Cold feet : Seks i Grad

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Voleo bih da ovde uporedimo kvalitet , zanimljivost, vrednosti ove dve serije.
Prva je bila ranije na nekom od RTS kanala, sada se daje na B92, seks i grad je na b92 valjda....

Cold feet (bilo je više prevoda, sada je toplo-hladno) je serija koja prati više parova i trenutno imaju od 26 do 35 godina (u seriji)

Seks i grad prati živote drugarica i u zadnjoj epizodi imaju od 36 do 45 (ili 42 ) godine...

Prva serija je britanska , druga američka.....
-------------------------------------
Znači interesuju mu vaša zapažanja i koliko i šta vam se svidelo .....
(nije za kategoriju TV jer nije cilj teme ocena kvaliteta serija već onoga šta prenose kao poruke.....)

H

hanibaI77

Gost
e sad znam sta cu da skidam a e mulea;)
inace sex i grad obozavam,domacice su isto ok ali taj domacicki zivot vec vodim(iako radim)
a za cold feet nikad cula
e patak to je serija :arrow: opustanje :arrow: mozak na otavu :arrow: nerazmisljanje o racunima i ukakenim pelenama :idea:

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Iskreno bih voleo da svi koji su ljubitelji seks i grad , pogledaju "cold feet" ili toplo-hladno (subotom i nedeljom na B92) , naravno sve epizode : sve epizode, da se nebi kritika ili utisak sveo na 1 epizodu.

Jer pravo "znanje" , smisao, vrednost , cenimo tek kad je uporedimo sa dostojnim rivalom.....

C

CaLiMeRo

Gost
Serije uopšte nisu slične. (Na stranu što se sa britanskim serijama ništa ne može uporediti :-D )

Sex & City je priča o njujorškim ženama od 35-6-7 godina i njihovom stilu života. Svaka epizoda je negde priča za sebe, mada postoje i događaji koji se razvijaju. Nije to baš da se udubljuješ u pamet i suštinu... više da gledaš šareniš odlične odeće koju Keri nosi, i da se ponekad nasmeješ.
Mada, iz nekog razloga svi muškarci iz mog okruženja užasno pljuju po toj seriji, i baš je ostavila utisak na njih :D ... Meni je bezazlena.

Serija Toplo-Hladno je savremena priča o muško-ženskim odnosima. Duhovita, zanimljiva, ima veze sa mozgom i realnošću. Britanskom, naravno. To je jedna od top-tri serije koje sam ikada gledala... Uporedo sa svojevremeno prikazivanom My So-Called Life (mesto dešavanja Pitsburg, odlična serija) i City Life (ili tako nekako, novozelandska serija)

nikodim

Poznat
Poruka
7.532
Jeste zanimljivo je, naravno da jeste... mada... ima na RS-u dosta boljih serija... ja nekako volim one na metar, pregrst emocija, ljudi se vole, pate jedni zbog drugih... dinamika, suze, novac, moc... neresena pravna pitanja, malo krvi, osvete, pohlepe... e to je pravi zivot...
Ovo je suvise nerealno...

HeBePoBaTaH_

Poznat
Poruka
7.004
Moja žena prati neku seriju na CBS četvrtkom.. ne diše, ebote, dok gleda... : )
Nisam gledao ove Hladne noge, pretpostavljam da ima explicitnog sexa i ubistava, ako nema onda ničemu ne valja, ne volim engleski бизар (cenzura, bato) glasam sa S&C zato što je to omiljena serija Puriše Đorđevića

raindog

Domaćin
Poruka
3.811
ako je to to shto mislim meni je smor, shta bre koji djavo treba da gledam bucka u midle age krizi koji vara svoju zhenu, i u kojoj uvek neko smizdri ili je rubu nerava, mislim koji ce mi to

sex i grad je bar bila extra zabavna

a glasam za SOUTH PARK :mrgreen: to je bre prava 'serija' sa pravim poukama :lol:

frozen1982.

Iskusan
Banovan
Poruka
6.316
:lol: HA,HA,HA,...zene teski zeyebanderi...sad ce namerno da sto vise velicaju Sex&Glupost da bi se mi kao primili da objasnjavamo zasto je serija takva i takva...pa ima i ona 3. Britanska...isto je skoro davali na B92...potpuni plagijat Sex&bla,bla,bla,...samo sto su 4 odrtavela nezrela pedesetogodisnjaka u pitanju.I ta je cista glupost...a mogo bi ja sad da otvorim temu kako ona mnogo govori o tome kako razmislja"savremen". :lol:
Toplo-hladno je manje agresivna verzija...sto je i razumljivo s obzirom da je u pitanju NE-Americki proizvod.
Obe serije ne sluze nicemu i ne govore ni o cemu.Prva degradira zene,druga pojednostavljuje odnose a 3.degradira muskarce.Naravno ako se ozbiljno shvati.Sve 3 su glupe i dosadne.
@Tuzni Patak,ne daj se isprovocirati. :wink:

