Control freak

Моји одговори НА СВА ПИТАЊА су НЕ!
Осим на оно о ружу за усне!
То поправим редовно!

Једини ред у мом животу је ред у мојој глави.
Ja imam onu zen logiku:Red oko tebe,red u tebi...
Mada mi najbolja drugarica stalno govori:ti se zeno drogiras...na cemu si leba ti...ona je uzasno cool.Secam se da je na jednoj ekskurziji ladno izgubila jaknu u januaru..na Kopaoniku.

То је неки мој ред.
Значи, спакујем нас за море за 20 минута. Никад ништа не заборавим.
Све знам где ми је, али не дао бог да неко други треба да се снађе...
Рачуне не плаћам док нас не опомену, њих затурим, никад не знам где су.
Остало знам.
( Пази мене, све знам, рачуне не...)
Знам увек шта сам где понела, не треба ми списак.
Нисам ни покушала да правим.
У продавници купим оно што је потребно. Не заборавим ништа. Можда само купим више.

Исти је такав мој муж. И нема фрке.

Odma da priznam da ja jesam a pitanje je da li ste Vi?
Da li pravite spiskove i koliko su detljni kada se nekuda pakujete?I spiskovi za kupovinu tipa Vero,Tempo,Rodic se racunaju:roll:
Koliko ranije kupujete poklone za NG?
Da li vam je ves slozen po boji pa odvojeno gacice od bruseva ili sve dzumle na gomili!?
Znate li u po noci recimo gde su baterije za foto aparat ili rezervni kljucevi od strujnog sanduceta?
Placate racune na vreme i odlazete u posebne koverte?
Uvek imate rezervne sijalice,rezervne carape u tasni i uvek popravlajte ruz nakon sto ste popili kafu a van kuce ste!?
Mogu ja ovako do sutra al ostavljam prostora za vase control freak varijante..:)
(a da ne pominjem sto su mi knjige poredjane po autorima,i sto tacno znam gde mi je Anatomija sa prve godine,i sto su mi sve svece u dnevnoj sobi trenutno strogo ljubicaste...)

Da se ne ponavljam...http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6814542&postcount=24
I da dodam...
Znam gde su baterije i punjaci za sve uredjaje, i kljuc od podruma, racuni su naslagani pod konac u koverti za ovu godinu, cuvam i proslu i predproslu( da se nadje za ne daj bože :roll:) , knjige sortiram i popisujem, znam gde stoji koja i kad sam je citala, diskovi su poredjani po izvodjacima, filmovi popisani do formatu ( dvx, dvd, crtaci posebno) , slike iz 90-tih, slike iz 21 veka, sve uredno slozeno da ne bude zabune , ipak vek je u pitanju...:mrgreen:

Dokumenta poslagana po clanovima porodice, u svakom trenutku znam koliko ima na kom bankovnom racunu , a o sortiranju uspomena u razlicite foldere moga mozga da ne govorimo...

Pa REKLA SI da kupim Ariel i ja sam kupio Ariel i u čemu je problem?
Pa mili kad si ti video kod nas u kući OVAJ Ariel? Vidiš da je za šareni veš?
Kao prvo ja nikada nisam ni video prašak kod nas i pojma nemam gde ti to stoji a.........
..................
....................................
jacqu? :lol:

:rumenko::rumenko::rumenko:

ajd scena dva:
Mili kupi mi jednu onu kocku Sjeničkog sira treba nam za gibanicu....
Mili se vraća iz radnje i daje mi upakovan sir - već mi nešto sumnjivo i otvaram - Žak, šta je bre ovo?
- Pivnički sir.
- Mili, jel ti ja rekoh Sjenički - za gibanicu?
- Pa šta fali ,,Pivničkom"
- Pa verovatno ništa samo što je to kačkavalj a ne sir.
- O bre Majo, svaki put kad ja nešto kupim, tebi se to ne sviđa :lol:

Jel mala da tvoj Žak i moj Micky nisu ista osoba ?! :think:
Ne da ne zna koji je to prašak za šaren veš nego ne zna ni šta je Ariel.
Za njega je to mala sirena :evil:

Gde stoje činije za salatu nije naučio ni posle 5 godina, kao ni gde stoji velika konzerva šećera, rezervna kafa, plavi escajg, filter za kafu, grickalica ...

Uredno ide na tuširanje a da je zaboravio peškir, pa se ko manijak dere iz kupatila da mu neko donese :roll: , svakoga jutra krece na posao bez mobilnog , kljuceva od kola , jednom je cak zaboravio i osnovno sredstvo za rad. :evil:

Al kad me zove sa bankomata da me pita koji mu je pin, meni lepo dodje da skocim kroz prozor.

I posle kaze ja sam kontrol frik...
A kako se on onda zove pitam se ja ?! :think:

Jel mala da tvoj Žak i moj Micky nisu ista osoba ?! :think:
Ne da ne zna koji je to prašak za šaren veš nego ne zna ni šta je Ariel.
Za njega je to mala sirena :evil:

Gde stoje činije za salatu nije naučio ni posle 5 godina, kao ni gde stoji velika konzerva šećera, rezervna kafa, plavi escajg, filter za kafu, grickalica ...

Uredno ide na tuširanje a da je zaboravio peškir, pa se ko manijak dere iz kupatila da mu neko donese :roll: , svakoga jutra krece na posao bez mobilnog , kljuceva od kola , jednom je cak zaboravio i osnovno sredstvo za rad. :evil:

Al kad me zove sa bankomata da me pita koji mu je pin, meni lepo dodje da skocim kroz prozor.

