Civilizacija krvi i smrti, njen kraj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slap888

Primećen član
Poruka
926
Velika rimska moć i civilizacija na svom kraju imala je preko svojih vladara potrebu da u arenama demonstrira zabavljačke gladijatorske borbe nasilja i smrti kako bi se osvježila jer je dolazila svom kraju.

Ovo naše vrijeme liči na to rimsko jer se je vratila ta tendencija narodnih zabava kroz moderne gladijatorske borbe i arene krvi koje se zovu "u kavezu". Zovu ih PRIDE, UFC, MMA borbe. Bitna karakteristika tih borbi za razliku od karatea i boksa je puno opasniji kontakt i manja zaštita, dakle što realnija borba, pa takve borbe uglavnom završavaju u puno krvi ili nesvjesti jednog od protivnika. To je ono što se naširoko prikazuje i što djeca ne bi smjela gledati. A gledat će i upijati taj novi civilizacijski trenda kao nešto normalno. A nije normalno da dobijaš udarce u glavu do blaže ili iznenadne teške nesvjestice jer nastradava mozak i zdravlje čovjeka.

To je suprotno svakom filozofskom i religijskom pogledu na smisao i vrijednost ljudskog života. Ako je smisao ljudskog života vrlina i čista svijest ispunjena ljubavlju i mudrošću onda takva civilizacija treba da se zgraža nad zabavama teških borbi pune krvi i povreda mozga. Onda bi takva civilizacija trebala zakonom zabraniti takve borbe. A da li se to događa? Ne. Naprotiv, u to ludilo boli, krvi i smrti uključili su i žene koje se međusobno bore također do krvi i nesvjestice. I one su se počele boriti u takvim arenama. Radi čega? Radi neke "ravnopravnosti" i ponosa da mogu i trebaju činiti sve što i muški svijet? Ravnopravnosti na ludilo. Ako su žene ljepši spol zašto uništavaju tu svoju ljepotu "u kavezu" zvjerskih borbi? Ako su žene "nježniji spol" zašto su odstupile od tog simbola nježnosti. Da li će na scenu ikada stupiti javni filozofski upit ženskom svijetu - zašto ste si dopustile to dobrovoljno nasilje u kojem uživaju muškarci prije svega?

Valja ukazati "mudrim" političarima da Bog gleda takav svijet i priprema mu kraj istim tim sredstvima - nasilja smrti. I kad Bog u starozavjetnom proroštvu za kraj takvog svijeta priprema i dopušta ratove objavom "Bacit ću mač na sve narode svijeta" onda smisao ove teme ima i političku poruku.

Na klasične ratove koji se definiraju kao "politika drugim sredstvima" gleda se kao na neko zlo koje se nije moglo izbjeći. Ali kad se gledaju ljudske zabave u kojima se voli gledati stradanje i smrt onda nije čudno što su ratovi postali kao nešto neizbježno. Bog ne dozvoljava da se zlo zadrži samo u arenama zabave pa će "draga gospoda" koja pale televizore ili odlaze gledati "borbe u kavezima" biti primorana da dožive i stvarne ratove jer su to i zaslužili.

Mogli bi smo reći - dobro došli u novu stvarnost početka trećeg svjetskog rata, u stvarnost nestajanja bezbrižnog i najvećeg "srednjeg sloja" stanovništva, u stvarnost ratova,neimaština, bolesti i gladi za sve, stvarnost za koju nismo svjesni da smo je tražili.

Dakle gledanje nečijeg stradanja u zabavnoj areni postaje smisao zabavnog života za mnoge. A Bog se ne da varati jer kad nešto postaje smisao zabave i života onda taj smisao ulazi u u relanost i na kožu mnogih a ne samo na one koji se nalaze u kavezu i u tim borbama osiguravaju svoju engistenciju, krvavi novac.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top