ЧОМСКИ: Америка почива на робовласништву и истребљењу Индијанаца

Opet gluposti. Zapadna evropa je podsticala svoje naucnike, univerziteti su radili punom parom, dodeljivana je posebna nagrada poznata kao nobelova nagrada, po istoimenom naucniku. Albert Ajnstajn se takodje skolovao u evropi itd. Ti stvarno imas totalno iskrivljeno vidjenje istorije, verovatno zbog manjka znanja. Masovna proizvodnja takodje nije vezana za drzavu SAD...
Bili su imigranti, englezi, nemci itd. Amerika je kupovala naucnike, obezbedivsi im sve sto im treba ako budu imali koristi od toga.. A ne zato sto su sjajna nacija koja docekuje ljude sirom otvorenih ruku :roll:

Искривљено виђење историје имаш ти. Лепо је што су Ото и Бенц направили прве аутомобиле, или ти каруце без коња, који су коштали стотине хиљада данашњих долара. Аутомобил у савременом смислу створио је Хенри Форд, а амерички сувласници су покренули и ауто револуцију у Европи, тако што су куповали већинске деонице у нпр. Опелу, БМВ-у, итд. Лепо је што су браћа Лимијер измислили покретне слике, кад је Холивуд тај који је створио комерцијални филм 1920их. Лепо је што су Инке имали неку игру у којој се лопта баца кроз кош, када је у Америци баскет доживео данашњи облик. Слатко је што је Мендељејев поставио периодни систем елемената, када је већина проводника, полупроводника, прерађевина или текстила измишљена управо у Америци. Лепо је што је текстил од којег се праве најпопуларније панталоне данашњице, џинс, измишљен у Француској (у граду Ниму, од туда Деним), када је Леви Штраус направио фармерке. Слатко је што је Тесла рођен у Лици (Ниџо, јабуко, потерај кући благо), кад је Тесла своја целокупна истраживања спровео америчким новцем, и раземном идеја са америчким колегама. Марк Твен је својим научнофантастичним идејама инспирисао Теслу милион пута више него што би Дучић својим разглабањима о усташама.

Слатко је што се Тјуринг бавио раном компјутеристиком, кад је силиконска револуција почела на Западној Обали.

Авион су беше директ измислили браћа Рајт? Орвел и Вилбур?

Бескрајно је симпатично што је Флеминг приметио неке плесни у шољи, кад је револуција антибиотика почела у САД-у. Симпатично је и што је онај чешки калуђер посматрао жути и зелени прашак, кад су и ДНК хеликс и мапирање људског генома одрађени у САД-у.

Не постоји словима, бројевима и речима ни један једини изум 20. века који је осмишљен, исфинансиран, и ушао у масовну производњу и постао доступан просечним људима, а да није имао додир са Америком.

Све остало је американофобија јер су нас бомбардовали.


Ako si belac. Posto do nedavno crnci nisu imali te mogucnosti, irci takodje su bili diskriminisani itd.

Да, отуда црни председник, црни генерали, црни државни секретари, песнички лауреати. Стање Афро-Американаца до пре 50 година је било збиља ужасно, и данас је у многим деловима земље, али направљен је квантни скок у њиховим правима од времена Мартин Лутер Кинга до данас. Ти имаш мања права у својој земљи него најобесправљенији црнац у Мисурију, само што тога ниси свестан. Црнци су борбени, пронашли су своју снагу, и не дају да више нико гази по њима, док таква катарза тек очекује Србе. О Ирцима, Италијанима, Немцима и сличним обесправљеним групама из раног 19. века је илузорно причати.

Уопште, логичка грешка коју ти правиш је занемаривање тренутног успеха који је Америка достигла, тражећи примере у прошлости. То само показује колико овде време споро пролази, и колико су вам свима главе у далекој прошлости, па не примећујете убрзану еволуцију света око себе. Кладим се да већина вас у Немачкој још увек очекује да види Хитлера а у Јапану камиказе и харикири, само зато што ви још увек дрвите о некаквим четницима и партизанима. Заправо, долази време кад постаје неукусно да се више пљује и по комуњарама, и морао бих да припазим што се тога тиче, јер чак ни њих нема више 15 година, и смешно је кукати за њиховим злоделима.

