Član/ica biblioteke

Da li ste član/ica biblioteke i koliko redovno uzimate i vraćate knjige iz iste?

• Jesam često

glasova: 9 39,1%
  • Jesam retko

glasova: 2 8,7%
  • Nisam

glasova: 8 34,8%
  • Biblioteka mi je daleko

glasova: 0 0,0%
  • Ne čitam knjige

glasova: 1 4,3%
  • Šta ja znam, Zauz ima bolje ankete od ove

glasova: 2 8,7%
  • Jednom mjesečno

glasova: 1 4,3%
  • Više puta godišnje

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    23
Члан библиотеке сам био негде тамо у средњој школи. Више не. Волим да читам, али сам помало и колекционар, тако да купујем. Некако ми се процес читања књиге завршава тако да је кад склопим корице спустим на полицу и ту остаје заувек. Никад не читам исту књигу два пута.
I ja sam isti takav. Obično ne čitam dva puta iste stvari. Jesam doduše malog princa. I stručne knjige. Romane ne, previše malo vremena da bi se nešto čitalo dva puta.

I ja sam kolekcionar, ali ipak ne bih da mi se na polici nadje sve sto procitam

Zašto samo prelistala?😶
Pa nije književnost
Nego ili stručne knjige ili teologija, doduše kupila sam i Agatu Kristi, sve na engleskom, da vežbam kao jezik
E tu Agatu sam čitala, posebno na moru. Jendom sam išla sa dečkom na more i sve vreme sam čitala tu knjigu.. dok je nisam pročitala. Bilo je divno na tom moru, hehe, više se sećam o tom ubistvu detalja nego na koje smo plaže išli :)

Što se biblioteka tiče, moja majka je bila bibliotekar. Dovodila me kada sam bila mala da joj pomognem u slaganju knjiga. Posle je radila u dečijoj biblioteci pa sam slagala lektire po razredima. Ali sam možda tada i poželela da neke imam.

to je stoga što volim da podvlačim, što ne možeš u knjigama iz biblioteke. Da pišem komentare okolo. to neki smatraju svetogrđem, ali ako sam je kupila onda je moja i mogu to da radim. :)

Što se biblioteka tiče, moja majka je bila bibliotekar. Dovodila me kada sam bila mala da joj pomognem u slaganju knjiga. Posle je radila u dečijoj biblioteci pa sam slagala lektire po razredima. Ali sam možda tada i poželela da neke imam.

to je stoga što volim da podvlačim, što ne možeš u knjigama iz biblioteke. Da pišem komentare okolo. to neki smatraju svetogrđem, ali ako sam je kupila onda je moja i mogu to da radim. :)
Ja sam digao ruke od knjiga u dva scenarija

1. MNOGO puta se dešavalo da mi ili ispadne ono obeležje gde sam stao .. ili se stranica izvrne pa ne znam dokle sam stigao

2. Desila mi se situacija da mi je knjiga BUKVALNO izletela kroz prozor autobusa ...

Od tada više volim elektronske verzije jer makar znam gde sam stao i ne gubim to iz vida ...

Mnogi daju sebi za pravo da podvlače i pišu. Ako već imaju potrebu mogu da zapišu kod sebe negde.
Mada ima zanimljivih komentara.
Neko je zabeležio datum na kraju knjige, a ja sam je pročitala baš na taj dan.

Back