gost 73786
Domaćin
- Poruka
- 3.408
Evo jos jedne teme o telenoveli.Glavne uloge-Dana Garcia,Hose Anhel Ljamas,Sabi Kamalic.....
Extra serija,extra radnja.....
Extra serija,extra radnja.....
Verujem u ljubav,pravdu i postenje.
Ali su te su vrednosti u latino-amerčkim serijama tako stereotipno, prozaično i jeftino prikazane da je to strašno. Jel tebi kao jednom budućem psihologu nije baš ništa specifično zapalao za oko u prikazivanju ličnosti likova u tim sapunicama? Zar ti nisu za oko zapali neki stereotipi koji se ponavlja iz serije u seriju? Zbog čega ti i ostali mladi koji gledaju ovo srozavaju svoj intelektualni nivo gledajući nešto što je tako predvidljivo i pojednostavljeno?Verujem u ljubav,pravdu i postenje.
Како је ово глупо речено!Ali su te su vrednosti u latino-amerčkim serijama tako stereotipno, prozaično i jeftino prikazane da je to strašno. Jel tebi kao jednom budućem psihologu nije baš ništa specifično zapalao za oko u prikazivanju ličnosti likova u tim sapunicama? Zar ti nisu za oko zapali neki stereotipi koji se ponavlja iz serije u seriju? Zbog čega ti i ostali mladi koji gledaju ovo srozavaju svoj intelektualni nivo gledajući nešto što je tako predvidljivo i pojednostavljeno?
A bajke su zapravo namenjene....kome??? Podseti me...Како је ово глупо речено!
Па, нико (нормалан) не мисли да је живот у латиноамеричким серијама реално приказан!Оне су заправо модерне бајке у којима ће добро увијек побиједити, слијеп ће прогледати, инвалид проходати итд. а знамо да то није тако у реалности
И то, кад кажем да подсјећају на бајке, првенствено мислим на Пепељугу,у којој се у сиромашну дјевојку прљаву од пепела, ни мање ни више, заљубљује принц, и на крају је жени ( а исто тако је у теленовелама гдје ће свака продавачица цијећа, радница на пијаци, праља и сл. наћи свога богаташа, и постати дама из високог друштва)
pitah i ja lazu sto ne gleda fudbala,mesto tih serija...on mi rece da voli serije i da hekla dok ih gleda...i od tada je laza forumska legenda...Šta je ono što te tera da gledaš te sapunice? Šta ti je tu posebno interesantno?
Па, вјероватно бијег од сурове реалностиA bajke su zapravo namenjene....kome??? Podseti me...Tako je, u pravu si !!! Deci koja još uvek ne poznaju dovoljno dobro realnost i nisu u stanju da shvate složenost i komplikovanost koje život nosi! Čemu onda ta regresija odraslih ljudi koji ovo gledaju?