Amerika nije prva na listi demokratije, vec 17. ! Ispred nje su Svedska, koja je prva, zatim Island, pa holandija itd. Ispred nje je cak i spanija.. Dakle tvoja tvrdnja gore je glupost.
Takodje zabave radi, SAD je 41. na listi po slobodi medija, 22. na list po korupciji, po nauci je 33. na listi itd. Ali zato je 1. na listi po broju zatvorenika, rasizma itd.

Америка свакако нема у свим својим деловима ниво симпатичне социјалне либералности Скандинавије, Париза, Берлина и слично. То су најслободнија друштва универзума, која су већ у 22. веку, али су своје идеје добили или директно од америчке револуције, или од француске револуције коју је инспирисала америчка. Заправо, личне слободе и друштвени либерализам су једини концепт који су Европљани преузели од Американаца и усавршили га- за разлику од рецимо аутомобила.

To je stvar slobode govora i misljenja. Ovde ti niko ne brani da slusas narodnjake, ali vlada generalno misljenje da si seljak. I u americi imaju redneck-e koji su, po stereotipima, neobrazovani i slusaju narodnu odnosno country muziku.
Dakle, niko ti ne brani u zaostaloj srbiji da radis i slusas sta hoces, ali TI hoces da branis ljudima da imaju svoje misljenje o tome :roll:
I onda pricas o zaostalosti.

Реднек је у Америци моћна и утицајна субкултура, која је доминантна у једној целој савезној држави (Западна Вирџинија) и великим деловима околних држава.

Наиме, није битно што ти мрзиш панкере или реднеке, то је твоје право. Битно је да сте и ти и реднек једнаки пред законом, да имате иста права, обавезе, могућности и почетне позиције да ширите свој просперитет, што у Србији ипак немаш. Ако је у Србији неко сељак, онда је осуђен на ограђивање средине, гађење средине, лошији квалитет здравствених или школских услуга. Кад доктор види сређену баку из града, биће љубазнији него кад му на преглед дође бака са марамом. А да не причамо о томе што су пољопривредне пензије, или надокнада од социјалног за пољопривредне сахране, из неког разлога ДУПЛО мање од других. Ето директ пример како Србија поручује: "Цркните сељаци, мрзим вас". С друге стране, Америка као држава се уопште не меша у пензије и здравствено стање својих грађана, а ниским порезима свима оставља довољно у џепу да сами себи уплате одличан пензиони систем или здравствени фонд, ако то желе.
 
Poslednja izmena:
ali priznaces da ti ne znas sta pises
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=01&dd=21&nav_category=78&nav_id=802898
Ovog dečaka crne puti osudila je porota, koju su činili belci, nakon samom desetominutnog suđenja.
u poslednjih deset godina, dvadesetak osudjenika na doziotne ili smrtne kazne je oslobodjeno svake krivice nakon visedecenijskog izdrzavanja robije
Zato kažem, ne treba da porediš SAD sa nekom zamišljenom Perfekcijom, i da onda kažeš da nisu perfektni.

Nego treba da ih porediš sa drugim zemljama (SRJ, SSSR) i da se onda iznenadiš kako su uspešni.
 
Moj Nosferatu, ja te cenim u pametnije ljude ovde... Americka revolucija je bila inspiracija Fransuskoj, a Amerima je zauzvrat inspiracija bio rad FRANCUSKIH enciklopedista i 'doba prosvecenosti' u Francuskoj. Na kraju krajeva, sta je "Amerika"? Da li bi ona bila to sto jeste, bez evropske emigracije?

Moj otac, uz sve sto se u toj skorojevickoj, nadobudnoj zemlji izdesavalo u prethodnih 400 burnih godina, ima i mracniju teoriju: Amerika je zemlja degenerika i psihopata, jer direkno poreklo vuce od velikog broja osudjenika koje su, kao kaznjenike, Englezi tu masovno naseljavali. O, naravno da je bilo i pametnih ljudi, genijalaca, a medju religijskim fanaticima koji su takodje dolazili da se nastane u Novom Svetu bilo je i zaista dobrih ljudi... ali vecina je formirala jedan korpus koji je bez trunke obzira otimao i gazio svaki otpor pred sobom jos od 1783., pritom cak i krseci sopstvena pravila kada su starosedeoci bili u pitanju.

