Coldplay

Sa novog albume najvEse mi se svidjaju "Strawberry Swing" i ona uvodna, steta sto je kratka i sluzi za uvod, inace bi bio odlican instrumental. :) "Viva la Vida" i ona "Violet Hill" mi se ne svidjaju.

Inace, oni dodju ko neki instrumentalni (znaci ne-elektronski) vokal trens bend.

Poslednja izmena:
Sva 4 njihova albuma jako volim. Zvuk na prva 3 je sličan, dok je na posljednjem struktura pjesama bitno drugačija, za šta je zaslužan njihov novi producent Brian Eno (poznat po tome što je svojevremeno kao producent U2 promjenio njihov zvuk). Skinuo sam sa neta jedan njihov koncert iz 2006 i to je prava fantazija.

Na aktuelnoj svjetskoj muzičkoj sceni postoje 3-4 imena zbog kojih bih iz Hercegovine potegao u BG, Coldplay su jedan bend od njih.

Kako zasto? :D Pa takva im je muzika.

Vokal trens i bendovi tipa Coldplay i U2 imaju dosta toga zajednickog. Imena poput Paul van Dyk, Gabriel & Dresden, Armin van Buuren, Kyau vs. Albert, First State itd.

Evo par primera pa se sama uveri:

[ima jedan "Fix you+Zocalo" mash-up ali nema ga na YT]

Poslednja izmena:
Kako zasto? :D Pa takva im je muzika.

Vokal trens i bendovi tipa Coldplay i U2 imaju dosta toga zajednickog. Imena poput Paul van Dyk, Gabriel & Dresden, Armin van Buuren, Kyau vs. Albert, First State itd.

Evo par primera pa se sama uveri:

[ima jedan "Fix you+Zocalo" mash-up ali nema ga na YT]
Pa, trens me nesto ne asocira na Coldplay,pa zato..:D ipak je to elektronska mjuza..

Aha...dodala bih i chicane :)

Da, da i on je tu negde. :)

A koliko asocira na trens se ogleda u tome koliko poznatih trens DJ-eva imaju njihove pesme na svojim plejlistama. Evo Mike Koglin (Above & Beyond) se zestoko nalozio na "Viva la vida".

Da, da i on je tu negde. :)

A koliko asocira na trens se ogleda u tome koliko poznatih trens DJ-eva imaju njihove pesme na svojim plejlistama. Evo Mike Koglin (Above & Beyond) se zestoko nalozio na "Viva la vida".

Za neupućene da konstatujem da zvuk Coldplay čine gitara, bas, klavir i bubanj, kao kod većine rock grupa. Mogu svi svjetski DJ-evi da ih vrte od sumraka do svitanja, malo morgen će oni biti trance.

Za neupućene da konstatujem da zvuk Coldplay čine gitara, bas, klavir i bubanj, kao kod većine rock grupa. Mogu svi svjetski DJ-evi da ih vrte od sumraka do svitanja, malo morgen će oni biti trance.

U ranijem postu sam rekao ne-elektronski trens bend.

A sto se tice gitare, basa, klavira i bubnja, i toga ima u trens muzici. ;) (za neupucene :P)

Back