Copy cat

Možda u prvo vreme. Posle, kad te "jadni" idolopoklonik dovoljno ubedi u svoju mizeriju, proradi savest, a i stvarno je teško biti drzak prema nekome ko ti je nekad puno značio i prekinuti agoniju, makar "idol" i bio potpuno svestan da je u pitanju manipulacija.
Ako mi ovako dogovaraš to znači da se nismo razumele.
Ne znam zašto bi me mučila savest što će neko sam birati svoju garderbu.
Ne znam zašto biti drzak. Ima načina da se kulturno distanciramo kada to hoćemo.

Sve mi se nešto čini da negde podsvesno prija biti obožavani idol, makar cena za to bila visoka.
Naravno ne mislilm da je to svesna odluka.

Ako mi ovako dogovaraš to znači da se nismo razumele.
Ne znam zašto bi me mučila savest što će neko sam birati svoju garderbu.
Ne znam zašto biti drzak. Ima načina da se kulturno distanciramo kada to hoćemo.

Sve mi se nešto čini da negde podsvesno prija biti obožavani idol, makar cena za to bila visoka.

Pa da, u principu se svodi na to da su "energetski vampiri" jako često maskirani u idolopoklonike i najčešće, dok "idol" otkrije njihovo pravo lice i namere, već bude kasno da na fin način to prekine.

Poslednja izmena:
Mada mislim da je prekidanje kontakta po kratkom postupku najbolje rešenje (jeste da je neprijatno, ali šta da radiš – s punim pravom štitiš svoj životni prostor), postoji još jedan način. Postala bi vrlo nezanimljiva toj osobi kada bi te zadesio neki krupan problem, recimo da te je muž prevario. Naravno da nećeš da teraš čoveka da te vara, nego kobajagi. A ne mora čak ni krupan problem (a ne moraš čak ni da izmišljaš, samo predimenzioniraš ono što tebe zaista muči), nego nekoliko manjih, čisto da vidi da tvoj život nije savršen i da izgubi želju da ga prekopira. Otkačiće te pre ili kasnije i potražitiu novu žrtvu. E, sad, ja to ne bih uradila, čisto navodim kao mogućnost.

Katastrofa :shock: Kol'ko ti bre imas godina!?
A,u stvari mozda mogla da je tuzi uciteljici pa da joj ova da ukor razrednog staresine :)
Problemi se u zivotu resavaju na najbezbolniji moguci nacin,ako je to moguce.a ako nije......biras ili tvoj mir ili i dalje glumis i pretvaras se da je sve ok.Izbor je iskljucivo i samo tvoj,medjutim koliko se ova tema rastegla nisam optimista glede unbeso...... Neces ti ovo mila moja resiti nikad...... nazalost i po tebe i po tvoju"drugaricu" koja misli da si joj prijatelj,a ti si tako daleko od toga i moram priznati da mi se to ne svidja.Volim ljude kojima nije strasno da mi ukazu na gresku i da me pri tom gledaju u oci :wink:

Nactu, koliko sam ja shvatila UnBeso, pokušala je fino, diskretno ali iskreno i nije upalilo ni to ni to što je njen muž pokušao sa cinizmom i otvorenom netrpeljivošću. Izgleda da su tu ipak potrebni ili trikovi ili otvorena konfrontacija. Nije u pitanju ko koliko ima godina nego na kom je nivou svesti. Ako je neko emocionalno i dalje u pubertetu (na šta meni liči ta "drugarica" naše UnBeso), za očekivati je da će imati i one pubertetske ispade tipa Jadna ja, mene niko ne voli i ne razume... kao i da će reakcije osobe koja je još na nivou srednje škole na akcije ljudi koji su prihvatili neminovnost orastanja biti-pubertetska! Sad je na UnBeso da prelomi da li će da proba ovako ili onako, mi smo tu samo da pokušamo da pomognemo savetima. Sad, što se ti saveti opet svode na ono naše podsvesno pubertetsko, "da sam ja na tvom mestu...", izgleda da se protiv toga ne može.

Navuci je na forum i shebaćeš je k'o mančester.
Ima '' se zapusti, po ceo dan će biti u pidžami neće da ti dolazi da te smara i sl.
Ako ne uspeš reci joj da je prava ljanka što nema svoj stil ukus, ali da zato ima 'miris'.
Meni se slično dešava, jer obično za male pare nađem dobru stvar, bilo garderobu bilo
nešto dr. pa me tako 'iskopiraju', mada sam ih par puta slagao, ko ih hebe neka traže
malo sami, nema ništa na gotovo.