Mozda je tacno da kapitalisticki uspeh Amerike ne bi bio ovakav da je umesto 'indijanaca' otpor na kontinentu Anglosaksoncima i drugim Evropljanima dodjosima pruzio neko organizovaniji, na vecem stepenu razvoja; verovatno ne bi bilo takvog industrijskog i tehnoloskog buma da su tu ostali starosedeoci, ali, takodje vazi da se ne bi izrodio ovakav neobuzdan, nezreo i kratkovid monstrum, prakticno dete sa automatskom puskom u jednoj ruci i vrecom para u drugoj, za koje dete tvrdi da imaju realnu vrednost. Za poslusnike, pare, za neposlusne, metak u celo; ako mozes da ih kupis, kupi, ako ne mozes, osvoji - to je oduvek bio americki nacin razmisljanja, bez obzira na ulepsavanje.

I za kraj, kada vec pricamo o stagnaciji nauke i kulture u Evropi - americki vojni budzet za proslu godinu je iznosio, ako se ne varam, oko 700 milijardi dolara. Ne znam koliki je budzet za nauku i medicinu, ali sigurno nije toliki. CERN i EU su izgradili LHC (link) u Svajcarskoj, dok SSC (link) nije izgradjen u Teksasu, iako su sredstva mogla da se nadju jos pre 1990; Amerikancima je UVEK prvenstveni, kratkorocni i kratkovidi cilj bio oruzje. Takva nacija ne moze imati ni svoju jedinstvenu kulturu, niti moze imati bilo sta drugo ako to ne uveze, kupi ili ukrade, a zatim proglasi za svoje.
 
Poslednja izmena:
Искривљено виђење историје имаш ти. Лепо је што су Ото и Бенц направили прве аутомобиле..........

Све остало је американофобија јер су нас бомбардовали.
:roll:
Za pocetak me mani fazona da ja ne volim ameriku radi bombardovanja kada si ti ocigledno opstednut amerikom iz nekog razloga.. Toliko opsednut da pises nebuloze.
Lepo si naveo da je vecina izuma bila van amerika a amerika je to iskoristila da zgrne pare... Henri ford je uveo pokretnu traku ako se dobro secam, sto je ubrzalo proizvodnju auta, nije izmislio moderan auto pobogu..
Sve sto si naveo se kosi sa tvojim originalnim iskazom da je to sve izmisljeno u americi dok je u evropi vladao feudalizam :roll: Pogledaj tvoj prvi post...
Kada sam ti pokazao da to nije tacno, sada pises ko je sta razvio.
Да, отуда црни председник, црни генерали, црни државни секретари, песнички лауреати. Стање Афро-Американаца до пре 50 година је било збиља ужасно, и данас је у многим деловима земље, али направљен је квантни скок у њиховим правима од времена Мартин Лутер Кинга до данас. Ти имаш мања права у својој земљи него најобесправљенији црнац у Мисурију, само што тога ниси свестан. Црнци су борбени, пронашли су своју снагу, и не дају да више нико гази по њима, док таква катарза тек очекује Србе. О Ирцима, Италијанима, Немцима и сличним обесправљеним групама из раног 19. века је илузорно причати.


Уопште, логичка грешка коју ти правиш је занемаривање тренутног успеха који је Америка достигла, тражећи примере у прошлости. То само показује колико овде време споро пролази, и колико су вам свима главе у далекој прошлости, па не примећујете убрзану еволуцију света око себе. Кладим се да већина вас у Немачкој још увек очекује да види Хитлера а у Јапану камиказе и харикири, само зато што ви још увек дрвите о некаквим четницима и партизанима. Заправо, долази време кад постаје неукусно да се више пљује и по комуњарама, и морао бих да припазим што се тога тиче, јер чак ни њих нема више 15 година, и смешно је кукати за њиховим злоделима.
Ne zanemarujem ja trenutne uspehe trazeci primere u proslosti, nego pobijam tvoju tezu da je amerika sjajna drzava bila dok su u evropi vecina ljudi oralo njive :roll:
Upravo si ti, pretopstavljam zbog manjka argumenata, uzeo da se fokusiras na sadasnju situaciju koja opet nije tako bajna kao sto ti tvrdis.. I dalje postoji ogromna stopa rasizma, da ne govorim o nacionalizmu i njegovoj indoktrinaciji zbog koje vecina amerikanaca veruje da je uredu da se muce ljudi i napadaju drzave na drugom kraju sveta.


