Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Kako u Corelu sa alatkom shape mogu da isecam sliku unutar čvorova.Da pojasnim ako sečem sliku sa alatkom shape i pravim čvorove kako da recimo izmedju dve osobe na slici isečem zelenu travu ili nešto slično.
hvala
Skoro nikako mozes samo da kreiras neku vrstu maske. Ajd da probam da ti objasnim lakse bi to uradio u Photoshop-u . U Corelu kreiras neki objekat nepravilan ili pravilan nebitno jedino ti je bitno za neporavilan da linije budu "zatvorene".
1. Nepravilan/pravilan objekat i slika.
2. Selektujes PRVO sliku (malo vecu od objekta) postavis iznad objekta i stisnes Alt+P (Opcija Effect -> Powe Clip -> Place inside conteiner)
Hvala na odgovoru.Medjutim ja sam čačkao i uspeo sam da postignem zadovoljavajući rezultat.Produžim čvor iznad mesta koje mi treba obrubim sve što mi netreba i zatim suzim čvorove na mestu prekida i deluje kao celina .Prosto neznam dal je to ok al funkcioniše radi.Verujem da u foto sopu je lakse al ja prosto nemam ni vremena ni živaca da učim foto sop.U svakom slučaju hvala.
pozzz