Civilno služenje armije

Da li ste za odsluzenje civilne vojske?

• Da, svakako

• Ne, nikako

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Imaju li ti moroni u Srbiji srpske standarde, kakvi NATO standardi i ostale gluposti :roll:
Treba tudjin (i to neprijatelj) da vam kaze koliko vojnika treba da imate i koje naoruzanje da koristite.
Da li se pojedini imbecili kad zapitaju slicna pitanja :thumbdown:

e pa u tome i jeste problem ....
kad je srbija imala svoje standarde i bila drzava---imala je sav respekt u evropi i svetu...ali kad su belosvetske jajare dosle da kroje kapu srbiji onda je sve palo u vodu...niti imamo drzavu...niti suverenitet ne samo na kosovu vec je pitanje i centralne srbije---jer se strani vojnici setaju srbijom sa naoruzanjem i opremom---dizu u srpskim kasarnama ujutro tudje zastave i pozdravljaju....PA DA LI CE I JEDNA DRZAVA NA SVETU KOJA DRZI DO SEBE DOZVOLITI DA SE NA NJENOJ TERITORIJI STACIONIRA MAKAR I JEDAN VOJNIK KOJI CE DICI RATNU ZASTAVU I INTONIRATI HIMNU TUDJE ZEMLJE ???

Civilno služenje vojnog roka već postoji za tvoju informaciju.. Treba se malo raspitati pre postavljanja takvog pitanja.

Ako vec postoji, a postoji, zasto se o tome raspravlja danas u Skupstini?!
Znaci li to da se Vlada trebala malo raspitati, pa ne stavljati na dnevni red nesto sto vec postoji i sto je zazivelo u praksi?

Neki koje licno znam, a sluzili su ili zele da sluze "civilni vojni rok" (kako moze biti civilno nesto sto je vojno i obrnuto, to ni sam Bog ne bi mogao da objasni), kazu da su po opredelenju "pacifisti":roll:

Paz' molim te!

Zar osnovna i prva duznost neke drzave je da ima svoj odbramebni sistem, tj. vojsku?
I, ko je taj koji moze garantovati da do rata NIKADA nece doci (nesto slicno je izvalio Sutanovac)?

Mogu samo da zamislim kako bi u situaciji da budemo vojno ugrozeni , ovi "hrabri" civilni vojnici:eek: unistavali neprijatelja: Kredama, noshama, metlama, cetkama za kosu, prljavim pelenama i ostalim "oruzjima" konstruisanim za te "heroje"!

Sta ce nam vojska, vazno je da imamo Sutanovca:dash:

Ako vec postoji, a postoji, zasto se o tome raspravlja danas u Skupstini?!
Znaci li to da se Vlada trebala malo raspitati, pa ne stavljati na dnevni red nesto sto vec postoji i sto je zazivelo u praksi?

Neki koje licno znam, a sluzili su ili zele da sluze "civilni vojni rok" (kako moze biti civilno nesto sto je vojno i obrnuto, to ni sam Bog ne bi mogao da objasni), kazu da su po opredelenju "pacifisti":roll:

Paz' molim te!

Zar osnovna i prva duznost neke drzave je da ima svoj odbramebni sistem, tj. vojsku?
I, ko je taj koji moze garantovati da do rata NIKADA nece doci (nesto slicno je izvalio Sutanovac)?

Mogu samo da zamislim kako bi u situaciji da budemo vojno ugrozeni , ovi "hrabri" civilni vojnici:eek: unistavali neprijatelja: Kredama, noshama, metlama, cetkama za kosu, prljavim pelenama i ostalim "oruzjima" konstruisanim za te "heroje"!

Sta ce nam vojska, vazno je da imamo Sutanovca:dash:

Zato postoji profesionalna vojska koja bi trebala da brani zemlju, ljudi koji su obrazovani za to , zele da im to bude zivotni poziv, primaju platu za to ...

A ne neko ko ce to da odradi, jer mora ...

Zato postoji profesionalna vojska koja bi trebala da brani zemlju, ljudi koji su obrazovani za to , zele da im to bude zivotni poziv, primaju platu za to ...

A ne neko ko ce to da odradi, jer mora ...

E, nisam znala:sad2:
Moj deda, otac, ujaci, stricevi, braca...svi sluzili vojni rok (neki ce tek), pocev od dede koji je u vojsci bio 3. godine,oca 2. a sad braca sluze samo po 6. meseci, i to toliko tesko?
Pa, sve da je i tako kako kazes je li moguce da ce zdrav i prav momak odluciti da nosi gusku po bolnicama, umesto da obuce uniformu i muski odragi tih sest meseci u svojoj zemlji, cesto par kilometara daleko od kuce?

Pa, i djake kad bi pitao da li vole da idu u skolu, bar 90 odsto bi ti reklo ne, a obaveza je idu, bar do zavrsetka osmog razreda, posle im od volje?

Nauce osnovno makar, a to je da citaju i pisu, a oni koji zele dalje, oni ce se potruditi...

Pa, hocu li ja da ucim " civilnog vojnika" kako se drzi puska, jer ja znam kako se drzi, znam i kako se puca, znam da je rasklopim, sklopim, ocistim;)

Najlepse te molim da mi objasnis ovaj termin - "civilni vojnik"!

E, nisam znala:sad2:
Moj deda, otac, ujaci, stricevi, braca...svi sluzili vojni rok (neki ce tek), pocev od dede koji je u vojsci bio 3. godine,oca 2. a sad braca sluze samo po 6. meseci, i to toliko tesko?
Pa, sve da je i tako kako kazes je li moguce da ce zdrav i prav momak odluciti da nosi gusku po bolnicama, umesto da obuce uniformu i muski odragi tih sest meseci u svojoj zemlji, cesto par kilometara daleko od kuce?