Америка свакако нема у свим својим деловима ниво симпатичне социјалне либералности Скандинавије, Париза, Берлина и слично. То су најслободнија друштва универзума, која су већ у 22. веку, али су своје идеје добили или директно од америчке револуције, или од француске револуције коју је инспирисала америчка. Заправо, личне слободе и друштвени либерализам су једини концепт који су Европљани преузели од Американаца и усавршили га- за разлику од рецимо аутомобила.

Jel ti znas na cemu je nastala/sta je inspirisalo americku revoluciju? Americki senat, ustav, skoro svaki deo politike je preuzet od primitivnih evropljana i njihovih ideja :roll:

Реднек је у Америци моћна и утицајна субкултура, која је доминантна у једној целој савезној држави (Западна Вирџинија) и великим деловима околних држава.

Наиме, није битно што ти мрзиш панкере или реднеке, то је твоје право. Битно је да сте и ти и реднек једнаки пред законом, да имате иста права, обавезе, могућности и почетне позиције да ширите свој просперитет, што у Србији ипак немаш. Ако је у Србији неко сељак, онда је осуђен на ограђивање средине, гађење средине, лошији квалитет здравствених или школских услуга. Кад доктор види сређену баку из града, биће љубазнији него кад му на преглед дође бака са марамом. А да не причамо о томе што су пољопривредне пензије, или надокнада од социјалног за пољопривредне сахране, из неког разлога ДУПЛО мање од других. Ето директ пример како Србија поручује: "Цркните сељаци, мрзим вас". С друге стране, Америка као држава се уопште не меша у пензије и здравствено стање својих грађана, а ниским порезима свима оставља довољно у џепу да сами себи уплате одличан пензиони систем или здравствени фонд, ако то желе.
:roll:
Svi u srbiji su jednaki u ocima zakona, pa slusao ti punk ili nesto drugo... mislim ovo je toliko ocigledno da stvarno trebas biti tesko zaludjen amerikom da pises takve nebuloze.. Ako si seljak u srbiji, mozes se skolovati i raditi sta hoces u zivotu. Doktor mora da te primi pa bio ti baba sa sela ili iz grada, poljoprivredni benefiti su takvi kakvi su jer smo siromasna drzava i uopsteno nasa politika je slaba.
Nemas nikakav argument osim tvoje ostrasceno vidjenje amerike
 
:roll:
Za pocetak me mani fazona da ja ne volim ameriku radi bombardovanja kada si ti ocigledno opstednut amerikom iz nekog razloga.. Toliko opsednut da pises nebuloze.
Lepo si naveo da je vecina izuma bila van amerika a amerika je to iskoristila da zgrne pare... Henri ford je uveo pokretnu traku ako se dobro secam, sto je ubrzalo proizvodnju auta, nije izmislio moderan auto pobogu..
Sve sto si naveo se kosi sa tvojim originalnim iskazom da je to sve izmisljeno u americi dok je u evropi vladao feudalizam :roll: Pogledaj tvoj prvi post...
Kada sam ti pokazao da to nije tacno, sada pises ko je sta razvio.

Знаш ли да је парна машина настала у старој Александрији? Али тадашњем свету није била потребна, па смо њено увођење у друштвене токове видели тек у 18. веку. Замисли колико је сличних технолошких достигнућа усавршено и ушло у масовну производњу и нашло примену у нашем друштву искључиво захваљујући Америци? Зато слободно можемо да кажемо да је готово свако велико достигнуће 19. и 20. века направљено у Америци- иако је нека од њих можда осмислио неамериканац (иако је и таквих ствари мало), без америчког улагања и маспроизводње у питању би биле само историјске фусноте ко зна колико још векова.

Ne zanemarujem ja trenutne uspehe trazeci primere u proslosti, nego pobijam tvoju tezu da je amerika sjajna drzava bila dok su u evropi vecina ljudi oralo njive :roll:
Upravo si ti, pretopstavljam zbog manjka argumenata, uzeo da se fokusiras na sadasnju situaciju koja opet nije tako bajna kao sto ti tvrdis.. I dalje postoji ogromna stopa rasizma, da ne govorim o nacionalizmu i njegovoj indoktrinaciji zbog koje vecina amerikanaca veruje da je uredu da se muce ljudi i napadaju drzave na drugom kraju sveta.