Navuci je na forum i shebaćeš je k'o mančester.
Ima '' se zapusti, po ceo dan će biti u pidžami neće da ti dolazi da te smara i sl.
Ako ne uspeš reci joj da je prava ljanka što nema svoj stil ukus, ali da zato ima 'miris'.
Meni se slično dešava, jer obično za male pare nađem dobru stvar, bilo garderobu bilo
nešto dr. pa me tako 'iskopiraju', mada sam ih par puta slagao, ko ih hebe neka traže
malo sami, nema ništa na gotovo.

:rotf: :super: Odličan si! Mada, već su padali predlozi da se pred njom hvata za krsheve od stvari pa da, kad uspe da je se otrese, ode da kupi sebi ono što valja i što joj se sviđa. A da je Forum navlakuša, pa ja ga pišem velikim početnim slovom! :dash:

Katastrofa :shock: Kol'ko ti bre imas godina!?
A,u stvari mozda mogla da je tuzi uciteljici pa da joj ova da ukor razrednog staresine :)
Imam sasvim dovoljno godina, hvala na pitanju. A ti? :) Ironija ti nije na mestu, trebalo je da mi kažeš da sam manipulator, da sam premazana svim bojama, tako nešto zlokobnije. No, nema veze.

Jaoj, Harmony, čemu bespotrebno psihologiziranje? Mnogim ljudima je neprijatno da ulaze u konflikte, bez obzira koliko oni bili opravdani. Posebno u situaciji kada ti neko stalno gura pod nos kako je mu je život jadan i bedan u poređenju sa tvojim, plus vas vezuje neka zajednička prošlost. Oseti se čovek kao bezosećajni skot (iako to i nije) kad treba da otkači tako nekog.

Jaoj, Harmony, čemu bespotrebno psihologiziranje? Mnogim ljudima je neprijatno da ulaze u konflikte, bez obzira koliko oni bili opravdani. Posebno u situaciji kada ti neko stalno gura pod nos kako je mu je život jadan i bedan u poređenju sa tvojim, plus vas vezuje neka zajednička prošlost. Oseti se čovek kao bezosećajni skot (iako to i nije) kad treba da otkači tako nekog.
Znam o čemu govorim. Imala sam jednu rodjaku koja me nije kopirala u odevanju ili sl. ali je tako bila "oduševljena mnome i ja sam imala specijalan status u njenom životu", a reč je o takvoj krvopiji da je to užas jedan. I trajalo je to godinama dok nisam pogledala istini u oči, videla sam da mi se (osim što ne želim da je povredim) možda malo i dopada to da budem toliko bitna.

Da družimo se i dalje, ali na drugačiji način i sada je to jedan odličan i zdrav odnos.

Kažeš mnogim ljudima je neprijatno da ulaze u konflikt. Naravno, ali zašto bi se i ulazilo u konflik? Reč je o svođenju odnosa na pravu meru, na povlačenje granica, na distancu, a ne na konflikt. Ne mora sve da se kaže - dovoljno je izmaći se malo.

Ne znam po čemu je ovo "bespotrebno psihologiziranje" :D

Jadna mala , nesrecna djevojchica…hahaha , ne boj se UnBesoDeDesayuno ima ona itekako svoj identitet…i to vrlo , vrlo slozen…sate i dane u kojima preispituje i tebe, i kolege, i tvoju porodicu i sve , sve , sve onako mikroskopski do detalja, ali informacije dolaze u jednom pravcu od svih vas ka njoj, a one koje idu od nje ka vama ne mjeri ona toliko detaljno, niti preispituje sebe toliko detaljno…jer ona je zrtva, a vi imate i ovo, i ono, i ovo, i ono, a njoj sve neshto fali…(to,,neshto’’je toliko nedostizno kad je neko slepac kod ochiju)
To neshto je izvor one neke bezrazlozne zivotne radosti, vedrine, prashtanja i zaborava koje omogucavaju obichnom smrtniku da prozivi ovaj san sa shto manje tereta na ledjima…i nece ga dobiti tako shto ce ga ukrasti od bilo koga

Ovo je toliko tacno da sam se najezila. Moze jos malo? :D

Znam o čemu govorim. Imala sam jednu rodjaku koja me nije kopirala u odevanju ili sl. ali je tako bila "oduševljena mnome i ja sam imala specijalan status u njenom životu", a reč je o takvoj krvopiji da je to užas jedan. I trajalo je to godinama dok nisam pogledala istini u oči, videla sam da mi se (osim što ne želim da je povredim) možda malo i dopada to da budem toliko bitna.

Da družimo se i dalje, ali na drugačiji način i sada je to jedan odličan i zdrav odnos.

Kažeš mnogim ljudima je neprijatno da ulaze u konflikt. Naravno, ali zašto bi se i ulazilo u konflik? Reč je o svođenju odnosa na pravu meru, na povlačenje granica, na distancu, a ne na konflikt. Ne mora sve da se kaže - dovoljno je izmaći se malo.