I posle kaze ja sam kontrol frik...
A kako se on onda zove pitam se ja ?! :think:

moj ex je i posle petnaest godina zajednickog zivota na istoj adresi svaku recenicu pocinjao sa ``gde ti stoji ...``:mrgreen:

i upravo to..posle mi je zamereno sto sam konrol frik..

Da se ne ponavljam...http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6814542&postcount=24
I da dodam...
Znam gde su baterije i punjaci za sve uredjaje, i kljuc od podruma, racuni su naslagani pod konac u koverti za ovu godinu, cuvam i proslu i predproslu( da se nadje za ne daj bože :roll:) , knjige sortiram i popisujem, znam gde stoji koja i kad sam je citala, diskovi su poredjani po izvodjacima, filmovi popisani do formatu ( dvx, dvd, crtaci posebno) , slike iz 90-tih, slike iz 21 veka, sve uredno slozeno da ne bude zabune , ipak vek je u pitanju...:mrgreen:

Dokumenta poslagana po clanovima porodice, u svakom trenutku znam koliko ima na kom bankovnom racunu , a o sortiranju uspomena u razlicite foldere moga mozga da ne govorimo...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa
:smajlikojibežineosvrćućise:

Neverovatno, ali ni ja u mojoj kuci cesto ne znam gde je so, otvarac za konzerve, sirce i sl.
To je zato sto moja zena te artikle ostavlja na sasvim nelogicnim mestima za mene :confused:

Prekjuce sam trazio posteljinu, jer sam video da je jedna otisla na pranje.
I umalo klincu nisam umesto posteljine stavio veliki beli stolnjak :confused:

Neverovatno, ali ni ja u mojoj kuci cesto ne znam gde je so, otvarac za konzerve, sirce i sl.
To je zato sto moja zena te artikle ostavlja na sasvim nelogicnim mestima za mene :confused:

Prekjuce sam trazio posteljinu, jer sam video da je jedna otisla na pranje.
I umalo klincu nisam umesto posteljine stavio veliki beli stolnjak :confused:

pa prespavalo bi dete , nista strasno :)

inace , da ne pocinjem nije sto ja nisam preterani control freak ali sto on nije........... ima danima da pisem :mrgreen:

Na sva pitanja moji odgovori su potvrdni. Kod mene nema ninajmanja sitnica da joj se ne zna mesto. gaće i grudnjaci odvojeni, nego šta, pa odvojeni korzeti, pa tange...Majice u koloni, dole džemperi, pa dugi rukavi, kratki, bez rukava, na vrhu bretele i bez leđa. Knjige sve poređane po autorima, olovke, bojice sve po čašama...O kuhinjskim stvarima da ne govorim. Ja čak i veš na konop za sušenje slažem po redu, nema jedna čarapa-pa majica.Za kupovinu poklona naravno da pravim spiskove, pa dve-tri nedelje unapred. U mojoj kući ko god šta izgubi, zovu me da nađem,imam nos za to, čak me i mama zove u njen stan kad nešto zaturi. Sve ogrlice uredno vise, minđuše takođe, prstenje u specijalnim kutijama...ma šta da vam kažem.
PS mom mužu je drago što je sve uredno, ali misli da je to znak neurotičnosti...a da budem iskrena, mislim i ja, al ne mogu si pomoći

Moja sestra je u totalnom haosu ... ona nikad ne zna šta joj se gde nalazi i obavezno celu kuću podigne na noge da bi pronašli ono što je ona izgubila ... to je najčešće index, koji ona traži 2minuta pre nego što treba da krene na ispit.

Dok je moja mama jako pedantna i sve to ... ali boluje od toga da ''sakrije od same sebe'' .... i onda opet, ajmo cela kuća na noge da pretpostavimo gde je to mama mogla da sakrije nešto od same sebe ... (najčešće novac :mrgreen:)

Ne znam da li se moze nazvati kupovina na pakovanje..vecu kolicinu control freakom..to da sto se tice hrane..sredstava za licnu higijenu..i gomilanje proverenih proizvoda bez kojih se ne moze i ne smeju zafaliti.

znam gde mi je sta skoro uvek, ne pravim spiskove, placam racune na vreme -
a odvajam u kovertu zato sto sam podstanar... nisam control freak, ali jesam dobro organizovana i uredna... da nisam organizovana, ne bih uspela ovoliko stvari da uradim u danu ni u ludilu, tako da to racunam u korisnu osobinu...

Moja sestra je u totalnom haosu ... ona nikad ne zna šta joj se gde nalazi i obavezno celu kuću podigne na noge da bi pronašli ono što je ona izgubila ... to je najčešće index, koji ona traži 2minuta pre nego što treba da krene na ispit.

Dok je moja mama jako pedantna i sve to ... ali boluje od toga da ''sakrije od same sebe'' .... i onda opet, ajmo cela kuća na noge da pretpostavimo gde je to mama mogla da sakrije nešto od same sebe ... (najčešće novac :mrgreen:)

Offtopic al moram... tako moja mama umesto svog telefonskog imenika strpala u torbu moj index i otišla na posao... A ja sirota prevrnu kuću da nađem index... i morala sam da polažem na ličnu kartu... ma nema veze, pala sam, tako da nije bilo cimanja sa naknadnim upisivanjem ocena... :roll:

to je to - cista genetika!

majka kriva za sve frikove! i moja !
moja je isto kao sklanjala za ``crne`` dane..
kad je adaptirala spavacu sobu, pomagali smo da se garderoberi isprazne..
popadali smo u nesvest kad smo pronasli gomilu antinih dinara:rotf:
kad smo se preracunali - bila je tu suma za jedan polovan noviji auto..
tad se oslobodila frika da gomila novac na pogresnom mestu - za zatrebace nekad..

Back