То су глупости и производ твог антиамеричког сентимента. Већина Американаца не зна за те некакве државе које напада, нити зна за ратне злочине, а камоли да их одобрава. Иначе, та мучења о којима причаш су махом мучења некаквих терориста и зликоваца. Узмимо за пример оног Сјеничака који нам је недавно објавио своју трагичну исповест, а који је религиозни фанатик (што и не пориче) и држи зољу у кући! Да ли озбиљно мислиш да је тај човек безопасан? Да ли озбиљно мислиш да се у Гвантанаму налазе мирне добрице од људи које Америка мучи јер су под влашћу Сатане, или би признао да постоји разлог што су ти људи у притвору? Коначно, јеси ли упознат са чињеницом да све државе света користе мучење као део валидне тактике за прикупљање података. Срби, Руси, Французи, и слично, нису ни најмање невини по питању мучења заробљеника и наводних ризика по безбедност својих земаља.

Jel ti znas na cemu je nastala/sta je inspirisalo americku revoluciju? Americki senat, ustav, skoro svaki deo politike je preuzet od primitivnih evropljana i njihovih ideja :roll:

Високи порези и жеља да се што више заради. Американци су по томе јединствени, њихова револуција је одраз тежње за економском слободом, што је сасвим фер, људски и разумљиво, за разлику од свих осталих народа чије су револуције продукт некаквих роматичарских разглабања. А ако овде мислиш на Волтера, Монесткијеа, Русоа итд, ипак морамо признати да су Американци једини који су њихове идеје спровели у дело. Тек су после њих то урадили Французи, па ресто народа Европе.

Svi u srbiji su jednaki u ocima zakona

Можда кад бисмо се зезали.

Твоји "аргументи" нису ништа до преписивање некаквих шизофрених антиеамеричких прича локалних салонских националиста, и пуно :roll: смајлија. Иначе, жао ми је што си ме увукао од један од лудачких плесова Норман Бејтса са мајком на тавану (односно те некакве празне приче и разглабања у којима сте без премца). Нисам ти ја за то, нађи Њофру или Јуту.

Ја сам покушао зрело и аргументовано да поразговарам, што је очито немогуће.

Нећу ти више одговарати на ову тему јер то не води никуда, тако да слободно, нека буде твоја задња. Поздрав.
 
Poslednja izmena:
V-004b_4_1_1.jpg
 
Možete zajedno da osnujete Komunističku partiju.

Ali mislim da ćete ponovo biti poraženi

Vama dovoljno da navrati Slavoj Žižek i da vas i vaše dolare i berze ispsuje
i pola Njujorka digne na noge...:hahaha::mrgreen:
E on je komunista,a Čomski,kao i svaki intelektualac,samo levičar!
Samo je Marks od Jevreja bio komunista,koliko ja znam...Ah da i Moša Pijade...:hahaha:
A šta ćemo s kreiranjem javnog mnenja u USA? Zar nije CIA kreirala javno mnenje u vezi
nuklearnog i hemijskog arsenala Iraka i to bio zvanični razlog da Kongres odobri atak na Irak!?
Je li to obmanjivanje javnosti u USA sloboda i pravo građana Amerike? Pravo da budu obmanuti i
prevareni? Politićka,vojna obaveštajna i tajkunska vrhuška USA je zrela za ozbiljne međunarodne
optužbe za razne međunarodne zločine zbog ćega i ne priznaju Međunarodni sud u Rimu kao i druge
međunarodne sudove. Osuda Raselovog suda USA je svojevremeno bila slaba uteha pobijenima
oštećenima u poniženima!Koreja,Vijetnam,Irak,Avganistan,Srbija i RS,Egipat,Libija,Sirija...svi bi morali
biti debelo obeštećeni zbog grube i nevlasne vojne intervencije svetskih sileđija,a nalogodavci
posthumno i lično prisutno izvedeni pred lice pravde!
 
Zato kažem, ne treba da porediš SAD sa nekom zamišljenom Perfekcijom, i da onda kažeš da nisu perfektni.

Nego treba da ih porediš sa drugim zemljama (SRJ, SSSR) i da se onda iznenadiš kako su uspešni.
Uspešni jesu. U genocidu, ubijanju, rasizmu, terorizmu.... Zaista izuzetni uspešno vode ratove protiv malih država i malih naroda iznurujući ih, uništavajući ih.... Za dobrobit sveta daće Bog i da njihovo vreme prođe... baš kao što je prošlo Rimsko, Osmanlijsko, Napoleonovo, Hitlerovo....
 