A

anakin

Gost
cold feet mnogo vise volim jer je realna i duhovita serija...
sex & city mi je bio zanimljiv kad se pojavio, prvih par epizoda a onda je krenuo neopisivo da me smara...sve cetiri su tipizirane do karikature, recimo...
onda, cela serija se svodi na trazenje normalnog muskarca...pa yebote, jesu li toliko nenormalne sve cetiri pa da u onolikom New Yorku bas na takve kretene nailaze?
zapravo, najvise mi se ne svidja fazon zivljenja na jedan nacin i pravljenja izbora shodno tome i onda se posle pitaju sto im zivot izgleda onako kako ga nisu zamislile...
i na kraju, ta serija jeste sovinisticka...jer one su zene koje imaju sve a vecinu epizoda su jako nesrecne - jer nema TOG muskarca...pa majku mu, jedno od glavnih otkrica u seriji je bilo da Keri moze da sedne sama u kafic! sama??? u yebote...tu sam vec htela da pisem protesno pismo zeni koja je napisala to sranye i da kazem da mi ne treba njena glupa serija da mi otvara oci da kad nemam muskarca trenutno pored sebe, mogu da se usudim da ne budem jadna i nesrecna!
ne znam....zene, kamenujte me...ja tu seriju stvarno ne volim...

i da, britanske serije i filmovi ne mogu da se porede sa americkim...

raindog

Domaćin
Poruka
3.811
yebote pa ispade da su te serije nauchnog karaktera? :shock:
pa ako su tako da posmatram serije kroz tu "obrazovnu" prizmu onda cu pre da glasam za "zabranjenu ljubav " , bez obzira koliko smeshno zvuchalo meni je ista bila zanimljiva jer je u najstrashniju sapunjaru bila jako fino upakovana pricha o islamskoj religiji i obichajima

ne znam uopshte zashto bi neko na takve sadrzhaje na TV-u trebao kao gleda na neshto shto je tu da bilo kome otvori ochi ?

sva ta sranya na TV ionako ne sluzhe nichem drugom nego da te na treenutak izvedu iz sopstvene zhabokrechine bila ona emotivna , socijalna ili kakva vec mozhe biti i ne kontam chemu uopshte ovakva besmislena rasprava, ako neko hoce neshto edukativno nek gleda discovery i national geographic... ono malo o globalnom zagrevanju planete, sunchevim pegama & stuff ...

S

SINDI

Gost
anakin:
cold feet mnogo vise volim jer je realna i duhovita serija...
sex & city mi je bio zanimljiv kad se pojavio, prvih par epizoda a onda je krenuo neopisivo da me smara...sve cetiri su tipizirane do karikature, recimo...
onda, cela serija se svodi na trazenje normalnog muskarca...pa yebote, jesu li toliko nenormalne sve cetiri pa da u onolikom New Yorku bas na takve kretene nailaze?
zapravo, najvise mi se ne svidja fazon zivljenja na jedan nacin i pravljenja izbora shodno tome i onda se posle pitaju sto im zivot izgleda onako kako ga nisu zamislile...
i na kraju, ta serija jeste sovinisticka...jer one su zene koje imaju sve a vecinu epizoda su jako nesrecne - jer nema TOG muskarca...pa majku mu, jedno od glavnih otkrica u seriji je bilo da Keri moze da sedne sama u kafic! sama??? u yebote...tu sam vec htela da pisem protesno pismo zeni koja je napisala to sranye i da kazem da mi ne treba njena glupa serija da mi otvara oci da kad nemam muskarca trenutno pored sebe, mogu da se usudim da ne budem jadna i nesrecna!
ne znam....zene, kamenujte me...ja tu seriju stvarno ne volim...

i da, britanske serije i filmovi ne mogu da se porede sa americkim...

jap..ja u srednjoj skoli, u sred bosanske provincije isla sama u biskop i na kafu, u kafic:mrgreen:
bila napredno dete8-)

H

hanibaI77

Gost
i ne dam da pljujete sex i grad :evil:
je l ste videle kako su tamo dobre drugarice?i cipele 8-)
serije mog zivota:beverli hils,moj takozvani zivot,prijatelji,esmeralda(dobro zezam se),sex i grad,malkom

raindog

Domaćin
Poruka
3.811
meni je uostalom taj S&C i bio zabavan ,upravo zbog toga shto su sve chetiri bile totalno iskarikirane,a nagluplja stvar je shto ljudi uglavnom sve uzimaju zdravo za gotovo, i nemaju ni najmanju potrebu za nekim kritichkim odnosom prema objektu posmatranja, nego im na kraju TV stanica kriva shto emituje takve sadrzhaje koji "kvare mladezh", bilo ko ko ima imalo mozga nece se uzhivljavati u servirane mu scenarije, nego zhiveti sopstveni i sigurno nece trazhiti obrasce ponashanja i uzore u nekim tupavim serijama...pa se josh pride i obredeljivati kom tipu devojke pripada "carrie tip" "sharlot tip" , "miranda tip" ili "samantha"... mislim dzizs :roll:

i onda josh dodje patak i mrtav ozbiljan postavi ovakvu temu, stvarno da ne verujesh