Cokolada = Seks ?

• Začetnik teme Začetnik teme iluzionista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ok, sta reci onima kojima je sex misaona imenica? koji **** ce mu zacin u tom slucaju..kao uzmem biber grickam sa zacinom C..aj' ok..ima nas raznih..
za mene zacini imaju drugi oblik..ne kupuju se u prodavnicama zdrave hrane, vec u sexy shopovima..

Devilishgirl:
ok, sta reci onima kojima je sex misaona imenica? koji **** ce mu zacin u tom slucaju..kao uzmem biber grickam sa zacinom C..aj' ok..ima nas raznih..
za mene zacini imaju drugi oblik..ne kupuju se u prodavnicama zdrave hrane, vec u sexy shopovima..

hehe. Sve to ide u rok sluzbe... :lol: I zacini i "igracke" i odeca... Sve to cini jedan veliki mix koji ima za cilj jednu te istu stvar... A lepota je bas u tome: moze i ovako i onako ili bilo kako... ;)

Ali znas kako kazu: Neki vole kupus, neki meso, a neki sarmu... A opet... Ima i onih koji ne vole ni jedno, ni drugo, ni trece. :lol:

Evo za gazdu: ponavljam recept koji je ranije bio na ovoj temi. ;)

Vrući ljubavni napitak

Kombinacijom čokolade, začina, vrhnja i mlijeka, uz dodatak šećera, vaš će život postati sladak. Ne zaboravite, receptura je za dvoje, a najvruća je ljubav ona uz vrući čokoladni napitak!

193019_4.jpg

400 ml punomasnog mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
2 Vanilin šećera Dolcela
1 štapić cimeta
1 čili papričica
2 žličice smeđeg šećera
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica Amaretta
2 žličice čokoladnih strugotina

Postupak

1. U mlijeko dodajte vanilin šećer, smeđi šećer, štapić cimeta i čili papričicu. Zagrijte do vrenja. Dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
2. Maknite s vatre, nakon desetak minuta začine izvadite, a čokoladni napitak ponovno zagrijte do vrenja.

Posluživanje

Ljubavnom napitku dodajte Amaretto pa ga ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i strugotinama čokolade.

Savjet

Slatko vrhnje nemojte tući do njegove pune čvrstoće, nego dok ne postane kremasto

Enjoy. BTW, javi kako je "prošlo". :mrgreen:

Supena kasika slaga u prahu, supena kasika mleka u prahu, 2 sup. kasike meda, 1dl izvorske vode...umutiti milk foamer-om osrednje. U to metnuti kasiku kikiriku butera i eurokrema i umutiti jos malo. Zatim dodati sitno seckano crveno voce (kupine, maline, ribizle razne, jagode i 2 kasike sladoleda po ukusu. Sve to preliti medom itd ... aranzirati sto seksipilnije u solji falusoidnog oblika... :)

a jel ovo forum KULINARSTVO??? Hm..ja mislila da je ovde rec o sexu i cokoladi... negde sam procitala nekakvo lizanje cokolade na partneru,..pa kad smo kod lizanja partnera ja sam probala sa sladoledom od jagode,..samo sam zaboravila da sam imala na sebi beli grudnjak i da je posle svog lizanja ostalo sladoleda i na grudnjaku...vise nije bio beli nego roze...ne pitajte kako,zasto, u sexu je sve dozvoljeno.....8) :D

Samantha Jouns:
a jel ovo forum KULINARSTVO??? Hm..ja mislila da je ovde rec o sexu i cokoladi...

Jeste... Čokoladi... Receptima za korišćenje partnera prelivenim čokoladom (mazanje, lizanje, grickanje), drugim načinima upotrebljavanja čokolade u seksu, kao i čokoladi kao afrodizijaku (što podrazumeva i po koji recept). 8)

Samantha Jouns:
negde sam procitala nekakvo lizanje cokolade na partneru,..

