinem se za tvoje zdravlje mentalno, kako ne umes protumacit` znake kraj puta.![]()
![]()
![]()
mi valjda pricamo o onome sto vidimo, a ne sto se odbilo, i sto ne vidimo?na samoj povrsini oblaka sa gornje strane na nanometar debjine iliti na prve molekule oblaka nema prelamanja jer se sa povrsine oblaka sa gornje strane odbija svetlost.
sa zaruljom-sijalicom upravo dokazuje suprotno - da je mrak jer svetlost ne dopire do "ivica", sto je ugao manji od 90 stepeniCovek dokazao da je sunce blizu iznad oblaka i nije udaljeno kao sto nas u skolama lazu i obmanjuju, Evo pogledajte nedvosmisleni dokaz naucni a vrlo jednostavan da je shvatljiv svima, cak i onima koji nisu nikad isli u skolama:
da bi ti video treba svetslost da se odbije od povrsine oblaka jer da se ne odbije ti ne bi nista video kao ni bilo ko ko gleda taj video.mi valjda pricamo o onome sto vidimo, a ne sto se odbilo, i sto ne vidimo?
vidis ono sto je proslo, a sto se odbija odlazi nazad, ne dopire do tvog okada bi ti video treba svetslost da se odbije od povrsine oblaka jer da se ne odbije ti ne bi nista video kao ni bilo ko ko gleda taj video.
Sto se mene tice, nastavi slobodno da se blamiras svojim infantilnim poimanjima zivoga sveta, moje je samo da ti ukazem kroz licni komentar da lupas ko maksim po diviziji...opet pretis. Ako neces da objasnis zasto pretis objasnices policiji jer cu te prijaviti za pretnje na internetu
Ne spaljuju se al se defamuju, sto mu dodje na isto....Danas postoje striktno naucna ispitivanja i barem se ljudi ne spaljuju na lomaci sto misle drugacije...
Heh, ko koga?...Ne spaljuju se al se defamuju, sto mu dodje na isto....
I ti mislis da si bolji od postavljaca teme, gori si.Heh, ko koga?...
Violino, tuzno sviraj...u srce me diraj...![]()
Pa jel zaista dokazao, pored zivoga Hokinga?I ti mislis da si bolji od postavljaca teme, gori si.
Recimo Abhas Mitra, koji je dokazao da crne rupe ne postoje,
je defamovan, pa cak bio na ivici da izgubi posao...
secam se tih "naucnika", kako su se ponasali
prema njemu 2000. godine kad je objavio papir![]()
Dokazao itekako. Bez greske. Kao sto je Penrouz dokazaoPa jel zaista dokazao, pored zivoga Hokinga?![]()
E, pa onda je to liga izuzetnih nad Izuzetnim.Dokazao itekako. Bez greske. Kao sto je Penrouz dokazao
da je AI nemoguc, i matematicari pre njega... no sve jedno
jaka je religija u mainstream establismentu![]()
A cuj, gore je sad nego u srednjem vekuE, pa onda je to liga izuzetnih nad Izuzetnim.![]()
![]()