“Članstvo Kosova u NATO? Komplikovano i osetljivo pitanje”

nesko101

Elita
Poruka
18.037
“Članstvo Kosova u NATO? Komplikovano i osetljivo pitanje”
22. May, 2020 07:25 |

kosovo-karta.jpg

Zvaničnica NATO-a Trejsi Njuel izjavila je da trenutno ne postoji konsenzus u tom vojnom savezu o pristupanju tzv. Kosova.

Kao razlog za tu situaciju ona navodi da je to osetljivo pitanje za neke od saveznika.

“To je komplikovano pitanje…. Da budem iskrena, trenutno u Alijansi ne postoji kolektivna saglasnost o statusu Kosova. To je i dalje osetljivo pitanje za neke saveznike koji unutar svojih zemalja imaju separatističke regione, poput Španije. Dakle, o tome nije bilo konsenzusa. Sjedinjene Države imaju jasnu poziciju, ali ne mogu više reći” , rekla je Njuelova.

Kako piše prištinski Zeri, ona je to rekla u onlajn diskusiji o članstvu Severne Makedonije u NATO-u koju je u sredu organizovala američka ambasada u Oslu a u kojoj je jedno od pitanja je bilo vezano za moguće članstvo Kosova u NATO.
http://radiomitrovicasever.com/2020/05/22/clanstvo-kosova-u-nato-komplikovano-i-osetljivo-pitanje/

Kada bi Kosovo postala članica NATO-a nikada više Srbija ne bi živela bez nestabilnosti u pograničnim delovima i gde žive albanci u Preševskoj dolini.
Dakle nikakav vid priznanja ne sme biti od strane Srbije inače će u budućnosti stradati samo Srbi.
 
Kosovo je završena priča.
Potpuno se slažem.
Kosovo je bilo,danas je i biće uvek samo jedna pokrajina u okviru Srbije, i niko od srpskih zvaničnika ni pod kojim uslovima neće potpisati da bude drugačije(računam da narkoman Čeda neće nikada doći na vlast).
Trenutno je pozicija silnih koji su okupirali i oteli Srbiji jedan deo teritorije jača i dominantnija, ali ta dominacija ideje o nezavisnom Kosovu kod njih sve više i više slabi i nestaje, te će našim strpljenjem ta ideja jednoga dana evoluirati u nešto što se slaže i blizu je našeg gledišta o tom pitanju.
 
Poslednja izmena:
Potpuno se slažem.
Kosovo je bilo,danas je i biće uvek samo jedna pokrajina u okviru Srbije, i niko od srpskih zvaničnika ni pod kojim uslovima neće potpisati da bude drugačije(računam da narkoman Čeda neće nikada doći na vlast).
Trenutno je pozicija silnih koji su okupirali i oteli Srbiji jedan deo teritorije jača i dominantnija, ali ta dominacija ideje o nezavisnom kosovu kod njih sve više i više slabi i nestaje, te će našim strpljenjem ta ideja jednoga dana evoluirati u nešto što se slaže i blizu je našeg gledišta o tom pitanju.
Sahraniće vas demogagija SPC.
 
Ako je prica zavrsena sto se stalno trazi priznanje Kosova od strane Srbije? Vise od pola planete ga ne priznaje.

S druge strane ako je srpsko zasto Srbija ne uspostavi poluge vlasti na Kosovu?

Niko nije u pravu. To je klinc pozicija u kojoj Srbija ima na svojoj strani vise od polovine planete, a siptari (za sada) americku silu.

Pre ce biti da je ovo Pat pozicija.

A pat pozicija moze da vodi jedino u jos jedan rat. U kojem Amerika vise nema interesa pa je verovatno da bi krvoprolice bilo ogromno.

Potrebno je dogovoriti se a ne mastati.
 

Back
Top