Знаш ли да је парна машина настала у старој Александрији? Али тадашњем свету није била потребна, па смо њено увођење у друштвене токове видели тек у 18. веку. Замисли колико је сличних технолошких достигнућа усавршено и ушло у масовну производњу и нашло примену у нашем друштву искључиво захваљујући Америци? Зато слободно можемо да кажемо да је готово свако велико достигнуће 19. и 20. века направљено у Америци- иако је нека од њих можда осмислио неамериканац (иако је и таквих ствари мало), без америчког улагања и маспроизводње у питању би биле само историјске фусноте ко зна колико још векова.
Jel ti vidis sta pises? Sada bi da pripisujes americi zasluge koje veze nemaju sa njom :roll:

То су глупости и производ твог антиамеричког сентимента. Већина Американаца не зна за те некакве државе које напада, нити зна за ратне злочине, а камоли да их одобрава. Иначе, та мучења о којима причаш су махом мучења некаквих терориста и зликоваца. Узмимо за пример оног Сјеничака који нам је недавно објавио своју трагичну исповест, а који је религиозни фанатик (што и не пориче) и држи зољу у кући! Да ли озбиљно мислиш да је тај човек безопасан? Да ли озбиљно мислиш да се у Гвантанаму налазе мирне добрице од људи које Америка мучи јер су под влашћу Сатане, или би признао да постоји разлог што су ти људи у притвору? Коначно, јеси ли упознат са чињеницом да све државе света користе мучење као део валидне тактике за прикупљање података. Срби, Руси, Французи, и слично, нису ни најмање невини по питању мучења заробљеника и наводних ризика по безбедност својих земаља.
Teroristi, ubice i svi ostali valjda imaju pravo na sudjenje i izvrasavanje kazne u skladu sa zakonom o ljudskim pravima...
Mucenje tu ne spada, ma kako grozan covek bio.. Razumem da jedan indoktrirani amerikanac to ne moze da shvati ali, to sto ti branis mucenje samo pokazuje koliko ti je glava puna nerealnih pogleda na svet...Високи порези и жеља да се што више заради. Американци су по томе јединствени, њихова револуција је одраз тежње за економском слободом, што је сасвим фер, људски и разумљиво, за разлику од свих осталих народа чије су револуције продукт некаквих роматичарских разглабања. А ако овде мислиш на Волтера, Монесткијеа, Русоа итд, ипак морамо признати да су Американци једини који су њихове идеје спровели у дело. Тек су после њих то урадили Французи, па ресто народа Европе.
I gde ih je to dovelo danas? Dolar vredi samo dok Kinezi zele da ga kupuju... Tvoj post nema veze sa mojim citiranim postom, ne razumem sta si hteo ovime da pokazes?


Можда кад бисмо се зезали.
Svaki covek je jednak po zakonu, tu uopste nema price. ako imas neki dokaz iznesi ga, ako nemas, mozes samo da pises ovakve stvari

Твоји "аргументи" нису ништа до преписивање некаквих шизофрених антиеамеричких прича локалних салонских националиста, и пуно :roll: смајлија. Иначе, жао ми је што си ме увукао од један од лудачких плесова Норман Бејтса са мајком на тавану (односно те некакве празне приче и разглабања у којима сте без премца). Нисам ти ја за то, нађи Њофру или Јуту.

Ја сам покушао зрело и аргументовано да поразговарам, што је очито немогуће.

Нећу ти више одговарати на ову тему јер то не води никуда, тако да слободно, нека буде твоја задња. Поздрав.
Sve sto si pisao ovde je neralno vidjenje SAD kao utopije, ja sam ti prezentovao argumente i dokaze (koji se provere sa 1min guglanja) da nije tako. Tvoji argumenti su bili polu tacni istorijski podaci koje si sam tumacio kako tebi pase, i onda kada su pobijeni mojim kontraargumentima, onda sam ja sizofren antiamerikanac ;)
Jel to zrelo razgovaranje? Mozda u americi :)
Nemoj da odgovaras, brukas sebe.
 
Uspešni jesu. U genocidu, ubijanju, rasizmu, terorizmu.... Zaista izuzetni uspešno vode ratove protiv malih država i malih naroda iznurujući ih, uništavajući ih.... Za dobrobit sveta daće Bog i da njihovo vreme prođe... baš kao što je prošlo Rimsko, Osmanlijsko, Napoleonovo, Hitlerovo....

a dotle :lb:


:rotf::cepanje:
 

Back
Top