nezna niko odgovor
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ejpril:Zato što se pravoslavna crkva nije udaljila od izvornog hristovog učenja.
mangas:nezna niko odgovor
A po cemu je bolja...to je takodje "Hristova crkva".mangas:nezna niko odgovor
Arhiepiskop Jovan je u pritvoru na 30 dana koliko se meni cini.sch:Verovatno ce se neko naljutiti na mene,ali ovo je ipak samo forum.Zameram katolicima posebno svestenicki celibat.Drugo je monaski red,jer oni ipak zive izdvojeno od ostalog sveta i tako se i ponasaju.A kako da jedan normalan covek,koji zivi u gradu,u zgradi pored lepe komsinice nikada ne pomisli na nju.Pa ipak je priroda to drugacije odredila.Mislim da velika vecina njih krsi taj zavet jer su ipak pored svega ljudska bica.I poznajem par nasih popova koji se ponasaju po mom shvatanju "normalno" po tom pitanju. A cesto citamo o aferama katolickih svestenika sa maloletnicima,narocito muskog pola.Nije to propaganda,nego je taj celibat jednostavno protivprirodan i to u zivotu jednostavno ne funkcionise.
Zelim sve najbolje svim veroispovestima !
Ovo je ipak samo moj licni stav.
MaranAta:Божја Православна Црква као Тело Божје је тврђава и ступ истине, како је писано... А састављена је од грешних људи. Онај ко гледа на Тело Божје, видеће безгрешност, а они који упиру прстом у појединце, видеће грешност. Шта ће видети самозване папе ако узму огледало, питање је ?![]()
MaranAta:Ево зашто:
Јерес римокатолицизма
Овде ћемо набројати само главне разлике између Православне и римокатоличке цркве:
- Филиокве (исхођење Светог Духа);
- Папски примат (првенство);
- Папска непогрешивост;
- Употреба бесквасног хлеба за Свето причешће;
- Тачан моменат освећења Светих дарова;
- Причешћивање верника само хлебом - Телом Христовим;
- Пургаторијум;
- Анино безгрешно зачеће Богородице;
- Целибат свештенства;
- Невршење миропомазања заједно са крштењем;
- Миропомазање као искључива надлежност бискупа;
- Промена календара;
- Прослављање Ускрса противно правилима утврђеним на Васељенским Саборима;
- Крштење кропљењем, а не погруживањем.
Само неке од разлика...![]()
begunac:a islam vam je dobar a?Srecom postoji amerika![]()
MaranAta:Да да... једној од цркава... Подсетимо се мало како је пророковао Енох - седми од Адама:
(Енох 93)
7. А после тога, у петој недељи при крају, кућа славе (ПЦ) и превласти (РКЦ) ће бити направљена заувек.
8. А после тога, у шестој недељи сви који живе у кући превласти ће ослепети и њихова срца ће безбожно да напусте премудрост. И унутра, човек ће да се подигне (ПАПА); И на крају (недеље) кућа превласти (РКЦ) ће бити уништена ватром, и цела раса са одабраним кореном (У АПОСТОЛИМА) ће бити расута.
9. А после тога, у седмој недељи, генерација отпадника ће настати (ПРОТЕСТАНТИ), и многи ће постати њихови, и сва њихова дела биће отпадничка.
Сем тога, имаш погрешну представу о Цркви као Телу Божјем. Писано је:
(Матеј 16,18 ) А и ја теби кажем да си ти Петар, и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати.
Да ли је то Христос лагао, Боже сачувај ?
Није ли сам Адам са првим грехом пао у Пакао (стање одвојености од Бога) ?
Или ипак нешто у твом разумевању греха није у реду ?
Шта ће од овога пре бити ?![]()
Naravno da vrata pakla neće crkvu nadvladati jer joj je temelj iglava Hristos. To uopšte ne znači da je bezgrešna.
Ejpril:Zato što se pravoslavna crkva nije udaljila od izvornog hristovog učenja.
Pravoslavni Božić se pomera, sledeće godine biće 8. januar.srbinXP:...slave tacan datum,a ne mi koji slavimo 7.1.