Pa, i djake kad bi pitao da li vole da idu u skolu, bar 90 odsto bi ti reklo ne, a obaveza je idu, bar do zavrsetka osmog razreda, posle im od volje?

Nauce osnovno makar, a to je da citaju i pisu, a oni koji zele dalje, oni ce se potruditi...

Pa, hocu li ja da ucim " civilnog vojnika" kako se drzi puska, jer ja znam kako se drzi, znam i kako se puca, znam da je rasklopim, sklopim, ocistim;)

Najlepse te molim da mi objasnis ovaj termin - "civilni vojnik"!

Da te ispravim, nisam ni za civilnu, ja sam za ukidanje sluzenja vojnog roka ...

Kazem opet, ko to voli , vojsku i te stvari , izvolite brate , imate vojne skole i akademije, skolujte se pa puske u ruke,... Ovako je to za mene cisto gubljenje 6 meseci ...

A ne moze porediti skolu i vojsku krajnje je debilno ...

Imaju li ti moroni u Srbiji srpske standarde, kakvi NATO standardi i ostale gluposti :roll:
Treba tudjin (i to neprijatelj) da vam kaze koliko vojnika treba da imate i koje naoruzanje da koristite.
Da li se pojedini imbecili kad zapitaju slicna pitanja :thumbdown:
Треба да каже.
Ако тај туђин може да нам каже колико можемо да имамо учитеља, колико лекара, судија ... што да нам не одређује колико војника смемо да имамо и какво наоружање.
Чекам дан када ће да нам кажу и тачно у колико сати смемо да идемо да мочамо ... не одеш ли у предвиђено време, онда - мочај у себи !

Елем, нама војска није ни потребна. Шутко и компанија се толико здушно залажу за учлањење у нато. Вероватно имају стратегију, да када се то деси, нато трупе ће бити инсталиране у Србији, и оне ће бити ''наша војска'', биће фактор одвраћања свих потенцијалних агресора који имају аспирације према одређеним деловима територије Србије. Тада ће бити довољно да уместо садашње војске, имамо Националну гарду Републике Србије ... да наши људи тамо служе ''војни рок'', да се баве добровољним, бесплатним, хуманитарним радом. Шта ће Србину војна обука, пушка у рукама ... када су ту нато трупе, чувари нашег мирног сна.

Све и да не буде тако, да остане војска у правом смислу, довољно је сагледати чињенице. Сутра избије ратна опасност, врши се мобилизација. Ко ће да се одазове, када су амнестирали све побегуље које се нису одазвале на позив, све оне који су се крили или побегли у иностранство, на пример 99-е .... и сви амнестирани. Када су показали да никоме неће фалити длака с главе, ако не испуни своју обавезу.
Ко да се одазове после 99-е, када је целокупни државни, војни и полицијски врх ове земље испоручен Хагу. Када је народу јасно стављено до знања да, ако браниш своју земљу, сутра ти не гине Хаг. И ко сутра да се одазове на евентуалну мобилизацију када је свесно одрађена акција да се потпуно убије сваки осећај патриотизма, љубави према отаџбини ... оно што се у свим правим државама - подразумева .... посебно код овог туђина о коме је реч.

Da te ispravim, nisam ni za civilnu, ja sam za ukidanje sluzenja vojnog roka ...

Kazem opet, ko to voli , vojsku i te stvari , izvolite brate , imate vojne skole i akademije, skolujte se pa puske u ruke,... Ovako je to za mene cisto gubljenje 6 meseci ...

NIje uopste debilno!
Covek ne mora da zna da pise i cita, to je njegova linca stvar, vojnik mora da zna makar pusku da upotrebi. NIjo isto ne moci citati knjige i priznanice, i ne moci braniti sopstveni prag i sopstveni narod! Valjda ima neke razlike?!

Tako, da kad bi ja upotribila rec "debilno" ja bih malo razmislila,,,
Inace, u pravu si: Ili nema sluzenja vojnog roka, ili ima.
Ako treba nekakav civiln vojni rok, koji ne sluzi nicemu, ukinuti ga!

Cao,

Evo u skupstini Srbije se diskutuje o vojnim pitanjima pa bih htio stoga da postavim anketu o tome da li ste za postojanje odsluzivanja civilne vojske ili ste za sluzenje armije sa oruzjem u ruci i vojnom obukom.

Па зар већ не постоји та цивилна „војска“?
Увелико чисте лишће, сада ће ускоро и снег. :mrgreen:

Приговор савести. Какве будалаштине. :lol:

Ok i ja se delimicno slazem sa tobom. Ali odakle pare za profesionalizaciju vojske? Mislis da to vec ne bi bilo odradjeno da ima dovoljno sredstava u budzetu.

''Цивилни војник'' ти у преводу значи .... ''геј војник''.

Свако има право на своје војно сексуално опредељење .... демократија је, зар не ?

Pa zar fegeti upravo najvise ne idu u redovnu, kad im je to bogom dana institucija gde mogu da budu kucke :lol:

Ok i ja se delimicno slazem sa tobom. Ali odakle pare za profesionalizaciju vojske? Mislis da to vec ne bi bilo odradjeno da ima dovoljno sredstava u budzetu.

Bas tako...

Vojno sluzenje ima dobre strane... Moj zet npr. je smrsao 15 kg, popravio zdravlje i doveo svoj zivot malo u red... A imam i jednog ortaka koji sluzi civilnu u bolnici, eno ga iznosi mrtve starce... Strasno! :eek:

Inace meni je pocetkom godine stigao poziv za regrutaciju i opredelio sam se za vojno sluzenje iako me je keva ubedjivala u suprotno... Nisam neki zaludjenik za vojsku vec samo smatram da to nije nista nenormalno... ;)

Back