Consecration objavio "Iza ogledala"; Do kraja godine stiže i album

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
128.839
Consecration Marko Ristić / zamrznuti tonovi
foto: Marko Ristić / zamrznuti tonovi

Bez buke i pompe, beogradski sastav Consecration objavio je atipičan video singl za pesmu pod nazivom „Iza ogledala„. U razgovoru sa frontmenom sastava Danilom Nikodinovskim saznajemo: „Rad na albumu je krenuo 1997. od kako sam krenuo da sviram i pravim svoje pesme. Zvukove koje čujem celog života u glavi želim da pretočim u ovaj album. Možda neće sve ideje koje sam zamislio stati na ovaj album, ali postepeno uklapamo u mozaik pesme koje se bolje uklapaju jedna sa drugom. Bitan nam je izuzetno redosled pesama i tok albuma i kada smo snimili “Iza ogledala” znao sam da to treba da bude prva pesma“

Album nosi naziv “Smrt, ljubav, smrt” i očekuje se da se pojavi na svim digitalnim platformama do kraja godine u izdanju Geenger Records, a vinili, koji su takođe u planu, se očekuju tokom 2024. godine.

„Naslovi nekih od pesama koje bi mogle da završe na ovom albumu su “Delirijum”, “Među nama”, “Dok grad spava”, “Senke”, “Buđenje mumije” . Videćemo još u studiju kako snimanja budu tekla. Neke pesme su akustična gitara, teremin i Moog sint. Neke su ful bend i još nešto preko. Bitno je da je album fluidan i produkcijski maštovit, ali da srž pesme i dalje postoji. Ono što smo samo načeli u “Rafineriji” ide, putuje dalje u raznim pravcima, objašnjava Nikodinovski.
Video rad za pesmu „Iza ogledala“ potpisuje Niko Potočnjak (Jastreb, Seven That Spells)


balkanrock.com
 

Back
Top