Ne ovoj temi, of course. ;)

Što me podseti da još malo razradim temu čokolade kao afrodizijaka. ;)

http://www.gourmetsleuth.com/aphrodis_foods.htm:
Chocolate

The Aztecs referred to chocolate "nourishment of the Gods". Chocolate contains chemicals thought to effect neurotransmitters in the brain and a related substance to caffeine called theobromine. Chocolate contains more antioxidant (cancer preventing enzymes) than does red wine. The secret for passion is to combine the two. Try a glass of Cabernet with a bit of dark chocolate for a sensuous treat.

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/mostof_chocolate.shtml:
Chocolate, love and sex

Chocolate has long been associated with love. At one time, nuns were forbidden to eat it because of its sexual reputation. Casanova is believed to have thought of hot chocolate as the "elixir of love". And in the 18th century, French doctors prescribed chocolate to women patients for a broken heart.

Science may hold a clue - chocolate contains a substance called phenylethylamine, a naturally occurring chemical in the brain which promotes feelings of euphoria associated with being in love. It also contains a variety of other substances which may help create a feeling of well-being - see the Science of chocolate for more information.

I jedan link - "BBC - Science of chocolate":
http://www.bbc.co.uk/science/hottopics/chocolate/

http://drdrew.com/Topics/article.asp?id=153:
Chocolate

The ancient Aztecs and Mayans first recognized the aphrodisiac power of chocolate. According to Hopkins, these people celebrated the cacao bean harvest with festivals of orgies. The Aztec ruler, Montezuma, was said to drink 50 cups of chocolate each day to better serve his 600-woman harem.

Ok... Ovo ćemo i da prevedemo:

Stari Asteci i Maje su prvi prepoznali afrodizijačku moć čokolade. Prema Hopkinsu, oni su slavili žetvu kakao semena festivalima orgija. Astečki vladar, Montezuma, po onome što se priča, pio je 50 čaša tople čokolade svaki dan da bi bolje služio njegov harem od 600 žena.

Pa vi vidite. :mrgreen:

BTW, Asteci i Maje nisu koristili čokoladu kakvu znamo danas. Po mom verovanju, pravi afrodizijački recepti uključuju mešavinu ljutih začina i kakaa (odnosno čokolade)... Slatko-ljuto, to je recept.

Od voća koja mogu poslužiti kao afrodizijaci, pominju se: banane, trešnje, višnje, jagode, breskve... Mada imajte na umu - ponekad nisu u pitanju afrodizijačka svojstva određene namirnice, već vizuelni tragovi i asocijacije na muški/ženski polni organ... Napr: koji je muškarac ravnodušan kad žena gricka i licka bananu na način koji neodoljivo podseća na oralni seks... Devojke i voće može biti instrument zavođenja. ;)

Ako to sve stavimo sa strane, upravo ove voćke u kombinaciji sa čokoladom (sa ili bez alkohola i/ili šlagom), predstavljaju elemente moćne afrodizijačke recepture.

Napr... Pijane breskve prelivene čokoladom... :D Budite invetivni... Istražujte... Ne zaustavljajte se na poznatim receptima. ;)

Uočavate da non-stop provlačim jedno moje mišljenje: kombinovanje. Nijedna namirnica sama ne može izazvati onakav efekat kao kombinacija različitih namirnica. A ovako je i bezbolnije... Bolje da vam ne pričam šta je sve pomenuto kao afrodizijak u Kama Sutri. :lol:

A zašto kombinovanje? Čista hemija, deco... Čista hemija. ;)

E.....owo je poprilicno zaje.....tema.......ewo owako to funkcionira kod mene.....
ja bi sex a nema ga pa kad je takwa situacija nawalim na cokoladu..dokazano je da cokolada potice oslobođenje nekog hormona koji potice srecu kao i nakon sexa........nije to lako........biti bez sexa.........a jos gore bez sexa i cokolade

luckastalutkica:
Oni kojima je seks misaona imenica,a uvezi sa ovom temom,usvakom trenutku mogu da odu u prodavnicu da kupe cokoladu.Jesam li najbolja?Jesam li razbijacica,a?

hahaha jesi jesi razbijacica...mmm a kad kupim cokoladicu ima da je rastopim po tvojoj guzi a onda cu da je grickam nezno ... spusticu se jezikom nize ...mmmyeaah...hahahah

Back