Ne znam po čemu je ovo "bespotrebno psihologiziranje" :D
Komentar o bespotrebnom psihologiziranju je bio zbog tog momenta nesvesnog koji si pomenula (hmm, dobro, možda sam i preterala). Čoveku prija kad uživa poseban status u nečijem životu, nema tu ništa neobično i nenormalno. A i čitajući postove UnBesoDeDesayuno, uopšte mi ne ostavlja utisak da je ego manijak, pa da se nešto, kao, hrani tuđim idolatrizovanjem nje. I da ne bude eventualne zabune, ni ti mi ne ostavljaš takav utisak.

Eh, sretala sam i ja krvopije. Meni je uspevalo da ih se rešim (i to i bez namere da to i uradim, već sasvim slučajno) upravo tim pokazivanjem da i mene nešto muči. Prosto im se nije sviđalo da se i oni meni nađu kad mi je potrebno. Ipak, to su bili manje – više normalni ljudi, iako udavi. Ali, ovo o čemu UnBeso piše mi deluje ozbiljnije, jer je ta drugarica počela da joj se uvlači u sve pore života. I čisto sumnjam da je odnos sa drugim čovekom ono što ona traži. Uostalom, Gljiva je lepo opisala.

Ovo za konflikt. Nisam ni mislila na bilo kakvu svađu, sasipanje svega u lice, već prosto na sukob interesa. Kad te već neko glođe i to mu se sviđa, najverovatnije je da neće tek tako odustati kad rešiš da ga nateraš da prestane. Kladim se da kada bi se krenulo sa postavljanjem granica, izbila bi neka frka, ta drugarica bi bar udarila na patetiku kako joj je život ružan i tužan, a UnBeso tako surova i bezosećajna.

Ne, uopste se ne osecam bitnom nego iskoriscavanom, a tu stvarno nema sta da mi pumpa ego.
Mada sam pocela polako da se distanciram jer sam rascistila sa sobom da to nije sebicno od mene sto necu da se druzim na takav nacin.

imala sam slican, a na neki nacin obrnut slucaj

ali ovdje nije bila samo odjeca u pitanju, vec copy/paste zivota

ono, ja svoju odjecu naslijedjujem od uze i sire rodbine sa tatine strane koju nikada nisam upoznala
nazivam to danak u krvi, jednom godisnje se sakupi sve sto je nekom malo ili mu se ne svidje vise
i posalje se meni
a imam svoj ukus :confused: koji tesko da obuhvata 4% dobijenog a nosivog, tako da sam nasla sredinu
nosila sam bilo sto, pod uslovom da je crno
jer, em se em ne vidi koliko je staro pa ljudi ne provle da nosim istu majicu od 4-7 god, em moze da se uklopi sa svim iako je rezultat najcesce bezlican
sto mi nije bio neki problem u osnovnoj, bila sam lutalica i imala dvoje ljudi kojima je vise bilo stalo do toga
kakva sam osoba nego kako izgledam i stojim sa parama
i tako...upoznam ja tu curu u srednjoj....koja originalno ima sasvim drukciji ukus od mene, ali promjeni ga za 180
i po vragu pricamo mi.... i svaki put kada mi se nesto svidi, a podrazumjeva se da to sebi ne mogu priustiti, ona to kupi
i sledeci dan defiluje ispred mene i hvali se
ono, ok, u pocetku mi je bilo simpa, happy zbog nje, volim da gledam lijepe stvari pa makar i na drugima
....mada prisjedne kada ti neko stalno nabija na nos kako moze da ima sve sto pozelis :confused:
i nije se zaustavila na tome

sve knjige, svu muziku, sve hobije, sve sto me cinilo individuom a sto sam godinama gradila....
jer, to je jedino bilo moje, ne naslijedjeno, polovno, prisiljeno nego moje :confused:
na kraju je promjenila i ukus sto se tice suprotnog pola...
guess prema cijem? mojem
i ubacila se u drustvo moje prve simpatije u zivotu i muvala sa njima da bi se sledeceg dana ponovo
meni trljala nos pricom
***, ja sam iz drugog grada i ne smijem da izlazim, imam paranoicnu mamu
(koja me je cak za 19ti rodj kada sam ostala u drustvu u gradu do 3am
a znala je i sa kim sam i gdje sam i da nisam pila i zivkala me citavu noc
da bi na kraju kad sigoh doma pljunula na mene i rekla da sam kurvetina koje se gadi)

i tako... kap po kap... diFota na svakom zivotnom polju... novi problemi na onim starim u porodici
tri godine lijecenja i strucnih lica
"eto vidis da nisi normalna, dobila si uputu, neka te oni tamo popravljaju da me vise ne brukas"

heh,
uglavnom, sada sam manje/vise ok, presla preko svega, izborila se za neke stvari
neke se nisu promjenile
osjecam se deset godina starija polovna osoba, al' *** ne dam se jos

uglavnom, velik offtopic a prica o ex "najboljoj drugarici".... ni danas ne znam sto joj je to trebalo
a ni ne zanima me vise
i dlje both naslijedjujem + zivim od kineza.... al' nakon svega, vise me nista ne dodiruje
a najmanje tudja povrsnost i sloboda da me ocjeni po odjeci

Poslednja izmena:
@tema

...hehe, vidi se koliko dotichna ima duplikata shirom svijeta, kad smo je ovako lijepo i iskusno istranzirali

plan B
bjezanija... :D
iz ovih stopa...polako...
P.S. zna se shta znachi pomoci, zna se kako se ponasha neko kome je pomoc potrebna...pa chak i da dopustimo nashoj sujeti da nam podgreje centar za zadovoljstvo, to po meni i nije toliko strashno, ako je na drugoj strani uchinjeno neshto lijepo, da je osoba promijenila putanju nabolje...da smo uspjeli popraviti
ali strashno jeste biti u nechijoj mrezi...
...nije ,,narandzasta majca'' hljeb, pa ce ostati gladna, ako je ne dobije...bez garderobe nece uvenuti...a ovako nechiji lichni mrak, koji ne zeli da upali svijetlo, nego se chak njeguje kao kvalitet, moze samo da probudi zlo i u nama...da nam pozli :(

Poslednja izmena:
.Volim ljude kojima nije strasno da mi ukazu na gresku i da me pri tom gledaju u oci :wink:

:D
Da neces i dzoint da ti smotam?

Zasto uvek ima ljudi koji obavezuju druge ljude na ovakve stvari? Nisam obavezna nikom da ukazujem na "greske" niti to volim da radim. Ali ne zato sto se bojim da gledam ljude u oci :D, nego zato sto svoje prijatelje tretiram kao odrasle osobe, verujuci da znaju sta rade. Prijateljstva tog tipa (Sad cu ja da ti objasnim sta nije u redu s tobom) me uopste ne zanimaju. I gde cu da te gledam, u levu sisu? To je besmisleno naglasavati i zvuci maliciozno jer tako nekog proglasavas za kukavicu samo jer nece da upire prstom u tvoje greske. Zar nije bolje imati prijatelja koji te prihvata takvu kakva jesi?

Ovo o cemu ja ovde pricam nema veze sa prijateljstvom, mislila sam da je to jasno. Ali postoji toliko nijansi u ljudskim odnosima, da je nemoguce nekog prosto izbaciti iz svog zivota na prvi znak ludila. Nisu stvari toliko jednostavne kako ih ti vidis, barem za mene.

evo da se iskupim za prosli post,

kada naidjete na copycat osobu, popricajte sa njom
bez obzira koliko ozbiljan ili ne bio njen stepen kopiranja
ako se nista ne promjeni,

idite svojim putem, bez pijavice i bez savjesti

A ja mislila da sam ja extremna,posto mojim koleginicama nije jasno zasto se idem presvuci kada neko na zabavu dodje u odeci identicnoj mojoj.A copycat drugarice sam se resila jesenas i to na veoma grub nacin,jer verujte sa takvim osobama lepa rec ne pomaze.Uz to je bila i energetski vampir,tako da sam se u ovoj temi pronasla i potpuno vas razumem.Moja vampirica se od zene u klasicnom kostimu za tili cas pretvorila u hippie samo da bi licila na mene.Prvi put kad je kupila sandale kao moje mislila sam slucajnost.Sledeci put je isla sa mnom da kupim cizme i kupila iste istoga trena.Nisam mogla da verujem.Posle su usledile majice,mindjuse...da ne pominjem da sam ja sitna,a ona brdo od zene sa ogromnim grudima,viskom kilograma i dva carska reza pa vi sad prosudite kako joj stoje plitke farmerke.Pocela je da slusa muziku kao i ja,cak i da cita mada joj to bas nije bila navika.Upisala se i na kompjuter-kurs i kupila PC,ali avaj nista nije skontala i ne zna se konektovati na internet ni dan danas.Neprestano sam joj ponavljala da mrzim kada je neko obucen kao ja,njen odgovor je bio da je to bas super jer znaci da se svidjas toj osobi.Vrhunac je bio kad me nazvala i rekla da je videla cizme sa platformom koje lice na mene i da ih je naravno kupila.Spustila sam slusalicu i od novembra je nisam podigla.

Back